ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πήρε τα πάνω του το Hyundai i20

Πήρε τα πάνω του το Hyundai i20

Η Hyundai εισήγαγε στην Ελλάδα και την ανανέωση της δεύτερης γενιάς του i20, που πέρσι ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Σ' αυτή την ανανέωση του κορεάτικου μικρομεσαίου, όμως, πολύ περισσότερο από τις μικρές αισθητικές αλλαγές κυριαρχεί η μη διάθεσή του σε έκδοση πετρελαίου.

Το i20, εφεξής, θα διατίθεται με δύο βενζινοκινητήρες, καθένας εκ των οποίων θα έχει από δύο εκδόσεις. Ο νέος χιλιάρης 1.0 T-GDI θα διατίθεται σε ρύθμιση 100 ή 120 ίππων, με μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων αντίστοιχα, είτε για πρώτη φορά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7DCT). Το 7DCT, πέραν των πλεονεκτημάτων ενός "διπλοσύμπλεκτου", προσφέρει στον οδηγό και τις επιλογές Normal και Sport.

Πήρε τα πάνω του το Hyundai i20

Ο βασικός κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.2 Kappa, που συνδυάζεται με πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, σε ρύθμιση 75 ή 84 ίππων. Οι κινητήρες καλύπτουν τις νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d Temp, ενώ το αυτόματο κιβώτιο 7DCT συνδυάζεται (στον στάνταρ εξοπλισμό) με το σύστημα Idle Stop and Go, το οποία εν στάσει διακόπτει τη λειτουργία του κινητήρα, μειώνοντας τους ρύπους και την κατανάλωση.

Οι σχεδιαστικές επεμβάσεις στο "φρεσκαρισμένο:" i20 επικεντρώνονται στη μάσκα που η Hyundai ονομάζει "Cascading Grille", στα γραφικά των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, αλλά και στη διχρωμία: με την πανοραμική οροφή και το μαύρο γυαλιστερό της χρώμα, το i20 τώρα διευρύνει τις επιλογές εξατομίκευσής του σε 17 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Πήρε τα πάνω του το Hyundai i20

Αντίστοιχα mainstream είναι και ο εκμοντερνισμός του εσωτερικού, κυρίως με το νέο σύστημα συνδεσιμότητας. Η έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών (οι βασικές εκδόσεις περιλαμβάνουν οθόνες 3,8 ή 5 ιντσών) υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει την απεικόνιση της οθόνης ενός smartphone - συμπεριλαμβανομένης και της πλοήγησης. Ο χώρος είναι περισσότερο από αξιοπρεπής για τέσσερις ή και πέντε επιβάτες, ενώ για τις αποσκευές διατίθενται 326 λίτρα.

Τέλος, μια τεχνολογική αναβάθμιση της ανανεωμένης έκδοσης του i20 αφορά στην προσθήκη των συστημάτων ασφαλείας Hyundai SmartSense, που περιλαμβάνει την αποφυγή σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist), την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System), την αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Attention Warning) και την υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων (High Beam Assist).

Το νέο Hyundai i20 ξεκινά από τα 11.190 Ευρώ για την έκδοση 1.2 και 75 ίππων -με αρκετά αξιόλογο βασικό εξοπλισμό-, ενώ η αρχική τιμή για την έκδοση 1.2 των 84 ίππων είναι 12.690 Ευρώ. Με τον κινητήρα 1.0 T-GDI το i20 κοστίζει από 13.590 Ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ