ΑΕΚ

Φόλενταμ - ΑΕΚ 1-2: Θετικό και το δεύτερο φιλικό με ανατροπή και γκολ Αραούχο, Κοσίδη

Ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Λιβάι Γκαρσία γκολ που σημείωσε στη φιλική αναμέτρηση με τη Φόλενταμ, Άλκμααρ | Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022
Ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ πανηγυρίζει με τον Λιβάι Γκαρσία γκολ που σημείωσε στη φιλική αναμέτρηση με τη Φόλενταμ, Άλκμααρ | Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τη Φόλενταμ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της, το οποίο διεξήχθη σε τέσσερα 25λεπτα. Οι Σέρχιο Αραούχο και Μιχάλης Κοσίδης έκαναν την ανατροπή για την Ένωση, ξεχώρισε ο Χρήστος Γιούσης.

Το δεύτερο φιλικό τεστ της ΑΕΚ είχε κι αυτό αίσια κατάληξη. Αντίπαλος αυτήν τη φορά η Φόλενταμ, που φέτος επέστρεψε στην Eredivisie, σε αγώνα που διεξήχθη σε τέσσερα 25λεπτα στο προπονητικό κέντρο της Άλκμααρ, υπό το βλέμμα του Τζον φαν Σιπ.

Η Ένωση επικράτησε με 2-1, κάνοντας την ανατροπή χάρη στα γκολ των Σέρχιο Αραούχο και Μιχάλη Κοσίδη. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4' από λάθος του Γιώργου Αθανασιάδη.

Ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε ξανά δύο διαφορετικές ενδεκάδες, τις οποίες παρέταξε σε 3-4-3 και 3-5-2. Νέα πρόσωπα σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Γκενκ, ξεχώρισε ο Χρήστος Γιούσης στο 2ο "ημίχρονο".

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε τον αγώνα με μία ενδεκάδα που δεν θα απέχει πολύ από το βασικό σχήμα της σεζόν. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιώργος Αθανασιάδης, οι Σίμος Μήτογλου, Γιώργος Τζαβέλλας και Ντάμιαν Σιμάνσκι σχημάτισαν τριπλέτα άμυνας, οι Γενς Γιόνσον και Ορμπελίν Πινέδα στον άξονα, με τους Λιβάι Γκαρσία δεξιά και Στίβεν Τσούμπερ αριστερά να έχουν όλες τις πλευρές. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς βρέθηκε πιο κεντρικά δεξιά και ο Πέτρος Μάνταλος πιο κεντρικά αριστερά, αμφότεροι κοντά στον Σέρχιο Αραούχο.

Μόλις στο 4ο λεπτό, η ΑΕΚ γνώρισε την ψυχρολουσία, αφού από ένα τραγικό λάθος του Αθανασιάδη, ο Φραντσέσκο Αντονούτσι έκανε το 1-0. Λίγο αργότερα, ένα νέο λάθος στην άμυνα έφερε τους Ολλανδούς κοντά στο τετ α τετ, όμως το πλασέ κατέληξε λίγο άουτ.

Η Ένωση αφυπνίστηκε ύστερα από αυτές τις φάσεις και με πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου και μπροστάρη σε αυτό τον Πινέδα, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο. Οι τελικές της προέρχονταν κυρίως από στημένες φάσεις και τις περισσότερες εξ αυτών είχε ο Αραούχο.

Στο δεύτερο 25λεπτο, οι παίκτες του Αλμέιδα διατήρησαν την υπεροχή και δεν μείωσαν την πίεσή τους. Αυτή καρποφόρησε στο 32', όταν με παρόμοιο λάθος οι Ολλανδοί "χάρισαν" το γκολ στον Αραούχο.

Στη συνέχεια, η Φόλενταμ έπαιξε καλύτερη άμυνα και στέρησε σχεδόν πάνω στη γραμμή το γκολ της ανατροπής σε προσπάθεια του Τζαβέλλα και του Γιόνσον, σε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων".

Ο Αργεντινός προπονητής αντικατέστησε ολόκληρη την ενδεκάδα στην ανάπαυλα, ενώ μετέτρεψε το 3-4-3 σε 3-5-2. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έκανε ντεμπούτο στα φιλικά κάτω από τα δοκάρια, οι Βένταντ Ραντόνια, Γιώργος Κορνέζος, Εσχάν Χατζισαφί έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, Γιώργος Μουστακόπουλος (αμυντικός μέσος), Μάριος Μιτάι και Αλεκσάντερ Φράνσον μπροστά τους. Ο Νορντίν Άμραμπάτ ήταν δεξιά, ο Μίλαντ Μοχαμάντι αριστερά και οι Μιχάλης Κοσίδης και Χρήστος Γιούσης στην επίθεση.

Ο τελευταίος ήταν και ο πιο δραστήριος παίκτης της Ένωσης στο τρίτο 25λεπτο, αφού ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις της ομάδας, είτε στο κομμάτι της δημιουργίας είτε στο τελείωμά τους. Μάλιστα, ήταν κι ο εκτελεστής των απευθείας φάουλ που απείλησαν τη Φόλενταμ. Η ισοφάριση ήρθε με διαφορετικό τρόπο, αφού ένα νέο λάθος του τερματοφύλακα κατέστησε κάτοχο της μπάλας τον Φράνσον, που ανατράπηκε και ο Κοσίδης έκανε το 2-1.

Η ελληνική ομάδα δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου στο 2ο μέρος, απέναντι στη Φόλενταμ που κι εκείνη έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα. Η πίεση ήταν μικρότερη στην άμυνα, ωστόσο η ΑΕΚ του 2ου μέρους έδειχνε πιο άνετη στην επίθεση. Ο Γιούσης έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία και το 2-1 ήταν το τελικό σκορ του φιλικού.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 1ο ημίχρονο: Αθανασιάδης, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Πινέδα, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Κορνέζος, Χατζισαφί, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον, Άμραμπατ, Γιούσης, Κοσίδης

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ