ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι - Λίβερπουλ 2-0: Άξια στους "8" του FA Cup οι μπλε

Chelsea's Ross Barkley, left, gestures to supporters after scoring his team's second goal as teammate Billy Gilmour embraces him during the English FA Cup fifth round soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London Wednesday, March 4, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Chelsea's Ross Barkley, left, gestures to supporters after scoring his team's second goal as teammate Billy Gilmour embraces him during the English FA Cup fifth round soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London Wednesday, March 4, 2020. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Τσέλσι επικρατησε 2-0 της Λίβερπουλ όντας πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, πετώντας εκτός συνέχειας την ομάδα του Κλοπ (VIDEOS).

Η Λίβερπουλ μετράει αντίστροφα για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 30 χρόνια ανομβρίας, όμως δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα και αυτό το πλήρωσε με αποκλεισμό στο Κύπελλο Αγγλίας το βράδυ της Τρίτης (3/3).

Ούσα πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο όπου σχεδόν εξαφάνισε επιθετικά την αντίπαλό της, η Τσέλσι επικράτησε 2-0 με σκόρερ τους Ουίλιαν (13') και Μπάρκλεϊ (64') και πήρε το εισιτήριο για τις 8 καλύτερες ομαδες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό θεσμό, υποχρεώνοντας την Λίβερπουλ να φτάσει στην τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, όσες είχε δηλαδή στα προηγούμενα 66!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε φουριόζα στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 3' απείλησε με τον Μανέ (μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κέπα), όμως η απάντηση της Τσέλσι ήταν πιο δυνατή. Στο 7' είχε την πρώτη καλή στιγμή της με τη γυριστή κεφαλιά του Αθπιλικουέτα και στο 12' ο Ουίλιαν έκανε δυνατό σουτ εντός περιοχής που υποχρέωσε τον Άντριαν σε τεράστια επέμβαση, με τους δύο παίκτες να γίνονται όμως πρωταγωνιστές ξανά 20'' αργότερα με εντελώς διαφορετική εξέλιξη.

Ο Φαμπίνιο έχασε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτή έφτασε στον Ουίλιαν που επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Άντριαν που έκανε κακό υπολογισμό και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των μπλε στο 13'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάρκος Αλόνσο είχε μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να ξαναπαίρνει τα ηνία και να αγγίζει την ισοφάριση δύο φορές μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Στο 20' η άμυνα της Τσέλσι άντεξε σε διαρκές σφυροκόπημα, με τα σουτ των Μανέ, Γουίλιαμς και Λαλάνα να σταματούν σε σώματα παικτών του Λάμπαρντ ενώ στο 30' ο Κέπα βγήκε και πάλι νικητής στην άτυπη μονομαχία του με τον Μανέ, αποκρούοντας το σουτ του Σενεγαλέζου φορ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως η Λίβερπουλ θα έμπαινε με περισσότερη ορμή για να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας εμφανίσει καλύτερη εικόνα από το 20ο μέχρι το 45ο λεπτό, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με την Τσέλσι να αμύνεται υποδειγματικά, να κλειδώνει τους επιθετικούς της Λίβερπουλ, και να κάνει όργια στις αντεπιθέσεις!

Απόδειξη το διάστημα μεταξύ του 62' και του 75', με την Τσέλσι να έχει ένα γκολ, δύο δοκάρια και μία μεγάλη ευκαιρία! Στο 62' ο Μάουντ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενώ στο 62' ήρθε το 2-0.

Ο Μπάρκλεϊ ξεκίνησε μία φοβερή κούρσα πίσω από τη σέντρα βγάζοντας την ομάδα του στην κόντρα και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή εξαπέλυσε σουτ-κεραυνό με το δεξί, με τη μπάλα να καρφώνεται στη δεξιά γωνία της εστίας του Άντριαν για να φέρει την Τσέλσι σε θέση ισχύος στο ματς.

Στο 67' ο Άντριαν κατάφερε να σταματήσει τον Πέδρο, αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ του Ισπανού από το ημικύκλιο ενώ στο 74' ο Ζιρού άγγιξε το τρίτο γκολ, όταν έμεινε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Γκόμεζ και έκανε το σουτ, με τον Άντριαν να βρίσκει λίγο τη μπάλα πριν αυτή τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.


Στα τελευταία 20 λεπτά, ο Γιούργκεν Κλοπ τα έπαιξε όλα για όλα καθώς είχε στην ίδια ενδεκάδα Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ και Μιναμίνο, όμως παρά την παρουσία πολλών επιθετικών η εικόνα των κόκκινων δεν άλλαξε: δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία υποτάχτηκαν στην ανωτερότητα των μπλε, αποχαιρετώντας το θεσμό του Κυπέλλου από τη φάση των "16".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 3-0: Με τριάρα έσπασε το αήττητο των 44 αγώνων
Premier League: Όρθια με Αλόνσο η Τσέλσι
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ