PREMIER LEAGUE

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-0: Με τριάρα έσπασε το αήττητο των 44 αγώνων

Liverpool's Roberto Firmino, center, and Liverpool's Mohamed Salah, left, react after Watford's Troy Deeney, right, scores his side's third goal during the English Premier League soccer match between Watford and Liverpool at Vicarage Road stadium, in Watford, England, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Alastair Grant)
Liverpool's Roberto Firmino, center, and Liverpool's Mohamed Salah, left, react after Watford's Troy Deeney, right, scores his side's third goal during the English Premier League soccer match between Watford and Liverpool at Vicarage Road stadium, in Watford, England, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Γουότφορντ, η οποία παλεύει για την σωτηρία της, έκανε πλάκα στην Λίβερπουλ, της έβαλε τρία γκολ (3-0) και κατάφερε να σπάσει το αήττητο 44 αγώνων που είχαν δημιουργήσει οι Reds.

Τι κι αν η Λίβερπουλ είχε ένα αήττητο 44 αγώνων; Τι κι αν η ομάδα του Κλοπ είχε στόχο να πάρει τον τίτλο δίχως ήττα, ενώ είχε δημιουργήσει ένα σερί 18 συνεχόμενων νικών στην Premier League; Οι Reds έκαναν "στάση" στην έδρα της Γουότφορντ, η οποία έκανε πάρτι επικρατώντας με 3-0.

Η Γουότφορντ με έναν εκπληκτικό Σαρ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έναν επίσης υπέροχο Ντίνι που σκόραρε μία φορά και μοίρασε ακόμη μία ασίστ πέτυχε την έκπληξη της σεζόν. Κάπως έτσι, οι Σφήκες που βρίσκονταν στην προτελευταία θέση πριν την έναρξη της αναμέτρησης "σκαρφάλωσαν" στην 17η θέση με 27 πόντους.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ, η οποία παραμένει στο +22 από την Μάντσεστερ Σίτι, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει την κούπα χωρίς να σημειώσει ούτε μία ήττα, με την ομάδα του Κλοπ να μην εμφανίζεται ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του Vicarage Road και το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα δίκαιο βάσει της εικόνας της.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε στον αγώνα με αρκετή νωθρότητα, δίνοντας την ευκαιρία στη Γουότφορντ να κρατήσει κατοχή και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Μάλιστα, οι Σφήκες γίνονταν αρκετά επικίνδυνες κυρίως από την πλευρά του Ντεολοφέου, ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλές. Στο 10ο λεπτό ο Ισπανός εξτρέμ έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία επιχειρώντας ένα σουτ που κατέληξε άουτ.

Η Γουότφορντ, ωστόσο, αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς το δυνατό της "όπλο", αφού το δεξί πόδι του Ντεολοφέου γύρισε, ύστερα από μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ και αποχώρησε με φορείο στο 37ο λεπτό. Οι Σφήκες μπορούσαν να κλείσουν το ημίχρονο με κάποιο γκολ, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ντίνι έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία μπροστά από τον Άλισον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τη Γουότφορντ να έχει περισσότερη όρεξη για παιχνίδι. Το πρώτο χτύπημα ήρθε στο 54ο λεπτό με τον Ντουκουρέ να δίνει την ασίστ στον Σαρ, ο οποίος έγραψε το 1-0. Το πρώτο σοκ της Λίβερπουλ διαδέχθηκε ένα δεύτερο έξι λεπτά αργότερα. Στο 60' ο Ντίνι βρήκε πανέμορφα τον Σαρ που σημείωσε το δεύτερο του γκολ.

Η Λίβερπουλ έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει τη ροή του παιχνιδιού και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να κάνει την ομάδα του απειλητική. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Σφήκες "τσίμπησαν" για τρίτη φορά. Ο Σαρ είδε την κίνηση του Ντίνι, ο οποίος πλάσαρε γράφοντας και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 72ο λεπτό.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Γουότφορντ έφτασε σε μία μεγάλη νίκη σπάζοντας το αήττητο της Λίβερπουλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Νόριτς - Λέστερ 1-0 (70' Λιούις)

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ΑΝΑΒΟΛΗ

Μπράιτον - Κρίσταλ Πάλας 0-1 (70' Αγιού)

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-1 (15' Μπόουεν, 40' Αλέ, 50' Αντόνιο / 31' Ομπαφέμι)

Μπόρνμουθ - Τσέλσι 2-2 (54' Λέρμα, 57' Κινγκ / 33', 85' Μάρκος Αλόνσο)

Νιούκαστλ - Μπέρνλι 0-0

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-0 (54', 60' Σαρ, 72' Ντίνι)

Κυριακή 1 Μαρτίου

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ ΑΝΑΒΟΛΗ

Τότεναμ - Γουλβς (16:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νόριτς - Λέστερ 1-0: Τα "καναρίνια" το παλεύουν ακόμα
Premier League: Όρθια με Αλόνσο η Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ