ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Posche Macan

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Posche Macan

Η νέα Macan παραμένει πιστή στο σχεδιαστικό DNA της Porsche με την τρισδιάστατη λωρίδα οπίσθιου φωτισμού LED. Νέες επιλογές: GT sport τιμόνι, ιονιστής και Traffic Jam Assist.

Η νέα Macan παραμένει πιστή στο σχεδιαστικό DNA της Porsche με την τρισδιάστατη λωρίδα οπίσθιου φωτισμού LED. Οι πιο εντυπωσιακές καινοτομίες στο εσωτερικό του οχήματος περιλαμβάνουν την οθόνη αφής 11 ιντσών της Porsche Communication Management (PCM), τα επανασχεδιασμένα και επανατοποθετημένα ανοίγματα εξαερισμού και το sport τιμόνι GT που είναι γνωστό από την 911.

Το PCM επιτρέπει την πρόσβαση σε νέες ψηφιακές λειτουργίες, όπως τον έξυπνο φωνητικό έλεγχο και το σύστημα πλοήγησης σε απευθείας σύνδεση, που παρέχεται ως στάνταρ. Το φάσμα του εξοπλισμού άνεσης του οχήματος έχει επίσης επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει βοήθεια υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης, ιονιστή και αλεξήνεμο.

Προβολείς LED και νέα λωρίδα φώτων οπίσθιου φωτισμού

Χάρη σε ορισμένες συνειδητές αλλαγές στο εξωτερικό, η νέα Macan έχει τώρα ακόμα πιο σπορ και με πιο μοντέρνο look. Πολλές λεπτομέρειες αντανακλούν το DNA του εικονικού σπορ αυτοκινήτου 911 και του Spyder 918. Συγκεκριμένα, το θέμα του φωτισμού παίζει βασικό ρόλο και η νέα Macan είναι εξοπλισμένη με προβολείς που διαθέτουν τεχνολογία LED. Αυτό το σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας που διαθέτει μονάδες με τρισδιάστατο σχεδιασμό μπορεί να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω. Το μπροστινό μέρος της Macan έχει βελτιωθεί ώστε να φαίνεται πιο φαρδύ, ενώ στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν αλλαγές, με φώτα LED τριών τμημάτων.

Νέες επιλογές: GT sport τιμόνι, ιονιστής και Traffic Jam Assist

Οι ομοιότητες με την 911 φαίνονται στο εσωτερικό της νέας Macan με το προαιρετικό τιμόνι GT sport. Ο διακόπτης λειτουργίας και το πλήκτρο Sport ενσωματωμένο στο τιμόνι, παρουσιάζονται επίσης στη Macan ως μέρος του προαιρετικού πακέτου Sports Chrono. Η Porsche επέκτεινε τον κατάλογο επιλογών άνεσης για να συμπεριλάβει ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ και έναν ιονιστή για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό. Τα νέα εξωτερικά χρώματα όπως το "Miami Blue", το "Mamba Green Metallic", το "Dolomite Silver Metallic" και το "Crayon" σε συνδυασμό με τα νέα εσωτερικά πακέτα εξασφαλίζουν ότι το Macan είναι πιο προσαρμόσιμο από ποτέ.

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Posche Macan

Η Porsche χρησιμοποίησε επίσης το facelift ως ευκαιρία να επεκτείνει το φάσμα των συστημάτων βοήθειας στη Macan. Το νέο βοηθητικό πρόγραμμα Traffic Jam Assist, που περιλαμβάνει προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδίου, επιτρέπει πιο άνετη και χαλαρή συμπεριφορά οδήγησης σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα. Το σύστημα διαθέτει μερικώς αυτοματοποιημένη επιτάχυνση και πέδηση, βοηθώντας σε κυκλοφοριακή συμφόρηση ή σε αργή κίνηση.

Οθόνη αφής 11 ιντσών και πλήρη συνδεσιμότητα

Μέσω της νέας Porsche Communication Management (PCM), η Macan προσφέρει συνολική συνδεσιμότητα και πολυάριθμες ψηφιακές λειτουργίες. Πάνω από την τυπική κεντρική κονσόλα ανύψωσης της Porsche, μια οθόνη αφής πλήρους μεγέθους HD διευρυνόμενη από επτά έως έντεκα ίντσες ενσωματώθηκε απρόσκοπτα στο νέο πίνακα οργάνων. Όπως και στην Panamera και στην Cayenne, η διεπαφή χρήστη στο σύστημα ψυχαγωγίας μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα πλακάκια. Οι οπές εξαερισμού έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και βρίσκονται πλέον κάτω από την κεντρική οθόνη.

Κάθε Macan είναι εξοπλισμένη στάνταρ με μια μονάδα Connect Plus, κάνοντας κάθε όχημα πλήρως συνδεδεμένο στο δίκτυο. Αυτή η ενότητα υποστηρίζει διάφορες ψηφιακές λειτουργίες και υπηρεσίες όπως έξυπνο φωνητικό έλεγχο και πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο που αποτελούν μέρος του τυπικού συστήματος πλοήγησης σε απευθείας σύνδεση. Ένα από τα βασικά στοιχεία αυτού του συστήματος είναι η σύνδεση "Here Cloud", η οποία προσφέρει δεδομένα κυκλοφορίας αιχμής. Χρησιμοποιώντας τη νέα εφαρμογή Offroad Precision, είναι επίσης δυνατό να καταγράψετε και να αναλύσετε τις εμπειρίες οδήγησης εκτός δρόμου στη Macan.

Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Posche Macan

Βελτιστοποιημένο πλαίσιο με νέα ελαστικά και τροχούς

Χάρη στο βελτιστοποιημένο πλαίσιο, η νέα Macan προσφέρει αυξημένη ουδετερότητα, διατηρώντας σταθερότητα και βελτιώνοντας την άνεση. ΗMacan εξακολουθεί να διαθέτει μικτά ελαστικά με διαφορετικά πλάτη στον εμπρόσθιο και στον πίσω άξονα. Όπως και με τα σπορ αυτοκίνητα της Porsche, αυτή η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να εκμεταλλευτεί πλήρως την έξυπνη ρύθμιση Porsche Traction Management (PTM) όταν πρόκειται για δυναμική οδήγηση. Τα καινούργια ελαστικά με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης καθιστούν δυνατή ακόμα καλύτερη πλευρική δυναμική για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση, ενώ οι νέοι τροχοί των 20 και 21 ιντσών προσφέρουν επίσης μεγαλύτερο περιθώριο προσαρμογής του σχεδιασμού.

Καταλήγοντας, από το 2014, η Porsche έχει παραδώσει περισσότερες από 350.000 μονάδες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ