PREMIER LEAGUE

Premier League: Κόλλησε στο Νόριτς η Τότεναμ, μόνη δεύτερη η Λέστερ

Premier League: Κόλλησε στο Νόριτς η Τότεναμ, μόνη δεύτερη η Λέστερ

Η Νόριτς προηγήθηκε δυο φορές, αλλά η Τότεναμ επέστρεψε ισάριθμες κι έσωσε το βαθμό (2-2) με την εκτέλεση πέναλτι του Κέιν. Μόνη δεύτερη συνεχίζει η Λέστερ, η οποία επέστρεψε στις νίκες και επικράτησε 2-1 της Γουέστ Χαμ.

Ματσάρα στο Κάροου Ρόουντ, όπου η Νόριτς υποδέχθηκε την Τότεναμ για την 20η αγωνιστική της Premier League. Τα καναρίνια προηγήθηκαν δυο φορές, αλλά οι σπερς ισοφάρισαν ισάριθμες και έσωσαν βαθμό με την εκτέλεση πέναλτι του Κέιν στο 81ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Λιούις από μακριά δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να περνά περίπου ένα μέτρο άουτ από το αριστερό δοκάρι της Τότεναμ.

Ύστερα από δυο λεπτά (10') ο Εντομπελέ με τον Έρικσεν συγκρούστηκαν με τον Στίπερμαν να κλέβει και να μπαίνει στην περιοχή. Με προσποίηση άδειασε τον Φόιτ, όμως το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκασανίγκα που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 11ο λεπτό ο Εντομπελέ τροφοδότησε τον Κέιν που έφυγε στην κόντρα, γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής στον Ντέλε Άλι, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν απογοητευτικό, ενώ στο 16ο ο Κέιν βγήκε τετ α τετ με τον Κρουλ, όμως ο τερματοφύλακας της Νόριτς τον σταμάτησε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18'! Μετά από το λάθος από τον Φόιτ έξω από την μεγάλη περιοχή ο Βράντσιτς έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Νόριτς. Στο 33' ακυρώθηκε γκολ που πέτυχε ο Πούκι.

Ήταν η μακρινή μπαλιά από τον Βράντσιτς, ο Φινλανδός κατέβασε την μπάλα εξαιρετικά και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο μετά τη χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε. Οι σπερς έχασαν καλή ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Έρικσεν με μαγική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ντέλε Άλι, αλλά ο Ζίμερμαν με εξαιρετικό τάκλιν τον προλαβαίνει και παραχωρεί το κόρνερ. Στο 55' οι Λονδρέζοι βρήκαν το δρόμο για την ισοφάριση με φανταστική εκτέλεση του Έρικσεν.

Ωστόσο, η Νόριτς δεν άργησε παρά έξι λεπτά για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Πούκι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, ο Αλντερβάιρελντ προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Οριέ και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα της Τότεναμ.

Στο 81' η Τότεναμ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν από τον Τζίμερμαν. Ο Άγγλος διεθνής φορ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η Λέστερ θα παραμείνει μόνη δεύτερη μετά το πέρας της αγωνιστικής. Επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία με τη Νόριτς και τις δυο διαδοχικές ήττες από Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Οι αλεπούδες έχασε μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ, καθώς ο Γκρέι εκτέλεσε στο 12ο λεπτό το πέναλτι, αλλά ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε.

Βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 40ό με τον Ιχεανάτσο να νικά από κοντά τον Πολωνό τερματοφύλακα. Δεν πήγε, ωστόσο, με προβάδισμα στ' αποδυτήρια. Ο Άντερσον έκανε στο 45' το γύρισμα και ο Φορνάλς από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1.

Ο Γκρέι ήταν αυτός που σφράγισε την απόδραση της Λέστερ από το Λονδίνο στο 56ο λεπτό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 2-0 (3' Αλιρέζα, 79' Μόουι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-0 (43', 64' πεν.Ντίνι,71' Σαρ)

Νιούκαστλ - Έβερτον 1-2 (56'Σερ/ 13', 64'Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (75'Ίνγκς/ 50'Τόμκινς)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 1-2 (45' Φορνάλς / 40' Ιχεανάτσο, 56' Γκρέι)

Νόριτς - Τότεναμ 2-2 (18' Βράντσιτς, 61' Οριέ / 55' Έρικσεν, 81' πεν. Κέιν)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Τσέλσι (16:00)

Λίβερπουλ - Γουλβς (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ