ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Και έκδοση Sedan στην υβριδική οικογένεια της Toyota Corolla

Και έκδοση Sedan στην υβριδική οικογένεια της Toyota Corolla

Το Sedan είναι το τρίτο αμάξωμα που θα ενταχθεί στη 12η γενιά της Corolla. Η νέα οικογένεια έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών.

Μετά την αποκάλυψη του Hatchback στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο και του Touring Sports στο αντίστοιχο Σαλόνι του Παρισιού, τον Οκτώβριο, το Sedan είναι το τρίτο αμάξωμα που θα ενταχθεί στη 12η γενιά της Corolla.

Η νέα οικογένεια Corolla έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών: από το συμπαγές Hatchback για νεαρά ζευγάρια, έως το Touring Sports για οικογένειες και το άνετο Sedan που παραδοσιακά είναι ένα αμάξωμα που έχει το κοινό του.

Η Corolla, έχει πουλήσει πάνω από 46 εκατομμύρια μονάδες σε περισσότερες από 150 χώρες από το λανσάρισμά της το 1966.

Και έκδοση Sedan στην υβριδική οικογένεια της Toyota Corolla

Βασισμένο στον κομψό και δυναμικό σχεδιασμό που χαρακτηρίζει τη νέα σειρά Corolla, το νέο Sedan στηρίζεται στην πλατφόρμα GA-C της Toyota New Global Architecture (TNGA), με χαμηλό κέντρο βάρους, 60% πιο άκαμπτο αμάξωμα και με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Ωστόσο, ξεχωρίζει από τα δύο άλλα αμαξώματα της Corolla, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Στο μπροστινό μέρος, η φιλοσοφία σχεδιασμού Catamaran Under Priority Catamaran έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Οι άκρες του προφυλακτήρα με τα φώτα ομίχλης είναι όλα τα λεφτά, ενώ περίτεχνα είναι και τα φώτα ημέρα. Επίσης, η λεπτή μάσκα έχει ένα τρισδιάστατο σχέδιο και συνδέεται με την κορυφή των προβολέων.

Ο πίσω σχεδιασμός μιμείται τον μπροστινό προφυλακτήρα κι έτσι δημιουργείται ομοιογένεια, ενώ το μικρό πάνω μέρος του καπό, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο παρμπρίζ και το σηκωμένο τμήμα των πίσω θυρών, δημιουργούν ένα σύνολο πιο κοντά σ κουπέ. Επιπλέον, η μοναδική υπογραφή των εμπρός και πίσω φώτων LED, κάνει το νέο Corolla Sedan άμεσα αναγνωρίσιμο.

HyperFocal: 0
HyperFocal: 0 HYPERFOCAL: 0

Το Sedan μοιράζεται την ίδια ευρύχωρη, εργονομικά καλαίσθητη καμπίνα με αυτή των Hatchback και Touring Sports, χαρακτηριζόμενη από υψηλή αισθητική ποιότητα και την προηγμένη τεχνολογία. Το Sedan επωφελείται επίσης από το ίδιο μεταξόνιο των 2,7 μ όπως το Touring Sports, εξασφαλίζοντας άφθονο χώρο για τα πόδια και υψηλά επίπεδα άνεσης για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Στις τεχνολογικές ανέσεις περιλαμβάνονται η επαγωγική φόρτιση του κινητού τηλεφώνου, η οθόνη αφής πολυμέσων 8 ιντσών, η οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 7 ιντσών και το 10 ιντσών head-up display.

Το νέο Corolla Sedan θα διατίθεται με δύο κινητήρες. Το υβριδικό σύστημα 1.8 lt - 122 hp, χωρίς να είναι με plug-in (φόρτιση από πρίζα), έχει μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα βενζίνης / 100 χλμ. και εκπέμπει μόνο 98 γρ./χλμ. CO2 (με τις νέες μετρήσεις WLTP), προσφέροντας έως και 50% ηλεκτρική κίνηση στην καθημερινή μετακίνηση.

Ο βελτιωμένος βενζινοκινητήρας 1.6 lt - 132 hp, διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή με κιβώτιο CVT, μεταβαλλόμενων σχέσεων, έχοντας μέση κατανάλωση 6,1 λίτρα / 100 χλμ. και εκπομπές 139 γρ. / χλμ.

Και έκδοση Sedan στην υβριδική οικογένεια της Toyota Corolla

Σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, είναι εξοπλισμένο με τα συστήματα της τελευταίας τεχνολογίας Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει ένα σύστημα προ-σύγκρουσης (PCS) με ανίχνευση πεζών κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς και ανίχνευση ποδηλάτων στη διάρκεια της ημέρας, Cruise Control (ACC), προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (LDA) με υποβοήθηση διεύθυνσης, Υποβοήθηση οδικής σήμανσης (RSA) και Αυτόματη υψηλή δέσμη φώτων (AHB). Επιπλέον, εισάγει το νέο σύστημα Lane Trace Assist (LTA) για προηγμένη υποστήριξη οδήγησης. Όταν το ACC και το LTA είναι ενεργά, βοηθούν τον οδηγό να διατηρηθεί στη λωρίδα του, ακόμα και σε στροφές.

Το sedan κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τουρκίας και θα λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2019…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ