ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Περισσότερα χιλιόμετρα με φυσικό αέριο σε Polo και Golf

Περισσότερα χιλιόμετρα με φυσικό αέριο σε Polo και Golf

Ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με φυσικό αέριο, προσφέρει η Volkswagen, καθώς πρόσθεσε και τρίτη δεξαμενή αποθήκευσης στο Polo και στο Golf TGI με μια τρίτη δεξαμενή φυσικού αερίου.

Αυτό επιτρέπει στο Polo TGI να ταξιδέψει τώρα έως και 60 χιλιόμετρα περισσότερα με καθαρό CNG, από τον προκάτοχό του και αντίστοιχα το Golf TGI 80 χιλιόμετρα παραπάνω.

Στο Golf, ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας TGI 1.5 lt με ισχύ 96 kW / 130 hp, εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί καθόλου η οδηγική απόλαυση. Η οδήγηση με φυσικό αέριο μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2, επειδή η καύση του CNG παράγει γενικά λιγότερo CO2. Ακόμη καλύτερη ισορροπία CO2 μπορεί να επιτευχθεί με την τροφοδοσία με βιομεθάνιο ή με e-gas. Το βιομεθάνιο εξάγεται από υπολείμματα φυτών. Το e-gas (ηλεκτρικό αέριο) παράγεται από πλεόνασμα πράσινης ενέργειας (ηλεκτρικής ενέργειας προς φυσικό αέριο), τo οποίo προστίθενται στo καύσιμo.

Οποιοσδήποτε οδηγεί ήδη ένα όχημα CNG (CNG = συμπιεσμένο φυσικό αέριο) επωφελείται και από συγκριτικά χαμηλές τιμές καυσίμων σε πολλές χώρες. Επίσης, η τρίτη δεξαμενή του Golf TGI έχει όγκο 23 λίτρων και αυξάνει τον όγκο της δεξαμενής του CNG στα 115 λίτρα ή 17,3 κιλά αντίστοιχα, και προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 422 χιλιόμετρα.

Στο Polo TGI, με τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 lt (66 kW / 90 ίππους), η πρόσθετη δεξαμενή χωρά 16,5 λίτρα και επεκτείνει την αποθήκευση φυσικού αερίου σε συνολικά 91,5 λίτρα ή 13,8 κιλά αντίστοιχα, πράγμα που σημαίνει ότι το Polo μπορεί να ταξιδέψει έως 368 χιλιόμετρα. Ως back-up, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν δεξαμενή βενζίνης, ώστε αν ξεμείνουν από φυσικό αέριο να κινηθούν για λίγα χιλιόμετρα μέχρι να ανεφοδιαστούν ξανά με φυσικό αέριο.

Στο Golf TGI η κατανάλωση φυσικού αερίου είναι μόλις 3,6 - 3,5 κιλά στα 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 πέφτουν στα 98-95 γρ./χλμ. Η οδήγηση με φυσικό αέριο παράγει κατά περίπου 25% λιγότερες εκπομπές CO2 από ό,τι με τη βενζίνη. Επιπλέον, το φυσικό αέριο καίγεται γενικά με λιγότερες εκπομπές από τη βενζίνη ή το πετρέλαιο. Το καυσαέριο περιέχει σημαντικά μικρότερο μονοξείδιο του άνθρακα και οξείδιο του αζώτου (NOx), ενώ το κλάσμα αιθάλης ή λεπτών σωματιδίων είναι ελάχιστο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ