ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγούμε το νέο Opel Combo Life

Opel Combo Life
Opel Combo Life OPEL AUTOMOBILE GMBH

Με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, διαφορετικά μήκη, 5θέσια και 7θέσια διάταξη το νέο Opel Combo Life έρχεται για να σε συναρπάσει.

Σε μια εποχή που η τάση στην αγορά είναι τα αμαξώματα SUV και τα Crossovers, που κατέχουν ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στις πωλήσεις, με αυξανόμενη πορεία, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσδοκούν με άλλου είδους αμαξώματα, που δεν θυμίζουν τα παλιά πολυμορφικά MPV, να προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες στις οικογένειες ή σε ανθρώπους που αρέσκονται σε δραστηριότητες αναψυχής και υπαίθρου.

Οδηγούμε το νέο Opel Combo Life

Μάλιστα, αυτά τα αμαξώματα μπορούν να χρησιμεύσουν και για την κατασκευή επαγγελματικών εκδόσεων, με αποτέλεσμα, χωρίς μεγάλες αλλαγές και έξοδα, οι εταιρείες και πετυχαίνουν διπλό στόχο. Η Opel, μέλος του γαλλικού ομίλου PSA Peugeot Citroen, εκμεταλλεύεται πλήρως αυτή τη συνεργασία, δεχόμενη ευεργετικά τη νέα τριλογία μοντέλων του ομίλου, που στην περίπτωση της γερμανικής εταιρείας ονομάζεται Combo.

Η 5η γενιά του Combo, λοιπόν, λανσάρεται και σε επιβατική έκδοση Life και σε επαγγελματική Van, τις οποίες είχα την ευκαιρία να οδηγήσω στη Γερμανία και αξίζει να σημειώσω ότι με τρόπο απλό και περιεκτικό, έμαθα αυτά που ήθελα, πριν καθίσω πίσω από το τιμόνι.

Οδηγούμε το νέο Opel Combo Life
OPEL AUTOMOBILE GMBH

To Combo Life είναι ένα αυτοκίνητο που σου δίνει τεράστιες δυνατότητες, εφόσον είσαι σε αυτό το target group των αγοραστών. Μπορείς να επιλέξεις την 5θέσια ή την 7θέσια έκδοση, διαφορετικά μήκη αμαξώματος (4,4μ ή 4,75μ) και διαμόρφωσης καθισμάτων που αυξάνουν το χώρο φόρτωσης από τα 597 λίτρα (5θέσια διάταξη) στα 2693 λίτρα (στη έκδοση των 4,75μ με τη 2 σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη). Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί αποθηκευτικοί στην οροφή που επεκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ, στις πόρτες και στην κονσόλα, το καθιστούν απόλυτα βολικό. Συνολικά υπάρχουν ούτε λίγο ούτε πολύ, 28 χώροι για μικροαντικείμενα. Στα επιμέρους, εξυπηρετούν οι δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες, το κάθισμα του οδηγού που διπλώνει μπροστά και το παράθυρο της πίσω πόρτας που ανοίγει ξεχωριστά, για να μη χρειαστεί να την ανοίξεις όλη. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που είναι εξαιρετικά χρήσιμο στην οικογένεια με μικρά παιδιά, είναι ότι τα τρία πίσω καθίσματα έχουν βάσεις στήριξης Isofix για παιδικά καθίσματα, ενώ οι πλάτες των καθισμάτων φέρουν και τραπεζάκια.

Οδήγησα όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων, που πλέον πληρούν τα νέα πρότυπα κατανάλωσης και ρύπων, Euro 6d Temp, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1 Σεπτεμβρίου. Ο τρικύλινδρος βενζίνης 1.2lt, με Turbo, αποδίδει 110hp και 130hp στις δύο του εκδόσεις, που είναι εξίσου ικανοποιητικές στον δρόμο. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και οι κλιμακώσεις είναι καλές.

Οδηγούμε το νέο Opel Combo Life
OPEL AUTOMOBILE GMBH

Για εκείνους που επιμένουν στο πετρέλαιο –και δεν είναι λίγοι- η επιλογή έχει κάνει με την ισχύ του τετρακύλινδρου συνόλου των 1.5 lt Turbo, που αποδίδει 75hp, 100hp και 130hp. Ανάλογα την έκδοση, συνδυάζεται με 5άρι ή 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και με 8άρι αυτόματο. Μπορώ να πω ότι το αυτόματο που άρεσε ιδιαίτερα και το συνιστώ. Η εκκίνηση, ανάλογα την έκδοση, γίνεται και με μπουτόν start/stop, ενώ υπάρχει και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Αξίζει να σημειώσω ότι το μοντέλο φέρει και το γνωστό σύστημα IntelGrip, που με ρύθμιση στον περιστροφικό διακόπτη μεταφέρει ανάλογα την κατάσταση του οδοστρώματος, τη ροπή ανάμεσα στους δύο τροχούς του μπροστινού άξονα.

2018 Opel Combo Life
2018 Opel Combo Life OPEL AUTOMOBILE GMBH

Τώρα, σε επίπεδο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, δε νομίζω ότι υπολείπεται άλλων μοντέλων. Κάθε άλλο, διαθέτοντας, πλειάδα συστημάτων, όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, Σύστημα Αναγνώρισης Πλευρικού Τυφλού Σημείου, Σύστημα Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης, Σύστημα Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητας κ.α.

Κι αν πριν αναφέρθηκα στις λύσεις που παρέχει σε χώρους, δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι φέρει έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, θύρες USB εμπρός και πίσω, ηλεκτρική πρίζα 230V, συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto, πανοραμική οροφή με ηλεκτρικά χειριζόμενο σκιάδιο και πολλά ακόμη που κάνουν την παραμονή στο αυτοκίνητο άνετη και ιδιαίτερα ευχάριστη.

Να περιμένετε τα πρώτα Combo Life στις εκθέσεις του Επίσημου Δικτύου στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ