ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από 23.990 ευρώ το υβριδικό Hyundai Kona

Από 23.990 ευρώ το υβριδικό Hyundai Kona

Η νέα δεκαετία της υβριδικής τεχνολογίας, υποδέχεται ένα ακόμα μέλος: το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid, που συμπληρώνει τη γκάμα του μοντέλου.

Το Kona, που έχει πάρει το όνομά του από την εξωτική περιοχή Kona στο μεγάλο νησί της Χαβάης, ξεκίνησε αρχικά το 2017 ως το πρώτο compact SUV της Hyundai στην Ευρώπη. H κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε επίσης, το Kona Electric, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό compact SUV. Από τη έναρξη των πωλήσεων του Kona τον Οκτώβριο του 2017, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη περίπου 120.000 οχήματα.

Το Kona Hybrid εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.6 GDI της γενιάς Kappa, με άμεσο ψεκασμό και μέγιστη απόδοση 105 ίππους στις 5.700 σ.α.λ. και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Το μοτέρ, συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 43,5 ίππους (32 kW) και μέγιστη ροπή 170 Nm. Η συνδυαστική ισχύς των δύο μοτέρ είναι 141 ίπποι (103,6 kW) και 265 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh προσφέρει βέλτιστη απόδοση και επιτρέπει ταχεία ανάκτηση ενέργειας. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, με αλλαγές ταχυτήτων και από το τιμόνι.

Επίσης, το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid διαθέτει Blue Link, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα που χρησιμοποιεί ενσωματωμένη τηλεματική, προκειμένου να επιτρέπει στους οδηγούς να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν από απόσταση το αυτοκίνητό τους μέσω μιας εφαρμογής smartphone.

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Audio Video (AVN) παρέχει ένα μεγάλο εύρος χρήσιμων πληροφοριών στην οθόνη αφής 10,25 ιντσών και διαθέτει φωνητική αναγνώριση βασισμένη σε Cloud σε έξι γλώσσες (μόνο σε συνδυασμό με Blue Link). Η εμφάνιση της οθόνης μπορεί να προσαρμοστεί καθώς υπάρχουν δύο εκδοχές αρχικής οθόνης και η δυνατότητα επεξεργασίας των εμφανιζόμενων γραφικών στοιχείων και εικονιδίων.

Στο στάνταρ σύστημα διασύνδεσης οι πελάτες επωφελούνται από το Display Audio προκειμένου να κάνουν mirroring (αναπαραγωγή του περιεχομένου οθόνης του smartphone τους) στην οθόνη 7 ιντσών μέσω του Android Auto και του Apple CarPlay.

Επιπρόσθετα, το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid, όταν οι πελάτες επιλέγουν την πλοήγηση, διαθέτει και τις υπηρεσίες Hyundai LIVE. Οι οδηγοί λαμβάνουν μια πενταετή δωρεάν συνδρομή για τη συγκεκριμένη λειτουργία, η οποία παρέχει ενημερωμένες στο λεπτό πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, την κυκλοφορία, την ύπαρξη καμερών ελέγχου ταχύτητας (όπου επιτρέπεται νόμιμα), τα πιο κοντινά πρατήρια καυσίμων με ενημέρωση σχετικά με την τοποθεσία και τις τιμές τους, τις δυνατότητες στάθμευσης στο δρόμο ή σε πάρκινγκ, ζωντανή ενημέρωση για τους πιο κοντινούς αντιπροσώπους της μάρκας και ζωντανή αναζήτηση POI.

Προαιρετικά υπάρχει head up display τύπου combiner και ασύρματη φόρτιση smartphones (σύμφωνα με το πρότυπο Qi).

Το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid έχει το δικό του αποκλειστικό χρωματικό πακέτο εσωτερικού διακόσμου, με λευκές πινελιές, γυαλιστερά μαύρα και γκρι στοιχεία, ενώ και εξωτερικά υπάρχουν και προβολείς με φουλ LED.

Το Kona Hybrid είναι εξοπλισμένο με το ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογίας SmartSense της Hyundai, που περιλαμβάνει Προειδοποίηση Μετωπικής Σύγκρουσης και Βοήθεια Αποφυγής με Δυνατότητα Ανίχνευσης Πεζών και Ποδηλάτων (Front Collision Warning and Avoidance Assist with pedestrian and cyclist detection ability).

Προαιρετικά, διατίθεται το Smart Cruise Control (SCC) με Stop & Go. Χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ τοποθετημένους μπροστά, προκειμένου να διατηρεί μια σταθερή ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα με αυτόματη επιτάχυνση και επιβράδυνση. Το προαιρετικό Lane Following Assist λειτουργεί παράλληλα με το SCC με το Stop & Go για να διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο μιας λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ το επίσης προαιρετικό και έξυπνο Speed Limit Warning (Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας) χρησιμοποιεί την εμπρός κάμερα και τις πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης για την αναγνώριση των πινακίδων ορίου ταχύτητας και την απεικόνιση αυτών των ορίων αλλά και της απαγόρευσης προσπέρασης σε πραγματικό χρόνο. Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν Blind-Spot Collision Warning (Προειδοποίηση Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου) και Rear Cross-Traffic Collision Warning (Προειδοποίηση Πίσω Σύγκρουσης Κάθετης Κίνησης), ενώ είναι στάνταρ τα Driver Attention Warning (Προειδοποίηση Συγκέντρωσης Οδηγού), Lane Keeping Assist (Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας) και High Beam Assist (Υποβοήθηση Λειτουργίας Προβολέων).

Το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid διαθέτει επίσης Electronic Parking Brake (EPB ή Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Χειρόφρενο) που ενεργοποιείται από διακόπτη.

Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, φέρει σύστημα ECO-Driving Assist System (ECO-DAS) που βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου, με ενσωματωμένο Coasting Guide (οδηγός κίνησης) που αναλύει πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας από το σύστημα πλοήγησης για να ειδοποιήσει τον οδηγό για τυχόν καθυστερήσεις (π.χ. αλλαγή κατεύθυνσης, διασταυρώσεις, έξοδοι αυτοκινητοδρόμων). Ο Coasting Guide (οδηγός κίνησης) μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία Eco και σε ταχύτητες μεταξύ 40 και 160 χλμ./ ώρα.

Το Eco-DAS είναι επίσης εξοπλισμένο με το σύστημα Predictive Energy Management (Προγνωστική Διαχείριση Ενέργειας), που διαχειρίζεται τη φόρτιση και την εκφόρτιση της μπαταρίας σε ανηφόρες και κατηφόρες για τη μεγιστοποίηση της χρήσης της…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ