ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mitsubishi: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας το νέο L200

Mitsubishi: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας το νέο L200

Η 6η γενιά συνδυάζει αξιοπιστία, αναβαθμισμένες ικανότητες on και off-road. Το Mitsubishi L200 εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας, έχοντας αναβαθμισμένα Hill Descent Control, για ασφαλέστερη κατάβαση και Off-Road Modes για εκτός δρόμου οδήγηση.

Πλέον, τα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα (pick-up), δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα επιβατικά κι αυτό διότι, ειδικά τα διπλοκάμπινα και χώρους διαθέτουν για 4 επιβάτες και πληθώρα ανέσεων σε συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, υποστήριξης και ασφάλειας οδηγού.

Μάλιστα, το ολοκαίνουργιο Mitsubishi L200, εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας, έχοντας αναβαθμισμένα Hill Descent Control, για ασφαλέστερη κατάβαση και Off-Road Modes, για εκτός δρόμου οδήγηση.

Επιπλέον, φέρει τα εξής συστήματα:

  • Λειτουργία πολλαπλών προβολών με πανοραμική εικόνα 360⁰ ( Multi Around Monitor – MAM). Χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες τοποθετημένες μπροστά και πίσω και στους εξωτερικούς καθρέπτες για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα και προβάλλει πανοραμική εικόνα για τυχόν εμπόδια στην οθόνη. Το σύστημα, επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει τις τυφλές γωνίες μπροστά, πίσω και στις δύο εμπρός πλευρές. Όταν ο οδηγός επιλέγει όπισθεν, το μόνιτορ εμφανίζει γραμμές καθοδήγησης στην εικόνα για πρόσθετη υποστήριξη ελιγμών.

  • Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών (Forward Collision Mitigation – FCM). Χρησιμοποιεί κάμερα και συστήματα ραντάρ μέσω λέιζερ για την ανίχνευση οχήματος ή πεζού μπροστά, υποστηρίζοντας την ασφαλέστερη οδήγηση. Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, εκπέμπει έναν ηχητικό συναγερμό και ενεργοποιεί τη λειτουργία πέδησης του FCM, για την αποφυγή μιας σύγκρουσης ή περιορισμό των επιπτώσεών της.

  • Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning – BSW με λειτουργία Lane Change Assist function – LCA). Χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω ή βρίσκονται σε τυφλή γωνία για τον οδηγό. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα, προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία του αναβοσβήνοντας ένα σήμα στον εξωτερικό καθρέπτη. Εάν ο οδηγός δείξει πρόθεση να κινηθεί προς τη λωρίδα ενός άλλου οχήματος, το σύστημα τον ενημερώνει για την κατάσταση, με το φλας του εξωτερικού καθρέπτη και ένα ηχητικό σήμα.

  • Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων (Auto High Beam – AHB). Για να ενισχυθεί η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία στην οδήγηση τη νύχτα, οι προβολείς γυρίζουν αυτόματα στη μικρή σκάλα, όταν ανιχνευθούν αυτοκίνητα μπροστά και επιστρέφουν αυτόματα στη μεγάλη σκάλα, ώστε να μην χρειαστεί να απομακρύνει το χέρι του οδηγός από το τιμόνι, για να χειριστεί το μοχλό των φώτων.

  • Σύστημα Αποφυγής Ακούσιας Επιτάχυνσης και Περιορισμού Πρόσκρουσης σε Στενούς Χώρους Στάθμευσης (Ultrasonic Misacceleration mitigation System – UMS). Εχει στόχο τον περιορισμό των ζημιών σε μία σύγκρουση επιβραδύνοντας κατά την εκκίνηση ή την οπισθοπορεία. Με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων τοποθετημένων στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όταν το σύστημα ανιχνεύει ένα εμπόδιο προς την κατεύθυνση κίνησης, ενεργοποιεί έναν συναγερμό και μειώνει την κινητήρια ισχύ εάν ο οδηγός κατά λάθος πατήσει πολύ γρήγορα ή απότομα το γκάζι. Το UMS λειτουργεί σε εμβέλεια 4 μέτρων μπροστά και πίσω από το όχημα.

  • Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας σε Διασταύρωση (Rear Cross Traffic Alert – RCTA). Χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο για τον οδηγό. Κατά την έξοδο με όπισθεν από ένα γκαράζ, ή κατά τη διάρκεια απαιτητικών ελιγμών, προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος που πλησιάζει από πίσω, ενεργοποιώντας το φλας του εξωτερικού καθρέπτη, εκπέμποντας ένα ηχητικό σήμα και αναβοσβήνοντας ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων.

Εξάλλου, το L200 φέρει συστήματα: Brake override system, Brake Assist, Λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS), Σύστημα Lane Departure Warning (LDW), Active Stability & Traction Control (ASTC) και Hill Start Assist (HAS)...

Στις δοκιμές του 2015, η προηγούμενη γενιά είχε αποσπάσει 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης και το νέο μοντέλο έχει βάλει ψηλότερα τον πήχη.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ