PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Άστον Βίλα 4-0: Με τεσσάρα για το Champions League

Leicester's Jamie Vardy celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Aston Villa at the King Power Stadium, in Leicester, England, Monday, March 9, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Jamie Vardy celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Leicester City and Aston Villa at the King Power Stadium, in Leicester, England, Monday, March 9, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Λέστερ συνέτριψε με 4-0 την Άστον Βίλα, επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα ματς στην Premier League και δείχνει ότι δεν μπορεί να χάσει με τίποτα την τρίτη θέση και την επιστροφή στο Champions League. Από δυο γκολ Μπαρνς και Βάρντι, δυο ασίστ ο Ολμπράιτον.

Είχε τέσσερα ματς χωρίς νίκη στην Premier League, καθώς τις δυο ισοπαλίες με Τσέλσι και Γουλβς είχαν διαδεχθεί οι ισάριθμες ήττες από Μάντσεστερ Σίτι και Νόριτς. Η Λέστερ επέστρεψε στις επιτυχίες και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Υποδέχθηκε την Άστον Βίλα και τη διέλυσε με 4-0, ενώ και στον πρώτο γύρο την είχε συντρίψει εκτός έδρας με 4-1. Οι αλεπούδες άνοιξαν το σκορ στο 40ό λεπτό. Ο Χάβρι Μπαρνς βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ολμπράιτον, εκμεταλλεύτηκε την γκάφα του Πέπε Ρέινα με τη λανθασμένη έξοδο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61ο λεπτό ο Τζέιμι Βάρντι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να διευρύνει το προβάδισμα της Λέστερ. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από το Δεκέμβριο και 644 λεπτά αφλογιστίας. Ο ίδιος στο 79ο λεπτό έφυγε από αριστερά, έκανε τη σέντρα, αυτή κόντραρε με τους αμυντικούς της Άστον Βίλα ν' αδυνατούν να τη διώξουν και με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Ισπανό γκολκίπερ για το 3-0.

Το τελικό σκορ (4-0) διαμόρφωσε ο Χάρβι Μπαρνς πετυχαίνοντας κι αυτός δυο γκολ στο ματς. Και στο τέταρτο, όπως και στο πρώτο, από ασίστ του Ολμπράιτον. Αυτή τη φορά ήταν η σέντρα από δεξιά και το εξαιρετικό τελείωμα εντός περιοχής.

Η Λέστερ δείχνει ότι δεν μπορεί να χάσει με τίποτα την τρίτη θέση και την επιστροφή στο Champions League. Απέχει οκτώ βαθμούς από την πέμπτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δέκα από την έκτη Γουλβς (η οποία έχει και ματς περισσότερο).

Η Άστον Βίλα δεν έχει άλλη επιλογή από το να παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή για την παραμονή. Βρίσκεται στην προτελευταία (19η) θέση και προσπαθεί να βάλει από κάτω μία εκ των Μπόρνμουθ, Γουότφορντ, Γουέστ Χαμ (με δυο βαθμούς περισσότερους) και Μπράιτον (με τέσσερις βαθμούς περισσότερους). Έχει όμως ματς λιγότερο κι από τις τέσσερις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1 (25' Σαλάχ, 33' Μανέ / Γουίλσον 9')

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0 (78' Λακαζέτ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0 (28' Αγιού)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νόριτς 1-0 (36' Σαρπ)

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 0-1 (79'Σεντ-Μαξιμίν)

Γουλβς - Μπράιτον 0-0

Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1 (13' Γουντ / 50' πεν. Ντέλε Άλι)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον 4-0 (14' Μάουντ, 21' Πέδρο, 51' Γουίλιαν, 54' Ζιρού)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (30' Μαρσιάλ, 90+7' ΜακΤόμινεϊ)

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Λέστερ - Άστον Βίλα 4-0 (40', 85' Μπαρνς / 63' πεν..79' Βάρντι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ