PREMIER LEAGUE

Premier League: Ο Κάλβερτ-Λιούιν οδηγεί την Έβερτον του Αντσελότι

Everton's Dominic Calvert-Lewin, right, celebrates scoring against Newcastle United during the English Premier League soccer match at St James' Park, Newcastle, England, Saturday Dec. 28, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP)
Everton's Dominic Calvert-Lewin, right, celebrates scoring against Newcastle United during the English Premier League soccer match at St James' Park, Newcastle, England, Saturday Dec. 28, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP) AP

Η Έβερτον απέδρασε από το Νιούκαστλ (1-2) με δυο γκολ του Κάλβερτ-Λιούιν και ο Κάρλο Αντσελότι πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα ισάριθμα πρώτα ματς στον πάγκο της. Η Γουότφορντ νίκησε 3-0 την Άστον Βίλα αν και με δέκα παίκτες. Ισοπαλία στο Σαουθάμπτον.

Μια νέα εποχή ανατέλλει στην μπλε πλευρά του Λίβερπουλ. Ο Κάρλο Αντσελότι πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη στα ισάριθμα πρώτα ματς του στον πάγκο της Έβερτον. Με το τρίποντο με 1-0 εντός έδρας επί της Μπέρνλι στο ντεμπούτο του, αυτή τη φορά είχε πολύ πιο δύσκολο έργο.

Όπως την Πέμπτη, έτσι και τώρα καθάρισε ο Κάλβερτ-Λιούιν (πέντε γκολ στα πέντε τελευταία ματς του). Με δυο τέρματα οδήγησε την Έβερτον στη νίκη με 2-1 στο St James Park, όπου η Νιούκαστλ παρέμεινε αήττητη για οκτώ σερί ματς (από τον Αύγουστο) για την 20ή αγωνιστική της Premier League. Η Γουότφορντ υποδέχθηκε την Άστον Βίλα και πανηγύρισε την άνετη νίκη με 3-0, έμεινε δηλαδή για τρίτο διαδοχικό ματς αήττητη.

Οι χόρνετς άνοιξε το σκορ με τον Ντίνι στο 42ο λεπτό, αλλά έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μαριάπα στο 57ο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μόλις έξι λεπτά μετά από την πρώτη. Κι αν περίμενε κανείς την ομάδα του Μπέρμιγχαμ να πιέσει για ισοφάριση, η Γουότφορντ έφθασε σε δεύτερο και τρίτο γκολ. Πρώτη φορά που η Γουότφορντ σκοράρει τρία γκολ από τον Απρίλιο (τότε ήταν κόντρα στη Φούλαμ).

Ο Ντίνι με εκτέλεση πέναλτι στο 67' έκανε το 2-0, ενώ ο Σαρ τέσσερα λεπτά αργότερα (71') διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Σαουθάμπτον υποδέχθηκε την Κρίσταλ Πάλας με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να δέχεται κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο επειδή έσκισε τη φανέλα του Χόμπιεργκ.

Ο Σέρβος πρώην μέσος του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Τόμκινς για ν' ανοίξει αυτός το σκορ στο 50' για την ομάδα του Λονδίνου. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 74ο λεπτό με τον Ινγκς κι έσωσαν το βαθμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 2-0 (3' Αλιρέζα, 79' Μόουι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-0 (43', 64' πεν.Ντίνι,71' Σαρ)

Νιούκαστλ - Έβερτον 1-2 (56'Σερ/ 13', 64'Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (75'Ίνγκς/ 50'Τόμκινς)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ (19:30)

Νόριτς - Τότεναμ (19:30)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Τσέλσι (16:00)

Λίβερπουλ - Γουλβς (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ