Πιο κοντά στην κοινωνία μηδενικών ρύπων

Πιο κοντά στην κοινωνία μηδενικών ρύπων

Το ευρωπαϊκό τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών ενέργειας The Mobility House και με την ελβετική εταιρεία τεχνολογίας EVTEC, προχώρησαν σε μια σημαντική επένδυση.

Το ευρωπαϊκό τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Honda, σε συνεργασία με τον πάροχο υπηρεσιών ενέργειας The Mobility House και με την ελβετική εταιρεία τεχνολογίας EVTEC, προχώρησαν σε μια σημαντική επένδυση. Αφορά την τεχνολογία αμφίδρομης μεταφοράς ενέργειας, που αναβαθμίζει περαιτέρω τον παγκοσμίως πιο προηγμένο δημόσιο σταθμό φόρτισης για plug-in οχήματα, που λανσαρίστηκε στο Honda R&D Europe το καλοκαίρι του 2017.

Το κορυφαίας τεχνολογίας σύστημα με τάση 940V μπορεί να αποδίδει μέχρι 150kW, επιτρέποντας την ταυτόχρονη φόρτιση τεσσάρων οχημάτων με διαφορετικούς τύπους φίσας σύνδεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο που λειτούργησε για πρώτη φορά, ο σταθμός φόρτισης EV έχει υποστηρίξει ενεργειακά 447 φορτίσεις και έχει εξοικονομήσει 3,87 τόνους CO2.

Σκοπός της επένδυσης, είναι η εξισορρόπηση της ζήτησης και η αποδοτικότερη αποθήκευση ενέργειας σε όλο το συγκρότημα. Το νέο σύστημα φόρτισης ενσωματώνει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, και μέσω αυτού δοκιμάζεται ο εξοπλισμός (hardware) που θα διατίθεται για οικιακή χρήση στο μέλλον.

Η εγκατάσταση του προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού στη Γερμανία γίνεται μετά την παρουσίαση του οικιακού Honda Power Manager Concept στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία διαχείρισης ενέργειας, όπου το ηλεκτρικό δίκτυο διανέμει αλλά και λαμβάνει ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) - μέσω της τεχνολογίας ‘Vehicle-to-Grid’ ή ‘V2G’.

Μέσω της αμφίδρομης μεταφοράς ενέργειας, ηλεκτρική ισχύς λαμβάνεται από το δίκτυο ή παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ και χρησιμοποιείται για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (EV) συνδεδεμένων στο σύστημα. Όσο ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) είναι στην πρίζα, η αποθηκευμένη ενέργεια των μπαταριών μπορεί να επανατροφοδοτείται στο δίκτυο, με σκοπό τη σταθεροποίησή του σε περιπτώσεις έλλειψης ή πλεονάζουσας ποσότητας.

Με τη βοήθεια του εξοπλισμού (hardware) αμφίδρομης φόρτισης και της τεχνολογίας του The Mobility House, η Honda στοχεύει να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση ενέργειας στο Ευρωπαϊκό R&D campus της, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια κυρίως.

Το Mobility House ιδρύθηκε το 2009 και παρέχει καινοτόμες λύσεις φόρτισης και αποθήκευσης ενέργειας σε κατασκευαστές αυτοκινήτων σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24