Δια χειρός Ελληνα σχεδιαστή η Alfa Romeo Tonale

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Αλέξανδρος Λιώκης, Lead Exterior Designer της Alfa Romeo, προσκεκλημένος της ΦΙΠΛΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πιο πρόσφατη δημιουργία του, το πρωτότυπο SUV Tonale, το οποίο θα προχωρήσει στην παραγωγή.

Ο Έλληνας σχεδιαστής μίλησε για το πως η πλούσια ιστορία της μάρκας σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση νέων ιδεών αποτέλεσαν την έμπνευση για το σχεδιασμό της Tonale.

Με βασικό άξονα τις καθαρές γραμμές, την απλότητα και βέβαια την υψηλή αισθητική, η Tonale είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μία πραγματική Alfa Romeo, χωρίς παράλληλα να αποτελεί μια επανάληψη άλλων μοντέλων της μάρκας. Η σκληρή δουλειά, η αγωνία και τελικά η χαρά της επιβράβευσης μετά από την εξαιρετική υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο πρωτότυπο, εξιστορήθηκαν από τον Αλέξανδρο Λιώκη, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης δημιούργησε μπροστά στο κοινό ένα σχέδιο της πρόσφατης δημιουργίας του.

H TOΝΑLE

Εμπρός η χαρακτηριστική μάσκα και η σειρά με τα 3+3 φώτα συνδέουν την Tonale με την SZ και τη νεότερη Brera. Αντίστοιχα το πίσω μέρος προσδιορίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τα φώτα θυμίζουν περισσότερο την υπογραφή ενός καλλιτέχνη αντί ενός απλού συστήματος φωτισμού. Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ινστών του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με την Alfa Romeo μέσω των νέων εφαρμογών «Alfista» και «Paddock«. Η ηλεκτροκίνηση στην Tonale εκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, που συνδυάζεται με κινητήρα βενζίνης μπροστά.

Επίσης, το πρόγραμμα D.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή. Στην Tonale, η επιλογή «Dynamic» εξελίχθηκε σε «Dual Power» εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Στην επιλογή E–mozione, προσφέρονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης. Η επιλογή Ν («Natural«), χαρίζει ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζοντας τους δύο κινητήρες. Στο πρόγραμμα «Advance E» έχουμε απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι 5 πιο αποκρουστικοί θάνατοι στη Βίβλο

Από τον βασιλιά που σκότωσε τα 70 αδέρφια του μέχρι τα παιδάκια που τα φάγανε κάτι αρκούδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer