ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

E-scooter που γίνεται και... skateboard

E-scooter που γίνεται και... skateboard

Ο αναβάτης έχει ένα χέρι ελεύθερο, μπορεί να κοιτάξει γύρω και να κάνει σήματα με τα χέρια. E-scooter που γίνεται και skateboard.

Η Audi έχει μπει για τα καλά στην ηλεκτροκίνηση και φέρνει πιο κοντά το μέλλον της αστικής κινητικότητας. Πέραν του μεγάλο SUV e-tron, που δημιουργεί νέα δεδομένα στην ηλεκτρική κινητικότητα, παρουσιάζει τώρα ένα νέο concept e-scooter, το Audi e-tron Scooter, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού σκούτερ και του skateboard.

Είναι εύκολο στη χρήση του και στη μεταφορά του με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο, καθώς ζυγίζει 12 κιλά και μπορεί να διπλωθεί. Πάνω απ’ όλα, το Audi e-tron Scooter ξεχωρίζει χάρη στο χειρισμό του. Ο αναβάτης έχει ένα χέρι ελεύθερο και έτσι είναι σε θέση να κοιτάξει γύρω και να μπορεί να κουνάει το άλλο χέρι. Η παραγωγή και οι πωλήσεις προγραμματίζονται για τα τέλη του 2020, με τιμή περίπου 2.000 ευρώ.

" Με το Audi e-tron Scooter απευθυνόμαστε σε πελάτες που κινούνται στις πόλεις, με βιώσιμο και πολυμορφικό τρόπο και για τους οποίους το στυλ και η λειτουργικότητα είναι σημαντικές", λέει ο Thorsten Schrader, διευθυντής έργου για την μικρο-κινητικότητα στην Audi. Αν και οι αναβάτες κρατούν με το ένα χέρι το τιμόνι, ελέγχουν το σκούτερ σαν ένα skateboard με τα πόδια τους αλλάζοντας το βάρος τους. Οι κινητοί άξονες με τέσσερις τροχούς επιτρέπουν ασυνήθιστα σφιχτές καμπύλες.

E-scooter που γίνεται και... skateboard

Η κολόνα του τιμονιού παρέχει σταθερότητα, συγκρατεί την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά και φέρει μια οθόνη που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας. Οι επιβάτες επιταχύνουν και φρενάρουν με έναν διακόπτη. Το εύρος της αυτονομίας των 20 χιλιομέτρων, επιτυγχάνεται μέσω της ανάκτησης της ηλεκτρικής ενέργειας, όταν, δηλαδή, το e-tron Scooter φρενάρει. Επίσης, το υδραυλικό ποδόφρενο παρέχει πρόσθετη ασφάλεια.

Το Audi e-tron Scooter θα μπορεί να το αγοράσει ο καθένας, ενώ θα μπορούσε να προσφέρεται και ως εξοπλισμός αγοράς μοντέλων αυτοκινήτων Audi e-tron. Μάλιστα, το e-tron Scooter μπορεί να φορτιστεί και από το αμάξωμα του αυτοκινήτου μέσω, μιας εξειδικευμένης πρίζας.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, περιορίζεται στα 20 χλμ./ώρα. Φέρει τις νομίμως απαιτούμενες λυχνίες LED: προβολέα, φως ημέρας, πίσω φως και φως φρένων. Επίσης, διαθέτει διασύνδεση Bluetooth, που παρέχει επιπλέον, προστασία από την κλοπή…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ