ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό σκούτερ από τη Hyundai

Ηλεκτρικό σκούτερ από τη Hyundai

Ολοι ακολουθούν τη μόδα και την εξελίσσουν, παράλληλα. Η Hyundai, μπήκε κι αυτή στον πειρασμό, ήδη από το 2017, όταν είχε παρουσιάσει στην έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας ένα πρωτότυπο e-scooter.

Τώρα, προχώρησε στην έκδοση που προορίζεται για παραγωγή. Το νέο μοντέλο διαθέτει πίσω κίνηση, μεγάλη μπαταρία λιθίου και κομψά εμπρός και πίσω φώτα.

Η μετατόπιση της κίνησης, από τον εμπρός στον πίσω τροχό, αναβαθμίζει την σταθερότητα και την ασφάλεια, έχοντας το βάρος κοντά στο πίσω μέρος. Επιπλέον, οι μηχανικοί του ομίλου έχουν προσθέσει ανάρτηση στον μπροστινό τροχό για να παρέχουν ομαλότερη οδήγηση, ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες.

Η τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ της Hyundai, διαθέτει μπαταρία λιθίου 10,5 Ah. Αυτό επιτρέπει στο σκούτερ να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα, με αυτονομία κίνησης μέχρι την επαναφόρτιση, για περίπου 20 χιλιόμετρα.

Ηλεκτρικό σκούτερ από τη Hyundai

Ζυγίζοντας περίπου 7,7 κιλά, το σκούτερ είναι φορητό, με τριπλό αναδίπλωμα. Διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη που δείχνει την κατάσταση και την ταχύτητα της μπαταρίας, ενώ για τη νυχτερινή οδήγηση το νέο σκούτερ είναι εξοπλισμένο με δύο προβολείς LED εμπρός με κομψή καμπύλη και δύο πίσω οπίσθιους φανούς.

Όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα σύστημα πέδησης με ανάκτηση ενέργειας, ώστε να αυξήσει την εμβέλεια του σκούτερ κατά 7%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγορά "Last Mile Mobility" στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα αναμένεται να αυξηθεί στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Πάντως, πολλές χώρες ακόμα απαγορεύουν τη χρήση του, άλλες την περιορίζουν σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, άλλες μειώνουν την ταχύτητα για την αποφυγή ατυχημάτων κι άλλες επανεξετάζουν τη χρήση του…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ