ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από την Αμερική ξεκινά η επιθετική πολιτική της VW στα ηλεκτρικά

Από την Αμερική ξεκινά η επιθετική πολιτική της VW στα ηλεκτρικά
VOLKSWAGEN AG

Η Volkswagen ενδυναμώνει την επιθετική της πολιτική στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανακοινώνοντας το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής στη Βόρεια Αμερική.

Το εργοστάσιο του Chattanooga στο Τενεσί, θα επεκταθεί και θα παράγει ηλεκτρικά μοντέλα νέας γενιάς. Αποτελεί επένδυση 700 εκατομμυρίων ευρώ (800 εκατ. δολάρια) και θα δημιουργήσει μέχρι 1.000 νέες θέσεις εργασίας και επιπλέον θέσεις εργασίας στους προμηθευτές.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το εργοστάσιο αυτό πρόκειται να βγει από τη γραμμή παραγωγής το 2022. Τα επόμενα χρόνια, οκτώ ανάλογα εργοστάσια θα αναπτυχθούν στην Ευρώπη (Εμντεμ, Ανόβερο, Δρέσδη και Μλάντα Μπόλεσλαβ στην Τσεχική Δημοκρατία), τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα (Anting και Foshan). Η Volkswagen ενισχύει την παραγωγική ικανότητα που απαιτείται, με στόχο να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως έως το 2025.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής του Chattanooga, θα είναι το ID. CROZZ SUV. Η Volkswagen θα προσφέρει επίσης και το BUZZ, που αναβιώνει το θρυλικό van της VW (την κλούβα για όσους θυμούνται). Και τα δύο αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της νέας ταυτότητας της Volkswagen, πλήρως ηλεκτρικά, με μεγάλη αυτονομία κίνησης, ευρύχωρο εσωτερικό, δυναμική οδηγική συμπεριφορά και νέο επίπεδο ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Επιπλέον, το εργοστάσιο της Chattanooga θα συνεχίσει να παράγει τα Atlas2 και το Passat2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επόμενα χρόνια, το εμπορικό σήμα της VW θα διαθέτει περισσότερα από 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο από αυτά θα είναι το compact ID., με παραγωγή που ξεκινά στο εργοστάσιο της Zwickau στη Γερμανία από τα τέλη του 2019. Συνολικά, η Volkswagen επενδύει συνολικά 11 δισ. Ευρώ σε τεχνολογίες προσανατολισμένες προς το μέλλον έως το 2023, συμπεριλαμβανομένων 9 δισ. Ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ