ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ερχεται ο πρώτος κινητός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Ερχεται ο πρώτος κινητός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
VOLKSWAGEN AG

Η Volkswagen προσφέρει μια πρώτη ματιά από σταθμό φόρτισης που θυμίζει κινητή τηλεφωνία. Χάρη στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, η διαδικασία χρέωσης διαρκεί μόνο 17 λεπτά.

Στο τέλος της χρονιάς, η Volkswagen προσφέρει μια γεύση του μελλοντικού κινητού σταθμού γρήγορης φόρτισης της εταιρείας. Μπορεί να εγκατασταθεί με ευελιξία και ανεξάρτητα από το τροφοδοτικό οπουδήποτε απαιτείται: για παράδειγμα, σε δημόσιους χώρους στάθμευσης στην πόλη, σε εγκαταστάσεις της εταιρείας ή ως προσωρινό σημείο φόρτισης σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας.

Ο κινητός σταθμός φόρτισης, λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή μιας τράπεζας ισχύος (power bank) - η οποία είναι γνωστή σε πολλούς ανθρώπους για τα smartphones - αλλά για ηλεκτρικά οχήματα. Η χωρητικότητα φόρτισης μέχρι 360 kWh επαρκεί για έως και 15 ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της νέας οικογένειας ηλεκτρικών μοντέλων ID της Volkswagen.

Χάρη στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης, η διαδικασία χρέωσης διαρκεί μόνο 17 λεπτά, κατά μέσο όρο. Κάθε σταθμός φόρτισης επιτρέπει γρήγορη φόρτιση DC έως και 100 kW. Εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπορούν να φορτιστούν και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Μέχρι και τέσσερα οχήματα μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα: δύο με DC και δύο με συνδέσεις εναλλασσόμενου ρεύματος. Εάν το ενεργειακό περιεχόμενο της ενσωματωμένης μπαταρίας είναι μικρότερο από 20%, ο εξαντλημένος σταθμός φόρτισης απλά ανταλλάσσεται για ένα φορτισμένο. Εάν, ωστόσο, είναι μονίμως συνδεδεμένο με την τροφοδοσία ισχύος έως και 30 kW μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος, η μπαταρία συνεχώς επαναφορτίζεται.

Σε περίπτωση που η διαδικασία φόρτισης βασίζεται σε ανανεώσιμη παροχή ρεύματος, ο σταθμός φόρτισης επιτρέπει επιπλέον την προσωρινή αποθήκευση βιώσιμης ισχύος, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια - και ως εκ τούτου η κινητικότητα χωρίς διοξείδιο του άνθρακα CO2.

Οι πρώτοι κινητοί σταθμοί γρήγορης φόρτισης θα δημιουργηθούν ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019 στη γενέτειρα πόλη της Volkswagen, στο Φόλσμπουργκ, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού σχεδίου και θα υποστηρίξουν την επέκταση μιας υποδομής χρέωσης στην αστική περιοχή. Από το 2020, ο σταθμός φόρτισης θα εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις και κοινότητες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ