EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: 88-79

ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: 88-79
Γκριρ

Η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 88-79 παρά την εκπληκτική εμφάνιση του Λιν Γκριρ (27π.)

H TΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη του Ολυμπιακού στην τέταρτη περίοδο και με τους Παπαλουκά, Σισκάουσκας, Λάνγκντον σε εξαιρετική μέρα κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πειραιά φάνηκε σοβαρή και αν είχε αποφύγει κάποια λάθη στα κρίσιμα σημεία θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.
Ο Λιν Γκριρ έπαιζε και για τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας με άξιο συμπαραστάτη τον Μαρκ Τζάκσον. Στα αρνητικά φυσικά και είναι η εμφάνιση του Κουίντελ Γουντς ο οποίος έπαιξε 14 λεπτά σημείωσε 2 πόντους και έκανε 3 λάθη με αποτέλεσμα ο Πίνι Γκέρσον να τον αφήσει αρκετή ώρα στον πάγκο.

Kόλλησε... και η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε


Με τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας να... παρακολουθεί από την τηλεόραση ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη στο "Universal Sports Hall". Επιθετικά οι "ερυθρόλευκοι" έδειχναν ότι έχουν λύσεις με τον Μαρκ Τζάκσον να παίρνει πάνω του αρκετές επιθέσεις.

Αντίθετα στην άμυνα υπήρχε πρόβλημα και ο Λάνγκντον με τον Χόλντεν το εκμεταλλεύοταν όπως και τα ριμπάουντ τα οποία δεν μάζευαν οι "ερυθρόλευκοι". Οι δύο ομάδες πάντως, συμβάδιζαν στον σκορ καθώς και οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα δεν έδειχναν κάτι το ιδιαίτερο.

Στην επίθεση του Ολυμπιακού ανέλαβε δράση και ο Λιν Γκριρ ο οποίος με έξι συνεχόμενους πόντους βοήθησε τους Πειραιώτες να κάνουν κάνουν ένα σερί 8-0 και να προηγηθούν με 38-34. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον κόλλησαν επιθετικά για περίπου τέσσερα λεπτά και αμυντικά δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Λάνγκντον.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ρώσοι να τρέξουν ένα σερί 11-0 και να προηγηθούν με επτά πόντους διαφορά ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε τη βοήθεια που θα περίμενε από τον Κουίντελ Γουντς ο οποίος είχε μόλις δύο πόντους και 3 λάθη.

Το πήρε επάνω του ο Γκριρ


Η ΤΣΣΚΑ μπήκε με άγριες διαθέσεις στην επανάληψη και στο 24 ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (55-49) με τον Ολυμπιακό να μην έχει απαντήσεις στο επιθετικό ξέσπασμα των Ρώσων και να κάνει λάθη. Αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Λιν Γκριρ το πήρε επάνω του (σε συνεργασία με τον Τζάκσον) και οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο μείωσαν αλλά και με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ πέρασαν μπροστά με 62-59 λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Mονομαχία μέχρι τέλους


Στην τέταρτη περίοδο η αναμέτρηση ήταν πραγματικό ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Με δύο εύστοχες βολές του Θοδωρή Παπαλουκά η ΤΣΣΚΑ πήγε τη διαφορά στους επτά (77-70) στο 36'. Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως οι Ρώσοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες επιθέσεις χάρη στον Παπαλουκά (14π., 4 ασ.) και έβρισκαν λύσεις προκειμένου να διατηρούν τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-40, 61-62, 88-79

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Παπαλουκάς 14, Ζήσης 2, Σισκάουσκας 24(4), Χόλντεν 9(3), Άντερσεν 5(1), Σαβρασένκο 6, Βορόντσεβιτς, Λάνγκντον 21(4), Γκορί 7.

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 2, Μπουρούσης, Γκριρ 27(3), Βασιλόπουλος 7(1), Βασιλειάδης 3(1), Πρίντεζης 8, Καυκής, Τεόντοσιτς 8(2), Τζάκσον 22(2).

Γκέρσον: "Κάναμε λάθη"



O Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: " Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Παίξαμε καλά, όχι όμως τόσο καλά για να κερδίσουμε Κάναμε λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε εκτός έδρας και ειδικά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Με τα προβλήματα που είχαμε κάναμε το καλύτερο δυνατό κι ελπίζω στο γήπεδο μας να είμαστε καλύτεροι για να τους κερδίσουμε.

Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά δεν κάναμε καλά μποξ άουτ. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των ψηλών αλλά και των περιφερειακών. Σε πολλές φάσεις ο Γκορί έμπαινε απ’ έξω στο καλάθι κι έπαιρνε τα ριμπάουντ".



Aναφορικά με τους Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς σχολίασε: " Ο Μπλάκνεϊ δεν έπαιξε πολύ γιατί ο Τεόντοσιτς ταίριαζε πιο πολύ στα ματς απ, έπαιξε πολύ καλά στο προηγούμενο και το ίδιο καλά και σήμερα. Μπορεί να γίνει από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη. Είναι νικητής και καλά έκανε και σούταρε στο τέλος. Σας υπόσχομαι ότι στο μέλλον θα τα βάλει".

Για τις απουσίες των Ματσιγιάουσκας και Τσακαλίδη ο "Πίνχας" υπογράμμισε: " Ο τραυματισμός του Μάτσας είναι σοβαρός για έναν απλό άνθρωπο. Για τον Μάτσας, πιστεύω ότι αντέχοντας τον πόνο θα παίξε σε εφτά, δέκα μέρες. Ο Τσακαλίδης ελπίζω να είναι έτοιμος από βδομάδα".

O Γκέρσον αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη λέγοντας: " Ο Σόφο είναι σε ειδική δίαιτα και προσπαθούμε να χάσει κιλά γιατί είναι υπέρβαρος. Πρέπει να χάσει κιλά για το καλό του και την υγεία του. Ελπίζω να τον έχουμε το συντομότερο".

Aπό κει και πέρα σχετικά με τον τραυματισμό του Γκριρ στο 38' (υπάρχουν φόβοι για θλάση) ο τεχνικός του Ολύμπιακού ανέφερε: " Ο τραυματισμός του Γκριρ είναι σοβαρός. Δεν θα μείνει εκτός για ένα μήνα, αλλά σίγουρα κάποιες εβδομάδες"και συνέχισε μιλώντας για την εμφάνιση που έκανε ο Αμερικανός γκαρντ και ο Τζάκσον. "Αυτός που δικαιώνεται είναι πίσω σας (σ.σ. εννοώντας τον Αγγελόπουλο). Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για τις κακές επιλογές, τις καλές τις χρεώνεται η ομάδα μου".

Από την πλευρά των παικτών ο Γκριρ σχολίασε: " Για μένα δε μετρά καθόλου ότι παίξαμε καλά ή ότι εγώ έπαιξα καλά. Χάσαμε. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν είχα τραυματιστεί. Και με μένα στο παιχνίδι, χάναμε. Οι συμπαίκτες μου έκαναν το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό και δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη ομάδα".

O Παναγιώτης Βασιλόπουλος συμπλήρωσε: " Το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά σημασία έχει ότι χάθηκε. Ταλαιπωρούμαστε εδώ και καιρό από τραυματισμούς και τώρα έχουμε και τον Λιν. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Όλοι μαζί να δουλέψουμε για να καλύψουμε τα κενά".

Μεσίνα: "Τα επιθετικά ριμπάουντ μας έδωσαν ώθηση"


Ο Ετόρε Μεσίνα ήταν ικανοποιημένος για τη νίκη της ομάδα τους και μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: " Ήταν δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, αλλά περισσότερο για μας γιατί είχαμε δυο συνεχόμενες ήττες. Περιμέναμε τη ζώνη του Ολυμπιακού κι ακόμα κι αν κάποιες στιγμές μπερδευτήκαμε, πήραμε σωστές αποφάσεις και κάναμε ελεύθερα σουτ.

Στην άμυνα έχουμε πρόβλημα και θέλουμε δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σ’ ένα βράδυ χωρίς τον Σμόντις πήραμε βοήθεια από τον Ζήση και τον Γκορί. Τα επιθετικά ριμπάουντ μας έδωσαν ώθηση. Είναι σημαντικό γιατί μέχρι πριν απ’ αυτό το παιχνίδι ήμασταν η χειρότερη ομάδα στα ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα. Ένας φίλος μου στο σχολείο μου έλεγε ότι όταν θες να πάρεις ριμπάουντ πρέπει να προσπαθείς όπως με τα κορίτσια. Στις 100 φορές, θα τα καταφέρεις μια

".

Ο Νίκος Ζήσης που έδωσε αρκετές λύσεις στην ΤΣΣΚΑ είπε: " Είναι πάντα περίεργο να παίζεις πάντα με αντίπαλο ελληνική ομάδα. Είχαμε πολύ άγχος και πίεση γιατί η ΤΣΣΚΑ έχει να χάσει χρόνια τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Κερδίσαμε μια ομάδα με τρομερό επιθετικό ταλέντο που δεν είχε να χάσει τίποτα αφού ήρθε στη Μόσχα χωρίς τον Ματσιγιάουσκας. Ο Γκριρ κατέστρεψε κάθε αμυντικό μας πλάνο".








































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ