ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μικρο-κινητικότητα

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μικρο-κινητικότητα

Τι είναι η μικρο-κινητικότητα; Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις λύσεις μετακίνησης σε μικρές αποστάσεις, συνήθως το πρώτο ή το τελευταίο χιλιόμετρο μιας μετακίνησης.

Περίπου το 60% των μετακινήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως, είναι λιγότερο από 8 χιλιόμετρα και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λύσεις μικρο-κινητικότητας, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου για μελλοντική κινητικότητα McKinsey.

Πού χρησιμοποιείται; Οι πόλεις μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς λόγω των δημογραφικών μετατοπίσεων και της συνολικής αύξησης του πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται σε πόλεις. Μέχρι το 2030, ο αριθμός των «μεγάλων» - αστικών περιοχών με περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους - θα αυξηθεί σε περίπου 43, 12 περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα. Και το 2040 περίπου το 65% του πληθυσμού αναμένεται να ζήσει στις πόλεις. Αλλά η δημιουργία λύσεων μικρο-κινητικότητας είναι κάτι περισσότερο από την παραγωγή ενός προϊόντος. «Οι πόλεις θέλουν να συνεργαστούν με τις εταιρείες για να βρουν λύσεις. Εάν απλά βγάλετε ένα μάτσο σκούτερ στους δρόμους, είναι λάθος. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να συνεργαστούμε με τις τοπικές διοικήσεις,» λέει ο Fabian Simmer, SEAT Digital Officer.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μικρο-κινητικότητα

Πότε χρησιμοποιείται η μικρο-κινητικότητα και γιατί είναι τόσο σημαντική; Η αστική ανάπτυξη συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Η μικρο-κινητικότητα θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επίλυση ορισμένων προκλήσεων που προκύπτουν σε δύο τουλάχιστον τομείς: περιβαλλοντικές ανησυχίες και εξοικονόμηση χρόνου. Για παράδειγμα: Η Carla οδηγεί σε ένα χώρο στάθμευσης στην είσοδο της πόλης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το σκούτερ μέσα στο όχημα για να μεταβεί από εκεί στο γραφείο της. Ο Simmer λέει ότι «οι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρόνο και ευκολία και θέλουν να το κάνουν φιλικά προς το περιβάλλον.»

Πως χρησιμοποιείται; Οι λύσεις περιλαμβάνουν οχήματα μικρού βάρους που είναι συνήθως ηλεκτρικά, όπως ποδήλατα, σκούτερ και άλλα μέσα μεταφοράς. "Τα προϊόντα μικρο-κινητικότητας είναι σημαντικά για τους ιδιώτες, αλλά και για την κοινή χρήση. «Για την ανάπτυξη αυτής της μελλοντικής γενιάς προϊόντων, λαμβάνουμε υπόψη και τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη. Με βάση την ώρα της ημέρας, θα πρέπει να μπορούν να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών μέσων μεταφοράς,» λέει ο Simmer.

Η SEAT, ήδη έχει εισαγάγει το ηλεκτρικό eXS KickScooter που τροφοδοτείται από το SEGWAY. Μετά από αυτό, η εταιρεία κάνει ένα τεράστιο άλμα προς την αστική μικρο-κινητικότητα με το νέο της όχημα, που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ