Εντυπωσιάζει το υβριδικό Outlander PHEV

Εντυπωσιάζει το υβριδικό Outlander PHEV

Το υβριδικό Mitsubishi Outlander PHEV λανσαρίστηκε στα τέλη του 2013 και ήδη έχει ξεπεράσει τις 100.000 μονάδων πωλήσεων στη γηραιά ήπειρο.

Μολονότι στην Ελλάδα δεν έχει εισαχθεί ακόμη, εντούτοις στην Ευρώπη οι πωλήσεις του Outlander PHEV κινούνται εξαιρετικά. Το μοντέλο λανσαρίστηκε στα τέλη του 2013 και ήδη έχει ξεπεράσει τις 100.000 μονάδων πωλήσεων στη γηραιά ήπειρο.

Το Outlander PHEV αρχικά κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών (Ολλανδία, Σκανδιναβία,…) και γρήγορα κέρδισε την αναγνώριση, φέρνοντας μία νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή κατηγορία SUV. Το Νοέμβριο του 2015  ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 μονάδων και έγινε το δημοφιλέστερο plug-in υβριδικό όχημα στην περιοχή το 2015, 2016 και 2017, κάτι στο οποίο συνετέλεσε η συνεχής εξέλιξη του μοντέλου.

Παρά την συνεχώς αυξανόμενη πίεση του ανταγωνισμού σε αυτή την  εκκολαπτόμενη κατηγορία, το Outlander PHEV διατήρησε την 1η θέση σε Βρετανία, Νορβηγία και Ισπανία κατά τη διάρκεια του CY2017.

Ξεκινώντας από το 2013, το Outlander PHEV συνδυάζει τα μηχανολογικά πλεονεκτήματα της MMC (4WD από το 1936, ηλεκτροκινητήρα από το 1966, μοντέλα SUV από το 1982) σε ένα ελκυστικό πακέτο χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενεργητική ασφάλεια 4 τροχών με ‘Super-All Wheel Control’, αποδοτική διάταξη χώρων SUV, άριστη αξιοπιστία και χαμηλό λειτουργικό κόστος, ακόμα και σε αγορές με ισχυρό ανταγωνισμό από εγχώριους παίκτες όπως η Σουηδία ή η Γερμανία.

Χάρη στην ακόμα μοναδική αρχιτεκτονική του (εμπρός ηλεκτροκινητήρας, πίσω ηλεκτροκινητήρας, χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων…), αυτή η πλήρως ενσωματωμένη, ευέλικτη λύση τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια παρέχει άμεσα οφέλη στους Ευρωπαίους πελάτες, όπως πολύ μικρότερο βάρος (για ενεργειακή απόδοση), απλούστερη διάταξη (χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων, all drive-by-wire…), κανένας συμβιβασμός στη διάταξη χώρων, απόλυτα ομαλή λειτουργία (χάρη σε ένα εξαιρετικά προηγμένο Λειτουργικό Σύστημα) ενώ μπορεί να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με πλήρες φορτίο, με  μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Σε μία εποχή έντονων συζητήσεων στην Ευρώπη για το μέλλον του πετρελαίου και γενικότερα, τη θέση και το ρόλο του αυτοκινήτου στην κοινωνία, αυτό το ορόσημο των 100.000 μονάδων δικαιώνει τη φιλοδοξία της Mitsubishi Motors να προσφέρει νέες προτάσεις για όσους θέλουν να ηγούνται των εξελίξεων.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

15 θανατηφόρες κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24