ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Zeppelin με Goodyear ξανά στους αιθέρες

Το Zeppelin με Goodyear ξανά στους αιθέρες

Το Goodyear Blimp, που θα πραγματοποιήσει πτήσεις στην Ευρώπη, θα είναι ένα αερόπλοιο Zeppelin NT ντυμένο με το brand της Goodyear, το οποίο θα διαχειρίζεται η Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH στο Friedrichshafen.

Το Zeppelin, το αερόπλοιο που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ατραξιόν των αιθέρων, στη συνέχεια από τη γερμανική πολεμική μηχανή για βομβαρδισμούς και αργότερα για διαφημιστικούς σκοπούς, τίθεται και πάλι στη διάθεση της Goodyear, η οποία έπειτα από το 2012 θα το χρησιμοποιήσει εκ νέου, προκειμένου να ενδυναμώσει την εικόνα της στην Ευρώπη.

Η επιστροφή του Goodyear Blimp, σηματοδοτεί μια σειρά επενδύσεων της Goodyear στην Ευρώπη, με ανανεωμένη γκάμα ελαστικών, δίκτυο διανομής με αποκλειστικούς συνεργάτες, λανσάρισμα της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, και επιστροφή της μάρκας στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Goodyear Blimp, που θα πραγματοποιήσει πτήσεις στην Ευρώπη, θα είναι ένα αερόπλοιο Zeppelin NT ντυμένο με το brand της Goodyear, το οποίο θα διαχειρίζεται η Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH στο Friedrichshafen, της Γερμανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία Goodyear και Zeppelin συμπληρώνει 100 χρόνια!

Έχοντας ημι-άκαμπτο σκαρί, το Zeppelin NT έχει μήκος πάνω από 75 μέτρα, ισοδυναμεί με περίπου τα τρία τέταρτα του μήκους ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και έχει σχεδόν 18 μέτρα ύψος. Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο αερόπλοιου με τα τρία Goodyear Blimps που λειτουργούν υπό τη διαχείριση της Goodyear στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Goodyear Blimp θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής της Goodyear, παρέχοντας μοναδική εναέρια κάλυψη σημαντικών αγωνιστικών εκδηλώσεων και επιβατικές πτήσεις στη Γερμανία.

Το Goodyear Blimp συμμετέχει συχνά σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπεριλαμβάνουν τους αγώνες NASCAR, NBA και εκδηλώσεις Golf PGA.

Στην Ευρώπη έφτασε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1972, πραγματοποιώντας την πρώτη του πτήση τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Cardington, της Αγγλίας. Βαφτίστηκε «Ευρώπη», ενώ πετούσε στους ουρανούς της για περισσότερα από 14 συνεχή χρόνια, κάνοντας εμφανίσεις σε μια σειρά από σημαντικά αθλητικά και πολιτισμικά γεγονότα - εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού γκραν πρι στο διάσημο Νίρμουργκριν το 1985, στο opening του γαλλικού τουρνουά στο Rolland Garros και επίσης σε δύο σημαντικούς βρετανικούς βασιλικούς γάμους, πριν αποσυρθεί το 1986.

Οσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Goodyear θα είναι προμηθευτής ελαστικών για την κατηγορία LMP2 του Πρωταθλήματος FIA World Endurance Championship (WEC), του Ευρωπαϊκού Le Mans Series για τη σεζόν 2021, του βρετανικού Touring Car Championship (BTCC), μέσα από μια δυνατή συνεργασία με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό αθλητικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Eurosport, με το FIA World Touring Car Cup (WTCC) και με το Pure ETCR, το πρωτάθλημα με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα διαφόρων μαρκών για το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ