ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η επιστροφή του Impreza

Η επιστροφή του Impreza
DEJAN SOKOLOVSKI

Με νέα αντιπροσώπευση και μεσαίου κυβισμού κινητήρα, στην ολοκαίνουργια έκδοσή του, το Subaru Impreza δηλώνει δυναμικό παρών.

Αποτελεί έναν από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα, με 3,5 εκατ. πωλήσεις από το 1992 (οι 250 χιλ. στην Ευρώπη). Το Impreza έκανε τεράστιο όνομα με τις επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, γεγονός που απέδωσε εμπορικά.

Στην Ελλάδα ήταν αρκετά δημοφιλές, ωστόσο η υπερφορολόγηση (λόγω υψηλού κυβισμού) και το κενό που υπήρξε με την αντιπροσώπευση της μάρκας, έκαναν το Impreza να ξεχαστεί. Τώρα, με νέα αντιπροσώπευση και μεσαίου κυβισμού κινητήρα, στην ολοκαίνουργια έκδοσή του, δηλώνει δυναμικό παρών.

Μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις, αυστηρά 5θυρο, και με περισσότερους χώρους, το νέο Impreza είναι σοβαρή επιλογής αγοράς. Με κύριο χαρακτηριστικό την μόνιμη, συμμετρική τετρακίνηση (από 60-40 εμπρός πίσω, έως 50-50) -σημείο αναφοράς για τη Subaru-, και κατασκευή στην Ιαπωνία (σημαίνει πολλά), βασίζεται σε μια νέα, παγκόσμια πλατφόρμα, πάνω στην οποία η μάρκα θα στηρίξει και τα μελλοντικά, υβριδικά της μοντέλα.

Η επιστροφή του Impreza

Με 70% περισσότερη στρεπτική ακαμψία, +90% πλευρική, καλύτερο δέσιμο της ανάρτησης (διπλά ψαλίδια πίσω) που μειώνει τις κλίσεις στις στροφές έως 50% παραπάνω, το Impreza κινείται περίφημα.

Βοηθά και το γεγονός και η πατέντα του επίπεδου, boxer κινητήρα, που έχει το πλεονέκτημα του κέντρου βάρους χαμηλά, όπως και το χαμηλωμένο σασί. Ατού και ο κινητήρας βενζίνης 1.6 (πλέον δεν υπάρχει έκδοση πετρελαίου), ατμοσφαιρικός με 114 hp, και ελαφρύτερος κατά 12 κιλά.

Δεν «βάζει φωτιά στην άσφαλτο», εντούτοις είναι αποδοτικός με χαμηλή μέση κατανάλωση (εργοστασιακά 6,2 λίτρα/100 χλμ., στην πράξη περίπου 7) και τους ρύπους. Συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο, συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Διαθέσιμο και με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης.

Τρεις οθόνες ξεχωρίζουν στην όμορφη καμπίνα. Το EyeSight3, με στερεοσκοπικές κάμερες, φέρει τα πιο σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Κορυφαίο στις αξιολογήσεις πρόσκρουσης Euro NCAP για το 2017. Τιμές από 22.700 ευρώ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ