ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η συνταγή νίκης με Αραούχο - Βράνιες κόντρα στο αρνητικό σερί με τον Ολυμπιακό

Ο Όγκνιεν Βράνιες πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Όγκνιεν Βράνιες πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME

Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες έχουν καλή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν οι δυο τους βρίσκονται στο χορτάρι για την Ένωση, ωστόσο καλούνται να τερματίσουν ένα σερί πέντε παιχνιδιών χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στους ερυθρόλευκους, το οποίο αν διευρυνθεί θα ξεπεράσει μια αρνητική "επίδοση" από τη δεκαετία του '60.

Η ΑΕΚ δίνει το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν (μέχρι το επόμενο) την Κυριακή (21/11) απέναντι στον Ολυμπιακό (21/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24), ένα ντέρμπι ιδιαίτερης σημασίας για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και ως ντέρμπι αποδείξεων. Άλλωστε είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να φανεί η πρόοδος της ομάδας επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη. Όχι μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει είναι ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος δείχνει να του πάει το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους, ωστόσο εξίσου επιτυχημένος είναι ο συνδυασμός με τον Όγκνιεν Βράνιες.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ως κοινό παρανομαστή ότι έχουν πολλές θητείες στην ομάδα. Δεν κατάφεραν ποτέ να προσαρμοστούν στις ομάδες τους (Αραούχο - Λας Πάλμας, Βράνιες - Άντερλεχτ και Σαρλερουά) και επέστρεψαν στην ποδοσφαιρική τους Ιθάκη, η οποία έδειξε ότι μπορεί να βγάλει το καλό τους πρόσωπο και να περιορίσει τα αρνητικά που έχει ο καθένας.

Άλλωστε η σχέση του δεύτερου με την Ένωση θα γίνει ντοκιμαντέρ. Το βοσνιακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο θα καλύψει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και δημιουργεί και ένα ντοκιμαντέρ για τη σχέση του Βράνιες με την Ένωση, μια σχέση που πέρασε από χίλια κύματα, αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε μόνιμα ο 32χρονος Βόσνιος στόπερ έχει δείξει να γαληνεύει και να βγαίνουν οι ποδοσφαιρικές αρετές του.

Οι δυο τους όταν παίζουν μαζί σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η Ένωση έχει μια πολύ καλή παράδοση που καλούνται να επιβεβαιώσουν και στην αναμέτρηση της Κυριακής (21/11), καθώς στο χορτάρι του ΟΑΚΑ δεν θα έχουν καμία απολύτως σημασία.

Το απόλυτο στο πρωτάθλημα, μια "αναίμακτη" ήττα στο Κύπελλο

Ο Βράνιες με τον Αραούχο ήταν από τους πρωτεργάτες στην πρωταθληματική σεζόν της Ένωσης και φυσικά ήταν στο χορτάρι στα 152 από τα 180 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις), στα οποία η Ένωση νίκησε εντός και εκτός τους ερυθρόλευκους. Αυτές ήταν οι δύο από τις πέντε νίκες που πέτυχε η ΑΕΚ με αυτούς τους δύο στο γήπεδο.

Πριν από αυτά τα δύο παιχνίδια είχε προηγηθεί ένα ακόμα τρίποντο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα. Στις 19 Φεβρουαρίου του 2017 (σεζόν 2016/17) η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό του Πάολο Μπέντο. Η Ένωση επικράτησε με 1-0, χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς στο 34ο λεπτό.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Βράνιες ως δεξί μπακ μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα για να κρατήσει η ΑΕΚ το υπέρ της προβάδισμα στο πρώτο μέρος. Σε όλο το 90λεπτο έμεινε και ο Σέρχιο Αραούχο, που είδε όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή πίσω του να αντικαθίσταται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (Πατίτο Ροντρίγκες, Μάνταλος, Μπακασέτας) με τους Γιόχανσον, Βινίσιους και Χριστοδουλόπουλο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

Ως προς τον θεσμό του Κυπέλλου, οι δύο παίκτες έχουν δώσει το "παρών" σε τρία ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, όπου και εδώ το πρόσημο είναι θετικό. Τη σεζόν 2016/17 η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό, χάρη στο παραπάνω γκολ που πέτυχε στο Φάληρο. Νίκησε με 2-1 στο Φάληρο με τον Αραούχο μάλιστα να σκοράρει το πρώτο γκολ.

Ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία δεν στέρησε από την ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό. Πλην του γκολ του Αραούχο, οι δυο τους δεν έχασαν δευτερόλεπτο στις δύο αυτές αναμετρήσεις.

Την επόμενη σεζόν και πάλι η ΑΕΚ ήταν νικήτρια κόντρα στον Ολυμπιακό, στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι δυό τους ήταν στο γήπεδο για 25 λεπτά, καθώς ο Βράνιες αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ ο Αραούχο πέρασε στο ματς στο 65' αντί του Λιβάγια και σφράγισε την πρόκριση της Ένωσης οκτώ λεπτά μετά.

Στα παιχνίδια που έλειπε ένας από τους δύο η ΑΕΚ δεν πήρε ούτε μια νίκη

Φυσικά υπήρξαν και παιχνίδια που οι δύο παίκτες ήταν μέλη της ομάδας, αλλά απουσίαζε ο Βράνιες. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είχε μείνει εκτός αποστολής στον πρώτο αγώνα στο Φάληρο για το Κύπελλο (2017/18). Εκείνο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0.

Τα άλλα δύο ήταν τα παιχνίδια των playoffs για τη σεζόν 2019/20. Η ΑΕΚ γνώρισε δύο ήττες από τον Ολυμπιακό, 2-1 στο ΟΑΚΑ και 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Ο Αραούχο έπαιξε και στα δύο ματς, πετυχαίνοντας μάλιστα το μοναδικό τέρμα της Ένωσης στις δύο αυτές αναμετρήσεις, ωστόσο ο Βράνιες ήταν απών, μιας και τέθηκε εκτός ομάδας μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, καθώς είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα χωρίς να ενημερώσει την ομάδα. Και η απόφαση που πάρθηκε ήταν να τελειώσει και να μην ξανααγωνιστεί με την ΑΕΚ, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το μαυρό σερί που καλείται να σταματήσει η ΑΕΚ για να μην "γράψει ιστορία"

Έκτοτε όμως η ΑΕΚ δεν τα πηγαίνει καλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Η Ένωση δεν έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στα τελευταία 11 μεταξύ τους ντέρμπι σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αν δεν καταφέρει να νικήσει αυτή τη φορά θα συνεχίσει το άσχημο σερί που έχει χτίσει από το 2018.

Η Ένωση μετράει πέντε εντός έδρας παιχνίδια χωρίς τρίποντο στην έδρα της κόντρα στους ερυθρόλευκους. Αυτό στο παρελθόν έχει συμβεί μόλις μια φορά. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ έμεινε χωρίς νίκη για πέντε παιχνίδια από τη δεκαετία του 60' και τις σεζόν (1961-1965). Εκείνη την περιόδο, τρία παιχνίδια στο Νίκος Γκούμας έληξαν ισόπαλα, ενώ γνώρισε δύο ήττες.

Τον ίδιο ακριβώς απολογισμό έχει η Ένωση σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τις 7 Οκτωβρίου του 2018. Οι δύο ομάδες συναντώνται πιο συχνά για το πρωτάθλημα, λόγω της νέας δομής της Super League Interwetten. Άλλες δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες, (0-0 και 1-1) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Το 1-2 τη σεζόν 2019/10 και το 1-5 της περσινής σεζόν. Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει αυτή τη φορά, θα σπάσει το "ρεκόρ" της παλιάς περιόδου.

Φυσικά αυτή δεν θα είναι η χειρότερη "επίδοση" για την Ένωση, μιας και έχει προηγηθεί ένα σερί οκτώ παιχνιδιών χωρίς νίκη. Από τις 15 Σεπτεμβρίου του 1999, έως τις 4 Φλεβάρη του 2007, η ΑΕΚ υποδέχθηκε τους ερυθρόλευκους οκτώ φορές, γνώρισε πέντε ήττες και τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Κατάφερε όμως να σταματήσει το σερί του Ολυμπιακού με το εμφατικό 4-0 στις 30 Μαρτίου του 2008, ένα παιχνίδι που σίγουρα δεν θα μείνει αξέχαστο για καμία από τις δύο ομάδες.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Με Live Ηχητική Περιγραφή

ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή, ηχητικη περιγραφή στο MatchCenter του SPORT24 από τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Βαγγέλη Αρναούτογλου! Το SPORT24 θα είναι παρών στην σημαντική αναμέτρηση του ΑΕΚ-Ολυμπιακού για την Super League Interwetten με live ήχο και περιγραφή από το OAKA! ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή μετάδοση στο www.sport24.gr

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ