ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι αποδείξεις ότι ο Αραούχο μπορεί να κάνει τη διαφορά με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Οι αποδείξεις ότι ο Αραούχο μπορεί να κάνει τη διαφορά με τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει δείξει στο παρελθόν ότι όταν πρωταγωνιστεί η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει του Ολυμπιακού, έχοντας μάλιστα πολύ καλά νούμερα κόντρα στους ερυθρόλευκους σε σχέση με τους υπόλοιπους εν Ελλάδι αντιπάλους του. Αυτό έχει ανάγκη να το επιβεβαιώσει μια ακόμα φορά.

Η ΑΕΚ δίνει το πιο δύσκολο και κρίσιμο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι της για τη φετινή Super League Interwetten, καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη δέκατη αγωνιστική (21/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) του πρωταθλήματος και με τρίποντο η Ένωση θα ισοβαθμεί με τους ερυθρόλευκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ωστόσο η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε το τρίποντο για το πρωτάθλημα ήταν τον Φλεβάρη του 2018 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (1-2), το οποίο ήταν και το έναυσμα τίτλου για την Ένωση εκείνη τη σεζόν. Βέβαια ακολούθησε τρεις μέρες μετά η νικηφόρα ρεβάνς για το Κύπελλο, στην οποία η ΑΕΚ νίκησε με το ίδιο σκορ τους ερυθρόλευκους και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Έκτοτε παραμένει χωρίς τρίποντο για έντεκα σερί παιχνίδια για τρεις σερί σεζόν, ωστόσο τη φετινή σεζόν υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι αυτό το "μαύρο" σερί θα σταματήσει, μιας και η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι μειωμένη.

Και αν για τους καινούργιους παίκτες και για τον προπονητή (που έβαλε και αυτός δύσκολα στον Ολυμπιακό και τον συνάδελφό του ως προπονητής του ΠΑΣ), δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό το σερί, καθώς δεν ήταν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, οι παλιοί ίσως έχουν μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το κομμάτι. Ένας από αυτούς που σίγουρα αποτελεί εξαίρεση είναι ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός φορ τέθηκε στη διάθεση του Αργύρη Γιαννική για το κυριατικάτικο ντέρμπι, καθώς άφησε πίσω του το σφίξιμο στους οπίσθιους μηριαίους, μαζί φυσικά με τον Τσούμπερ. Οι δυο τους είναι μέχρι στιγμής οι σημαντικότεροι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, βάσει των επιδόσεών τους.

Θετικό το πρόσημο του "Τσίνο" με τους ερυθρόλευκους

Τρεις θητείες έχει συνολικά ο Αραούχο με την Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας και κόντρα στον Ολυμπιακό τα έχει πάει πολύ καλά, αν συγκριθούν όσα έχει κάνει και με τους υπόλοιπους εγχώριους αντιπάλους.

Ο 29χρονος επιθετικός έχει σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό τρία γκολ και έχει μοιράσει μια ασίστ. Ο μόνος εν Ελλάδι αντίπαλος που έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα είναι ο Λεβαδειακός (συνολικά τέσσερα και τρεις ασίστ).

Ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές στην καριέρα του ο Αραούχο (μετά τον ΠΑΟΚ), καθώς τέθηκε αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους εννιά φορές. Σε αυτά τα ματς έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει μια ασίστ, όντας πρωταγωνιστής σε τέσσερα διαφορετικά ντέρμπι, εκ των οποίων η ΑΕΚ επικράτησε στα τρία.

Ο συγκεκριμένος απολογισμός μπορεί να φαίνεται μικρός στα μάτια των φιλάθλων, ωστόσο τα στατιστικά του Αραούχο κόντρα στους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους, δείχνουν ότι δεν είναι μικρό αυτό το νούμερο.

Τρία γκολ έχει πετύχει μέχρι στιγμής (στην Ελλάδα) μόνο στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, πλην φυσικά των ερυθρολεύκων, ενώ κόντρα στους πράσινους και τους κυανέρυθρους έχει επίσης μοιράσει μια ασίστ. Με όλες τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα (πλην του Λεβαδειακού όπως αναφέρθηκε και πάνω) τα νούμερά του είναι μικρότερα.

Με τον ΠΑΟΚ ο Αραούχο έχει σημειώσει δύο γκολ σε δέκα παιχνίδια, ενώ με τον Άρη σε έξι ματς έχει μόλις ένα γκολ, στα playoffs της σεζόν 2019/20.

Κερδίζει η Ένωση τον Ολυμπιακό όταν "ενεργοποιείται" ο Αραούχο

Η πρώτη "πιστολιά" του Αραούχο κόντρα στους ερυθρόλευκους ήταν τη σεζόν 2016/17, για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον Πέτρο Μάνταλο να τον τροφοδοτεί με ωραία κομπίνα. Η ΑΕΚ έφυγε από το Φάληρο με νίκη 2-1, γνώρισε την ήττα στον επαναληπτικό με 1-0, σκορ που δεν ήταν αρκετό να της αποτρέψει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Αραούχο ήταν και πάλι για το Κύπελλο Ελλάδας την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης. Ο "Τσίνο" είδε την μπάλα να του στρώνεται έξω από την περιοχή και με ένα υπέροχο μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Σίλβιο Προτό.

Στην πρωταθληματική σεζόν, προηγήθηκε μια ασίστ στο 3-2 του ΟΑΚΑ, στο πρώτο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ένα τέρμα που πυροδότησε μια επική ανατροπή (από 0-2 σε 3-2) που δεν βλέπουμε συχνά σε ντέρμπι.

Το τρίτο (και τελευταίο μέχρι σήμερα) ήταν στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην ήττα που γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2019/20 στα playoffs, με το οποίο μείωσε σε 1-2, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Συνολικά στα εννιά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Αραούχο μετράει πέντε νίκες, ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο ενώ έχει δεχθεί τρεις ήττες. Σε παιχνίδια κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα μετράει μόνο νίκες (τρεις), ενώ μετράει μόνο ήττες για τα playoffs (δύο) τα οποία είναι και τα δύο τελευταία παιχνίδια του κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πρέπει να επιβεβαιώσει τον κανόνα για να πάρει το τρίποντο η Ένωση

Βέβαια όλοι αυτοί οι αριθμοί δεν λένε τίποτα για την αναμέτρηση της Κυριακής, καθώς τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο. Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ χρειάζεται τον "καλό Αραούχο", ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα τα κομμάτια του παιχνιδιού πλην του σκοραρίσματος.

Φέτος έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει. Είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Τσούμπερ, ενώ προέρχεται και από γκολ στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το σημαντικότερο φυσικά είναι να το κάνει και για πρώτη φορά σε ντέρμπι. Με τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, με την Ένωση να γνωρίζει την ήττα με κάτω τα χέρια, ενώ κόντρα στον Άρη πέρασε ως αλλαγή στο 78ο λεπτό, με την ΑΕΚ να προσπαθεί απλώς να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Με Live Ηχητική Περιγραφή

ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή, ηχητικη περιγραφή στο MatchCenter του SPORT24 από τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Βαγγέλη Αρναούτογλου! Το SPORT24 θα είναι παρών στην σημαντική αναμέτρηση του ΑΕΚ-Ολυμπιακού για την Super League Interwetten με live ήχο και περιγραφή από το OAKA! ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή μετάδοση στο www.sport24.gr

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ