ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τεχνολογικά αναβαθμισμένο το νέο Mitsubishi ASX 2020

Τεχνολογικά αναβαθμισμένο το νέο Mitsubishi ASX 2020

Στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5 -17 Μαρτίου), η Mitsubishi θα αποκαλύψει πλήρως το ανανεωμένο της SUV.

Από το 2009 που παρουσιάστηκε, το ASX έχει πουλήσει σχεδόν 1,32 εκατομμύρια μονάδες σε περίπου 90 χώρες. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι Β. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα. Αυτή τη στιγμή τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της MMC, το ASX παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας.

Για τις ευρωπαϊκές αγορές, το ASX εφοδιάζεται με έναν 16βάλβιδο κινητήρα 2.0lt MIVEC, που συνδυάζεται είτε με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με INVECS-III CVT με Sports Mode 6 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το ASX προσφέρει επίσης αξιοπιστία και ασφάλεια με χαρακτηριστικά όπως η δομή αμαξώματος RISE για στις συγκρούσεις και ένα σύστημα πέδησης Forward Collision Mitigation (FCM) που περιορίζει τις επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης.

Σχεδιαστικά, υιοθετεί τη φιλοσοφία είναι «Impact & Impulse». Εκτός από τη στιβαρότητα και αντοχή, που είναι εγγενές στοιχείο της Mitsubishi, η αναβαθμισμένη και αυθεντική σχεδίαση δηλώνει δύναμη, καλώντας τους οδηγούς να ακολουθήσουν τα ένστικτά τους και να αναλάβουν νέες προκλήσεις. Μπροστά, ο προφυλακτήρας αγκαλιάζει το κεντρικό προστατευτικό τμήμα και από τις δύο πλευρές, ενώ η γεωμετρική αισθητική της μάσκας και της ποδιάς με τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές κάτω από τον προφυλακτήρα εκφράζει δύναμη και αντοχή. Στο πλαίσιο της νέας σχεδίασης, το καπό γίνεται βαθύτερο, ενισχύοντας οπτικά τη φυσιογνωμία του οχήματος. Η χαρακτηριστική διάταξη φώτων LED με τα φλας και τα φώτα ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα, σηματοδοτεί μία νέα εμφάνιση Mitsubishi στο εμπρός τμήμα. Πίσω, το ASX χρησιμοποιεί φώτα LED (εκτός των φλας) σε μία εκφραστική σχεδίαση που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και τονίζει το στιβαρό στήσιμο. Η ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα αποπνέει ομοίως μία αίσθηση αντοχής.

Εξαλλου, το Smartphone-link Display Audio (SDA) έχει αναβαθμιστεί με έμφαση στην προηγμένη συνδεσιμότητα. Το μέγεθος της οθόνης έχει αυξηθεί από επτά σε οκτώ ίντσες. Βίντεο αποθηκευμένα σε USB memory sticks μπορούν τώρα να προβάλλονται στην οθόνη SDA. Οι κορυφαίες εκδόσεις εφοδιάζονται με σύστημα πλοήγησης Tom Tom. Πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μπορούν τώρα να αξιολογούνται με σύνδεση στο internet και τη χρήση ενός smartphone. Σύντομα θα διατίθεται μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί ταχύμετρο, χιλιομετρητή, προειδοποιητικές λυχνίες και άλλες πληροφορίες του οχήματος. Η εφαρμογή θα ελέγχει το υπόλοιπο καυσίμου και θα καθοδηγεί τον οδηγό στους πλησιέστερους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ θα ενημερώνει και για τα απαιτούμενα διαστήματα σέρβις και ελέγχων...

www.driveandtravel.grσ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ