ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λέτε να γεμίσουν οι πόλεις με τέτοια οχήματα;

Λέτε να γεμίσουν οι πόλεις με τέτοια οχήματα;

Ένα νέο όχημα αστικής μετακίνησης κάνει την εμφάνισή του σε έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Gordon Murray Design, οι συνεργάτες της Delta Motorsport και η itMoves παρουσιάζουν το MOTIV.

Η νέα πλατφόρμα, που χρηματοδοτείται με το πρόγραμμα IDP14 της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφάλειας των επιβατικών αυτοκινήτων.

Το MOTIV είναι ένα μονοθέσιο "pod", σχεδιασμένο με την τεχνολογία iStream Superlight της Gordon Murray Design, με αλουμινένιο πλαίσιο (iFrame), σύνθετα πάνελ και πόρτα (iPanel), καθώς και ανάρτηση αλουμινίου (iLink), με το βάρος να διατηρείται κάτω από τα 450 κιλά.

Η μονοθέσια διάταξη του οχήματος παρέχει ιδιωτική εμπειρία κινητικότητας. Εχει ύψος 1,628 μ., μήκος μόλις 2,537 μ. και πλάτος 1,310 μ., ενώ η πρακτικότητά του μπορεί να προσαρμοστεί για χρήση αναπηρικών καρεκλών ή ακόμα και για εμπορικές παραδόσεις.

Λέτε να γεμίσουν οι πόλεις με τέτοια οχήματα;

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω, φέρει τροχούς 15 ιντσών, έχει δισκόφρενα μπροστά και πίσω σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο φρενάρισμα, ABS, σύστημα κλιματισμού και οθόνη 24 ιντσών.

Το MOTIV τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 20kW, μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και συνδυάζεται με κιβώτιο μιας ταχύτητας. Επίσης, είναι εφοδιασμένο με πακέτο μπαταρίας 17,3kWh που παρέχει δυνατότητα εμβέλειας έως και 100 χλμ., σε ταχύτητες μέχρι και 65 χλμ./ώρα), καθιστώντας το ιδανικό για αστικές μετακινήσεις, ενώ η μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από το 20% έως το 80% σε μόλις 40 λεπτά…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ