Έρχονται πρόστιμα: Τι να προσέξεις από 1η Οκτωβρίου για να μην πληρώσεις 150€ για το αυτοκίνητό σου

Με πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 150 ευρώ απειλούνται από την 1η Οκτωβρίου όσοι κάτοχοι οχημάτων δεν έχουν φροντίσει να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός "τσουχτερού" προστίμου αναμένεται να βρεθούν πολλοί κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μηχανών από την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι ότι τότε τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/18, βάσει του οποίου θα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ!

Από την στιγμή που εντοπιστεί ένας κάτοχος οχήματος ότι δεν έχει περάσει τον σχετικό έλεγχο, τότε ο ΑΑΔΕ θα βεβαιώσει το πρόστιμο και αυτό θα εμφανιστεί αυτόματα στο TAXISnet.

Βάσει νόμου, όλα τα οχήματα πρέπει να περάσουν από έλεγχο μόλις συμπληρώσουν τέσσερα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία τους και ακολούθως οφείλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο ανά δύο χρόνια. Αν καθυστερήσουν, τότε ο ιδιοκτήτης θα επιβαρύνεται με πρόστιμο, το οποίο θα πληρώνει στον επόμενο έλεγχο. Με βάση το νέο νόμο, πέρα από το αρχικό πρόστιμο, που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ΙΧ, οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται με ένα επιπλέον πρόστιμο ύψους 150 ευρώ από την εφορία.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.