ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού ID.3

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού ID.3

Είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEB της VW.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 10-22 Σεπτεμβρίου, η Volkswagen θα αποκαλύψει το ID.3. Το νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, της νέας οικογένειας ηλεκτρικών ID., όπως και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν, βασίζονται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα (MEB), η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρική χρήση, εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό εσωτερικό του οχήματος.

Το ID.3 ακολουθεί το Beetle και το Golf, ως το τρίτο σημαντικό κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας για την ιστορία της Volkswagen. Πίσω στα μέσα Μαΐου, η Volkswagen ξεκίνησε προ-κρατήσεις για την έκδοση ID.3 1ST Edition, μια αποκλειστική ειδική έκδοση που διαθέτει φανταστικά επίπεδα εξοπλισμού, και περιορίζεται σε μια παραγωγή μόλις 30.000 οχημάτων.

Το κύριο ζήτημα με τα ηλεκτρικά οχήματα, είναι η μπαταρία και προφανώς η αυτονομία κίνησης. Σε αυτόν τον τομέα, το ID.3 διαθέτει τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών: μια μεγάλη μπαταρία (77 kWh), μια μεσαίου μεγέθους μπαταρία (58 kWh) και μια μικρή μπαταρία (45 kWh). Ετσι, υπάρχει δυνατότητα αυτονομίας από 330 έως 550 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το νέο πρότυπο μέτρησης WLTP), ανάλογα με την επιλογή της μπαταρίας. Χάρη στην άριστη χωρητικότητα φόρτισης, για περίπου 290 χιλιόμετρα κάλυψης, μπορεί να επαναφορτιστεί σε μόλις 30 λεπτά (με χωρητικότητα φόρτισης 100 kW). Μάλιστα, η Volkswagen δίνει εγγύηση για τις μπαταρίες για οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Και καθώς η βασική τιμή για το μοντέλο παραγωγής ID.3, θα είναι κάτω από το όριο των 30.000 ευρώ στη Γερμανία, αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένα ηλεκτρικό όχημα για όλους. Επίσης, το ID.3 θα είναι ουδέτερο σε άνθρακα, κατά τη διάρκεια ζωής του, αν οι ιδιοκτήτες το φορτίζουν με ρεύμα που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φθάνει στα 150 kW / 204 hp. Η παραγωγή του ID.3 πρόκειται να αρχίσει στα τέλη του 2019. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στα μέσα του 2020…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ