ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αραούχο αφήνει έξω Γκαρσία ή Άμραμπατ

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει  γκολ κόντρα στη Λαμία
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει INTIME

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κάπως έτσι ακυρώνεται μια σκέψη και δημιουργείται ένα δίλημμα.

Ευχάριστο ασφαλώς ήταν για τον Αργύρη Γιαννίκη το νέο της επανένταξης του Σέρχιο Αραούχο στο εντατικό πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΚ. Άλλωστε για τον ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει περισσότερες φορές από κάθε άλλον (του υπάρχοντος ρόστερ) σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (21/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24), τέσσερις συνολικά, είναι ακόμα μια ευκαιρία να βάλει τη σφραγίδα του σε ντέρμπι, όπως κατά το παρελθόν έχει πράξει σε κάμποσες περιπτώσεις.

Η ενεργοποίησή του ωστόσο μάλλον ακυρώνει και την πιθανότητα να βρεθούν μαζί στην ενδεκάδα οι Τσούμπερ, Γκαρσία και Άμραμπατ, κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά, τη 2η αγωνιστική κόντρα στον ΟΦΗ. Ωστόσο ακόμα κι αυτή η συνεύρεση διήρκεσε λίγο καθώς ο Γκαρσία αποβλήθηκε στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Ενδεχομένως ως σενάριο να υπάρχει ακόμα στη σκέψη του τεχνικού της ομάδας, ωστόσο έως σήμερα δεν έχει δείξει διάθεση να αλλάξει ριζικά πράγματα και να αφαιρέσει από την κορυφή της επίθεσης έναν κλασικό στράικερ.

Ενδεχομένως να το σκεφτόταν στην περίπτωση που ο Αραούχο έμενε εκτός, χρησιμοποιώντας τον Άμραμπατ ως «ψευτοεννιάρι» αντί του Ανσαριφάρντ με το σκεπτικό ότι ο Μαροκινός θα πίεζε περισσότερο τους αντίπαλους στόπερ με το γεμάτο ορμή και ένταση παιχνίδι του. Ακόμα και αυτή η επιλογή όμως θα εμπεριείχε το ρίσκο -απόντος και του ''Τσίνο''- απουσίας μια δυνατής επιλογής από τον πάγκο που κάθε ομάδα θέλει και πρέπει να έχει σε ντέρμπι.

Αν και είναι νωρίς για να πούμε οτιδήποτε, ο Γιαννίκης δεν έχει παρουσιάσει την τάση να αλλάζει διατάξεις και να ανακατεύει την τράπουλα. Έτσι αν θεωρήσουμε ότι οι Μάνταλος, Τσούμπερ και Αραούχο είναι οι επικρατέστεροι να ξεκινήσουν, τότε μια θέση παίζεται για το δεξί άκρο της επίθεσης. Εκεί θα πρέπει να επιλέξει αν θα διατηρήσει τον Γκαρσία στο αρχικό σχήμα και τον Άμραμπατ σε ρόλο game changer, όπως στη Ριζούπολη, ή το ανάποδο.

Η άλλη θέση που είναι ανοιχτή

Αντιστοίχως στην αμυντική γραμμή της ομάδας, η δύσκολη απόφαση σχετίζεται με το ποιος εκ των Ρότα ή Μισελέν θα ξεκινήσει πίσω από τον Γκαρσία ή τον Άμραμπατ. Άλλωστε το δίδυμο Μοχαμάντι-Τσούμπερ στην απέναντι πτέρυγα είναι αδιαπραγμάτευτο καθώς ούτε ο Χατζισαφί, ούτε ασφαλώς ο Τάνκοβιτς απειλούν τους δύο προαναφερθέντες.

Η εικόνα του Ρότα δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στα προηγούμενα δύο ματς με τον Άρη και τον Απόλλωνα, ενώ ο Μισελέν δείχνει να είναι περισσότερο «τακτοποιημένος» ανασταλτικά και δημιουργικά, δίχως κάποιος να ισχυρίζεται ότι έχει καταπλήξει με την απόδοσή του. Διακρίνεται ωστόσο από καλύτερη ισορροπία και έχει μια εμπειρία από ανώτερο πρωτάθλημα που τον βοηθά να κρίνει πιο σωστά και δίχως παρόρμηση σε στιγμές πίεσης.

Αν όλα κυλήσουν με τον προβλεπόμενο βάσει των όσων έχουν προηγηθεί τρόπο, θέση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ έχουν δεδομένη οι Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Βράνιες, Μήτογλου, Σιμόες, Αραούχο, Μάνταλος και Τσούμπερ. Η τρίτη θέση που ίσως παιχθεί, είναι αυτή μεταξύ των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι, με φαβορί τον δεύτερο.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ