PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2: Αφεντικό του Λονδίνου η ομάδα του Λάμπαρντ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, challenges for the ball with Chelsea's Antonio Rudiger during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea, at the Emirates Stadium in London, Sunday, Dec. 29, 2019. (AP Photo/Ian Walton)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, challenges for the ball with Chelsea's Antonio Rudiger during the English Premier League soccer match between Arsenal and Chelsea, at the Emirates Stadium in London, Sunday, Dec. 29, 2019. (AP Photo/Ian Walton) AP PHOTO/IAN WALTON

Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο η Τσέλσι έκανε την ανατροπή (2-1) κόντρα στην Άρσεναλ στο ντεμπούτο του Αρτέτα στον πάγκο των κανονιέρηδων, και εδραιώθηκε στην 4η θέση του πίνακα (VIDEOS).

Το αφεντικό του Λονδίνου τη φετινή σεζόν είναι μπλε! Μία ακριβώς εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη στην έδρα της Τότεναμ με 2-0, η Τσέλσι πανηγύρισε μία ακόμα επιτυχία σε τοπικό ντέρμπι μακριά από το σπίτι της, αυτή τη φορά επικρατώντας 2-1 της Άρσεναλ στο "Emirates".

Οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 13' και έδειχναν ικανοί να πάρουν το τρίποντο στο ντεμπούτο του Μικέλ Αρτέτα στην τεχνική τους ηγεσία όμως στην τελική ευθεία κλάταραν, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 83' με τον Ζορζίνιο μετά από ολέθριο λάθος του Λένο και να φέρνουν τα πάνω-κάτω στο 87' με τον Άμπραχαμ.

Είναι δε εντυπωσιακό πως αυτή ήταν η 16η φορά σε ντέρμπι των δύο ομάδων στην Premier League που η Άρσεναλ πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και η πρώτη που έφυγε από το γήπεδο χωρίς βαθμό, μετρώντας 12 νίκες και 3 ισοπαλία στα προηγούμενα παιχνίδια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Άρσεναλ μπήκε με πάθος και ορμητικότητα στο λονδρέζικο ντέρμπι, στο ντεμπούτο του Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο της, και όχι μόνο πήρε άριστα στο τακτικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο περιορίζοντας στο ελάχιστο τους κινδύνους στη δική της εστία αλλά βρήκε και το γρήγορο γκολ που έψαχνε.

Αυτό ήρθε στο 13' από στημένη φάση: εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Τσέιμπερς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ομπαμεγιάνγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας για να νικήσει με κεφαλιά τον Κέπα. Το 1-0 ήταν γεγονός, με τους κανονιέρηδες να πανηγυρίζουν το 7ο γκολ τους από κόρνερ τη φετινή σεζόν στην Premier League (δεν υπάρχει ομάδα με περισσότερα) και τον Γκαμπονέζο να φτάνει τα 45 συνολικά στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο του 2018 που μετακόμισε στο Emirates.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Άρσεναλ να έχει δικαίως το προβάδισμα καθώς ήταν αυτή που κρατούσε τα ηνία της αναμέτρησης εξουδετερώνοντας τα ατού της Τσέλσι τόσο στην επίθεση όσο και στο χώρο της μεσαίας γραμμής (Τορέιρα, Γκεντουζί και Εζίλ κυριάρχησαν έναντι των Μάουντ και Ουίλιαν), ενώ και στην αρχή του δευτέρου μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει τον Φρανκ Λάμπαρντ να νιώθει ευχαριστημένος σε σύγκριση με το πρώτο 45λεπτο ήταν το γεγονός πως οι μπλε κρατούσαν πολλή περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους σε σχέση με τους αντιπάλους τους, όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν και έτσι η κατοχή που είχε ξεπεράσει το 65% υπέρ των μπλε δεν σήμαινε κάτι στην οικονομία του ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως όλα άλλαξαν, με ένα τραγικό λάθος του Λένο να καταδικάζει την Άρσεναλ. Ο Μάουντ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Γερμανός κίπερ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με μπουνιά αλλά έπιασε αέρα, με τον Ζορζίνιο να έρχεται τρέιλερ από πίσω και να στέλνει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-1!

Η ισοφάριση σόκαρε την Άρσεναλ και οι παίκτες της βγήκαν άναρχα μπροστά για να πετύχουν το δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα να έρθει νέα τιμωρία. Οι μπλε βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, Άμπραχαμ και Ουίλιαν συνδυάστηκαν άψογα και η μπάλα έφτασε στον πρώτο, που γύρισε υπέροχα το σώμα του νικώντας κατά κράτος τον Μουστάφι, για να εκτελέσει με κοντινό σουτ τον Λένο για το 1-2.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και εκτόξευσε την Τσέλσι στην 4η θέση και στο +4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Άρσεναλ από την πλευρά της, παρά την καλή απόδοση που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, να μένει κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα, στην 12η θέση και στο -11 από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League τη νέα σεζόν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 2-0 (3' Αλιρέζα, 79' Μόουι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-0 (43', 64' πεν.Ντίνι,71' Σαρ)

Νιούκαστλ - Έβερτον 1-2 (56'Σαρ/ 13', 64'Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (75'Ίνγκς/ 50'Τόμκινς)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 1-2 (45' Φορνάλς / 40' Ιχεανάτσο, 56' Γκρέι)

Νόριτς - Τότεναμ 2-2 (18' Βράντσιτς, 61' Οριέ / 55' Έρικσεν, 81' πεν. Κέιν)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (44' Μαρσιάλ, 90'+5' Ράσφορντ)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2 (13' Ομπαμεγιάνγκ / 83' Ζορζίνιο, 87' Άμπραχαμ)

Λίβερπουλ - Γουλβς (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Ο Κάλβερτ-Λιούιν οδηγεί την Έβερτον του Αντσελότι
Premier League: Κόλλησε στο Νόριτς η Τότεναμ, μόνη δεύτερη η Λέστερ
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Πεντάδα με Μαρσιάλ, Ράσφορντ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ