ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σκυλιά-ρομπότ παραδίδουν εμπορεύματα

Σκυλιά-ρομπότ παραδίδουν εμπορεύματα

Σχεδόν απίστευτα είναι όσα παρουσιάζονται καθημερινά από τις εταιρείες που έχουν σχέση με την αυτοκίνηση, στην έκθεση τεχνολογίας CES, του Λας Βέγκας, με την Continental να... επαναστατεί.

Το πρόσφατο παράδειγμα της Continental, που δεν είναι απλά μια εταιρεία κατασκευής ελαστικών, με χαρτοφυλάκιο προϊόντων από ηλεκτρονικά και υδραυλικά συστήματα ελέγχου φρένων και πλαισίου έως αισθητήρες, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, αερόσακους και αισθητήρες, αποδεικνύει ότι σε ένα περιβάλλον αυτοματοποιημένης οδήγησης δεν υπάρχουν στεγανά.

Δεδομένης της αύξησης του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου και της αστικοποίησης, δημιουργείται η ανάγκη για αυτοματοποιημένη παράδοση αγαθών. Και η Continental παρουσιάζει, πώς ένα όχημα χωρίς οδηγό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ρομποτική παράδοση, λαμβάνοντας και πηγαίνοντας πακέτα στον καταναλωτή - ακόμα και όταν δεν είναι σε θέση να τα δεχτεί φυσικά.

Η αυτόνομη ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα ανάπτυξης CUbE, της Continental, θεωρείται γενικά ως λύση για την αστική κινητικότητα «πρώτου ή τελευταίου χιλιομέτρου». Αυτός ο τύπος οχήματος - που συχνά αναφέρεται ως ρομπο ταξί ή pod - θα είναι μέρος της αλυσίδας κινητικότητας. Ο σκοπός αυτών των οχημάτων θα επεκταθεί και στην παράδοση των αγαθών ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η διαθέσιμη χωρητικότητα μεταφοράς και να μειωθούν οι χρόνοι αδράνειας.

Οι εκτιμήσεις της αγοράς δείχνουν ότι η ανάγκη μεταφοράς αγαθών θα ξεπεράσει ακόμη και την έντονα αυξανόμενη ανάγκη μεταφοράς ανθρώπων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Με τεχνογνωσία σε κλιμακούμενες τεχνολογίες και λύσεις όπως αισθητήρες, αντίληψη περιβάλλοντος και μοντελοποίηση, εντοπισμός, τοποθέτηση, ανάλυση της κατάστασης, λήψη αποφάσεων και μηχανισμοί ενεργοποίησης, η Continental διαθέτει τις λύσεις και την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση αυτής της ανάγκης.

Μάλιστα, το μοντέλο της προβλέπεται να παράσχει απάντηση μέχρι και το 80% όλων των παραδόσεων αγαθώς, μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Το CUbE μπορεί να μεταφέρει ένα ή περισσότερα ρομπότ παράδοσης –σαν σκυλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση, λειτουργώντας απρόσκοπτα σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.

Η Continental θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες στην τεχνολογία της για την αυτοκινητοβιομηχανία, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ παράδοσης ως πρόσθετη χρήση για οχήματα χωρίς οδηγό…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ