ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δια χειρός Ελληνα σχεδιαστή η Alfa Romeo Tonale

Δια χειρός Ελληνα σχεδιαστή η Alfa Romeo Tonale

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Αλέξανδρος Λιώκης, Lead Exterior Designer της Alfa Romeo, προσκεκλημένος της ΦΙΠΛΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πιο πρόσφατη δημιουργία του, το πρωτότυπο SUV Tonale, το οποίο θα προχωρήσει στην παραγωγή.

Ο Έλληνας σχεδιαστής μίλησε για το πως η πλούσια ιστορία της μάρκας σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση νέων ιδεών αποτέλεσαν την έμπνευση για το σχεδιασμό της Tonale.

Με βασικό άξονα τις καθαρές γραμμές, την απλότητα και βέβαια την υψηλή αισθητική, η Tonale είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως μία πραγματική Alfa Romeo, χωρίς παράλληλα να αποτελεί μια επανάληψη άλλων μοντέλων της μάρκας. Η σκληρή δουλειά, η αγωνία και τελικά η χαρά της επιβράβευσης μετά από την εξαιρετική υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στο πρωτότυπο, εξιστορήθηκαν από τον Αλέξανδρο Λιώκη, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης δημιούργησε μπροστά στο κοινό ένα σχέδιο της πρόσφατης δημιουργίας του.

H TOΝΑLE

Εμπρός η χαρακτηριστική μάσκα και η σειρά με τα 3+3 φώτα συνδέουν τηνTonaleμε τηνSZκαι τη νεότερηBrera. Αντίστοιχα το πίσω μέρος προσδιορίζεται από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τα φώτα θυμίζουν περισσότερο την υπογραφή ενός καλλιτέχνη αντί ενός απλού συστήματος φωτισμού. Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών συστημάτων που προσφέρουν κορυφαία άνεση και συνδεσιμότητα.

Δια χειρός Ελληνα σχεδιαστή η Alfa Romeo Tonale

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ινστών του συστήματος πολυμέσων. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να είναι πάντα σε σύνδεση με τηνAlfaRomeoμέσω των νέων εφαρμογών «Alfista» και «Paddock«. Η ηλεκτροκίνηση στηνTonaleεκφράζεται μέσω του τοποθετημένου στο πίσω μέρος ηλεκτροκινητήρα, που συνδυάζεται με κινητήρα βενζίνης μπροστά.

Επίσης, το πρόγραμμαD.N.A. που χρησιμοποιούν όλα τα μοντέλα της μάρκας (Giulietta,Giulia,Stelvioκαι 4C), αποκτά μια νέα μορφή. ΣτηνTonale, η επιλογή «Dynamic» εξελίχθηκε σε «DualPower» εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Στην επιλογήE–mozione, προσφέρονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, πιο άμεσο φρενάρισμα και ακόμα πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης.Η επιλογή Ν («Natural«), χαρίζει ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοση και οικονομίας διαχειρίζοντας τους δύο κινητήρες. Στο πρόγραμμα «AdvanceE» έχουμε απόδοση με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ