ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford EcoSport

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford EcoSport

Ανανεωμένο το μικρό SUV της "μπλε οβάλ" μάρκας, το Ford EcoSport, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Κραϊόβα, στη Ρουμανία.

Η απόφαση παραγωγής του νέου EcoSport στην Ευρώπη, αντί της συνέχισης της εισαγωγής του από το εργοστάσιο της Ford στο Chennai της Ινδίας, θα βοηθήσει τη Ford να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis, ο πρωθυπουργός Mihai Tudose και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας και τοπικοί εκπρόσωποι πλαισίωσαν σχεδόν 4.000 εργαζόμενους της Ford, τη στιγμή που το πρώτο νέο EcoSport πέρασε από τη γραμμή παραγωγής.

Οι συνολικές πωλήσεις SUV της βιομηχανίας στις 20 ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές της Ford αυξήθηκαν κατά 27% πέρσι και η αναλογία τους είναι πάνω από ένα στα τέσσερα στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις SUV της Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 30% το 2016 και έχουν αυξηθεί κατά 27% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017.

Η άνοδος των SUV μεταφράζεται και σε περισσότερες θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ford δημιουργεί επιπλέον 1.700 θέσεις εργασίας στη Ford Craiova, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό για την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στους 3.900 εργαζόμενους. Η συνολική επένδυση της Ford στις κορυφαίες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Ρουμανία υπερβαίνει το τώρα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το Μάρτιο του 2008 που ανέλαβε τον έλεγχο του εργοστασίου…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ