ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Ford Puma Crossover

Ford Pumas reveal, 'Go Further' Sugar Factory, Amsterdam, April 1st 2019

Photographs by Tim Bishop/Ford of Europe
Ford Pumas reveal, 'Go Further' Sugar Factory, Amsterdam, April 1st 2019 Photographs by Tim Bishop/Ford of Europe TIM BISHOP/TIMBISMEDIA

Το Puma είχε μπει στην παραγωγή το 1997 και παρέμεινε στο εμπόριο για μια πενταετία. Ηταν ένα σπορ, μικρό όχημα, που βασιζόταν στο Fiesta, αλλά δεν βρήκε μεγάλη απήχηση στην αγορά.

Τώρα, 17 χρόνια μετά, η Ford επαναφέρει το όνομα Puma, παρουσιάζοντάς το σε ένα αμάξωμα SUV, αλλά μ χαρακτηριστικά crossover, και από τα τέλη του 2019 που θα διατίθεται, θα πλαισιώνει τα υπόλοιπα SUV και crossover μοντέλα της Ford στην Ευρώπη, Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, καθώς και το νέο Explorer Plug-In Hybrid, που αποκαλύφθηκε προχθές στο Αμστερνταμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα SUV έχουν αναλογία πάνω από 1 στα 5 οχήματα στις πωλήσεις Ford, οι οποίες σημείωσαν αύξηση πάνω από 19%το 2018.

Το Puma θα λανσαριστεί με ήπιο υβριδικό σύστημα BISG λειτουργεί επίσης ως μοτέρ, έχοντας συνεχή συνεργασία με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost. Η ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα, επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt. Το αποτέλεσμα είναι, η τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid να προσφέρει σπορ επιδόσεις και άμεση απόκριση, αποδίδοντας έως και 155 ίππους, μειώνοντας σημαντικά και την κατανάλωση καυσίμου.

Η πρώτη εικόνα του Ford Puma αποκαλύπτει σημαντικά στιλιστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Όπως είναι, για παράδειγμα, οι χαρακτηριστικοί εμπρός προβολείς που εδράζονται στα άνω άκρα των φτερών. Συμπαγές αμάξωμα, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πορτμπαγκάζ στην κατηγορία (456 λίτρα)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ