PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή και κοντά στον τίτλο

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή και κοντά στον τίτλο

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε με ανατροπή της Μπόρνμουθ με 2-1 και πλέον βρίσκεται τρία τρίποντα μακριά από την μαθηματική εξασφάλιση της Premier League.

Δύο συνεχόμενα παιχνίδια έμεινε μακριά από τη νίκη η Λίβερπουλ. Αρχικά ηττήθηκε από την Γουότφορντ (3-0) για την Premier League και στη συνέχεια από την Τσέλσι (2-0) για το FA Cup. Η ομάδα του Κλοπ όμως επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας της Μπόρνμουθ μέσα στο Anfield με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Η Μπόρνμουθ προηγήθηκε με τον Γουίλσον στο 9ο λεπτό, αλλά οι Σαλάχ (25') και Μανέ (33') ολοκλήρωσαν την ανατροπή και έφεραν ξανά τα χαμόγελα στην ομάδα τους.

Κάπως έτσι οι Reds έφτασαν στην 22η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα, ενώ πλέον βρίσκονται στο +25 από την Μάντσεστερ Σίτι με δύο αγωνιστικές περισσότερες και βρίσκονται τρία τρίποντα μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Γεμάτο ήταν το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, αφού είδαμε τρία γκολ και μία ανατροπή. Η Λίβερπουλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά και να αποκτήσει από νωρίς το προβάδισμα. Ωστόσο, η Μπόρνμουθ κατάφερε να "παγώσει" το Anfield. Σε μία αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Λερμά βρήκε τον Γουίλσον, ο οποίος έκανε το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Στο 14ο λεπτό η Μπόρνμουθ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ακέ πήρε την κεφαλιά, ο Αντριάν έδιωξε με δυσκολία και η μπάλα κύλησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Reds συνήλθαν, έκλεισαν τον αντίπαλο τους στην περιοχή και στο 25' ήρθε η ισοφάριση. Ο Σίμπσον έκανε μοιραίο λάθος, ο Μανέ έκλεψε, βρήκε τον Σαλάχ που ισοφάρισε.

Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε την πίεση της και στο 33ο λεπτό ανέτρεψε το σκορ. Ο Φαν Ντάικ έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε με υπέροχη ασίστ τον Μανέ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μπόρνμουθ και πλάσαρε για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εμφανώς. Οι Reds κράτησαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή της Μπόρνμουθ με τα Κεράσια να έχουν συνήθως έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα. Η Λίβερπουλ δεν έβρισκε χώρους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και στο 61' λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν.

Ο Φρέιζερ βρέθηκε απέναντι από τον Άντριαν, προσπάθησε να τον κρεμάσει, όμως πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα, ο Μίλνερ εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός και έδιωξε τον κίνδυνο πάνω στην γραμμή. Από αυτό το σημείο και μετά, η Λίβερπουλ κάπως θορυβήθηκε και απείλησε με μεγαλύτερη ένταση.

Στο 73ο λεπτό ο Φιρμίνο γύρισε μέσα στην περιοχή με μία παράλληλη σέντρα-σουτ, αλλά ο Μανέ δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα ο Σενεγαλέζος σούταρε από μακριά, με την μπάλα να σταματάει στη συμβολή του δοκαριού.

Στο 90' η Μπόρνμουθ έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση με τον Κάλουμ Γουίλσον να αποτυγχάνει από πλεονεκτική θέση να σκοράρει μπροστά σε ανυπεράσπιστη από κίπερ εστία. Οι Κόκκινοι απάντησαν με τον Φιρμίνο να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι το τέλος του και διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1 (25' Σαλάχ, 33' Μανέ / Γουίλσον 9')

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ (17:00)

Σέφιλντ - Νόριτς (17:00)

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ (17:00)

Γουλβς - Μπράιτον (17:00)

Μπέρνλι - Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Λέστερ - Άστον Βίλα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ