ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Το αδιανόητο συμβόλαιο που είχε ο Βίντα στην Μπεσίκτας

Ο Βίντε με τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας
Ο Βίντε με τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας 2018 AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Κοντά στα 20 εκατ. ευρώ – συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας του ατζέντη του – εισέπραξε «καθαρά» ο Ντομαγκόι Βίντα στα 4,5 χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μπεσίκτας. Οι δύο προτάσεις ανανέωσης που αρνήθηκε και τελικά τον έφεραν στο κατώφλι της ΑΕΚ. 

Κοντά στη συμφωνία με τον Ντομαγκόι Βίντα βρίσκεται η ΑΕΚ. Deal που εφόσον ολοκληρωθεί δεδομένα – πέραν των υπολοίπων – θα συνιστά και οικονομική υπέρβαση για την Ενωση. Χαρακτηριστικό αυτής το προηγούμενο συμβόλαιο του Κροάτη στόπερ στην Μπεσίκτας.

Μετακόμισε στους «μαύρους αετούς» τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου. Συμφώνησε για 4,5 χρόνια, πήρε πριμ υπογραφής 1,5 εκατ. ευρώ, οι ατζέντηδες που ενεπλάκησαν στο deal 1,64 εκατ. ευρώ ως προμήθεια και ο ίδιος ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός κατέληξε να γίνει – στις δύο τελευταίες του σεζόν στην Κωνσταντινούπολη - ο πλέον ακριβοπληρωμένος των «μαύρων αετών» με ετήσιες απολαβές 3,7 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό πως παρότι οι εισηγμένες στο τουρκικό χρηματιστήριο «μεγάλες» τουρκικές ομάδες είναι (κάτι σαν) υποχρεωμένες να δημοσιοποιούν τις οικονομικές λεπτομέρειες στους μετόχους τους, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έγινε καθ’ όλα γνωστή παρά μόνο στην μετά covid εποχή, όταν δηλαδή η Μπεσίκτας μπήκε σε διαδικασία περιστολής του τεράστιου, συνολικά, μισθολόγιού της.

Συνολικά λοιπόν, σε αυτά τα 4,5 χρόνια, ο Βίντα κόστισε στην Μπεσίκτας, «καθαρά», χωρίς μπόνους και χωρίς την προμήθεια του ατζέντη του, το εντυπωσιακό ποσό των 18,15 εκατ. ευρώ.

Η διπλή πρόταση της Μπεσίκτας που αρνήθηκε

Απολύτως αναμενόμενα βάσει των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν, το καλοκαίρι του ’21 στην προσπάθεια περιορισμού του μπάτζετ, η διοίκηση του τουρκικού συλλόγου του προσέφερε τριετή επέκταση, περιορίζοντας στο 60% τις ετήσιες απολαβές του, προσφέροντας 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Κροάτης αρνήθηκε και παρέμεινε στο Vodafone Park για να ολοκληρώσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Η Μπεσίκτας με τη λήξη της περασμένης σεζόν επανήλθε, κάνοντας νέα προσφορά: διετές συμβόλαιο έναντι 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τότε, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους (ο πατέρας του είχε μόλις υποστεί καρδιακή προσβολή) αρνήθηκε και τη συγκεκριμένη προσφορά, σαφώς όμως όπως έδειξε και η έκτοτε στάση του ως ελεύθερος στην αγορά – τουλάχιστον μέχρι πριν μερικές μέρες – αυτή του η άρνηση είχε και οικονομική βάση, αφού αναζητούσε σαφώς περισσότερα από όσους έκτοτε τον προσέγγισαν.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ