ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πρώτη McLaren Senna βγήκε στο δρόμο

Η πρώτη McLaren Senna βγήκε στο δρόμο

Η πρώτη McLaren Senna, η οποία φέρει τον αριθμό πλαισίου 001, παρουσιάστηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα στον ιδιοκτήτη της, τον επιχειρηματία του Λονδίνου, David Kyte.

Αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του Αϊρτον Σένα. Η πρώτη McLaren Senna, η οποία φέρει τον αριθμό πλαισίου 001, παρουσιάστηκε επίσημα αυτή την εβδομάδα στον ιδιοκτήτη της, τον επιχειρηματία του Λονδίνου, David Kyte, ο οποίος ξεκίνησε αμέσως να απολαύσει τη νέα του αγορά με οδικό ταξίδι 1.400 χλμ., συνοδευόμενος από ακόμα πέντε αυτοκίνητα της McLaren.

Μετά την παρουσίαση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren, Mike Flewitt και άλλα ανώτερα στελέχη της McLaren Automotive και της McLaren Special Operations, που πραγματοποιήθηκαν στο McLaren Technology Center στο Woking της Αγγλίας, η Senna 001 αναχώρησε για το νότο της Γαλλίας με τρεις άλλες McLaren Sennas, μια McLaren 720S και μια McLaren 600LT.

Η πρώτη McLaren Senna βγήκε στο δρόμο

Στη συνοδεία των supercars, ανάμεσα στους οδηγούς βρισκόταν και ο ανιψιός του Αϊρτον Σένα, Μπρούνο Σένα, πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1. Ο David Kyte, πήγε στη Μασσαλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Paul Ricard, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο είχε την ευκαιρία να πάρει μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης.

Η Senna 001 έχει ξεχωριστές αναφορές στον θρυλικό και αδικοχαμένο Αϊρτον Σένα. Η υπογραφή του είναι στην πόρτα, ενώ τα χρόνια που ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 είναι χαραγμένα στο πεντάλ γκαζιού, ενώ στο καπό υπάρχει και η διάταξη της πίστα τους Interlagos στο Σάο Πάολο.

Η πρώτη McLaren Senna βγήκε στο δρόμο

Το εσωτερικό περιλαμβάνει λεπτομέρειες που ήθελε ο ιδιοκτήτης της, όπως επένδυση σε μαύρο Alcantara, ραφή με διαμάντια στα καθίσματα και λογότυπο Senna 'S κεντημένο σε κάθε προσκέφαλο.

Η πρώτη McLaren Senna βγήκε στο δρόμο

Το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από 1.200 κιλά και έχει απίστευτη αεροδυναμική που το επιβεβαιώνουν τα 800 κιλά κάθετης δύναμης στο Race Mode. Επιταχύνει στα 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δευτ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 340 χλμ./ώρα. Θεωρείται η καλύτερη McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ με κεραμικά φρένα από ανθρακόνημα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ