ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελαστικό με κάψουλες, χωρίς αέρα κι από μετάξι αράχνης

Ελαστικό με κάψουλες, χωρίς αέρα κι από μετάξι αράχνης

Μια ξεχωριστή πατέντα ελαστικού παρουσίασε η Goodyear. Το recharge είναι ένα ελαστικό που αναγεννιέται, που δύσκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όχι, όμως, και οι επιστήμονες, οι οποίοι στα εργαστήρια κάνουν θαύματα.

Μια ξεχωριστή πατέντα ελαστικού παρουσίασε η Goodyear. Το recharge, όπως υποδηλώνει η ονομασία του, είναι ένα ελαστικό που αναγεννιέται, με περίεργο τρόπο, που δύσκολα μπορεί να το αντιληφθεί κάποιος. Όχι, όμως, και οι επιστήμονες, οι οποίοι στα εργαστήρια κάνουν θαύματα.

To Goodyear reCharge αποτελεί ένα καινοτόμο αυτο-ανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό που μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μετακίνησης και ειδικά της ηλεκτροκίνησης.

Στον πυρήνα του πρωτότυπου ελαστικού, βρίσκεται ένα επαναφορτιζόμενο και βιοδιασπώμενο μείγμα, σαν πιο τετραγωνισμένο αυγό, που μπορεί να επαναφορτιστεί με μεμονωμένες κάψουλες, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών.

Ελαστικό με κάψουλες, χωρίς αέρα κι από μετάξι αράχνης

Ενσωματώνοντας μια εξατομικευμένη ποσότητα υγρού, οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στο πέλμα του ελαστικού να ανανεωθεί και στο ελαστικό να προσαρμοστεί στις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, στα εδάφη ή στον τρόπο που επιλέγει να κινηθεί ο οδηγός. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργείται ένα προφίλ οδηγού γύρω από το οποίο θα εξατομικεύεται το υγρό αυτό, δημιουργώντας μια σύνθετη χημική ένωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οδηγού.

Η συγκεκριμένη αυτή ένωση, είναι κατασκευασμένη από βιολογικό υλικό και θα ενισχυθεί με μικρο-ίνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως: το μετάξι αράχνης. Αυτό το υλικό το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

Και βέβαια, το ελαστικό δεν έχει αέρα, ενώ στηρίζεται σε ένα ελαφρύ πλαίσιο, αντί ζάντας. Πρόκειται για μια λεπτή, αλλά ανθεκτική κατασκευή χαμηλής συντήρησης, που θα μειώνει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης ή τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάτρηση του ελαστικού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ