EUROLEAGUE

Ένα ήσυχο βράδυ...

Ένα ήσυχο βράδυ...
Γκριρ Βίρτους

Οι ερυθρόλευκοι με τριάδα-φωτιά (Μάτσε, Γουντς, Τζάκσον) διέλυσαν τη Βίρτους Μπολόνια με 104-76

Ομολογουμένως το κλίμα στο ΣΕΦ ήταν ιδιαίτερα ήρεμο. Το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, το επίπεδο του αντιπάλου ήταν κάτω του μετρίου και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε... χαλαρά. Λογικό. Τουλάχιστον, ακόμη και με τον χαλαρό τρόπο, κατάφερε να πάρει από νωρίς προβάδισμα. Χάρη στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που μπήκε στο γήπεδο πολύ ζεστός και σημείωσε τους 13 από τους 18 πόντους των ερυθρολεύκων στο πρώτο δεκάλεπτο.
Ναι, ο Λιθουανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη περίοδο, καθώς έτρεχε, έπαιρνε σουτ, κέρδιζε φάουλ και γενικότερα ήταν μέσα σε κάθε φάση. Πάντως, μέχρι το 7ο λεπτό, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να πάρει μια διαφορά και η Βίρτους προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, παρότι έδειχνε ότι δεν ήταν σε θέση να το κάνει για πολλή ώρα. Η ιταλική ομάδα έπασχε από... ταλέντο. Αυτό που είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου πάτησε γκάζι και έκλεισε το δεκάλεπτο με τη διαφορά υπέρ του στους 11 πόντους (22-11).

Ο Πίνι Γκέρσον στο δεύτερο δεκάλεπτο είδε τον Κίντελ Γουντς και τον Μαρκ Τζάκσον να παίρνουν τη σκυτάλη από τον "Μάτσε" και ειδικά ο πρώτος που πλέον παίζει ένα ματς την εβδομάδα, όσο περνούσε η ώρα, είχε και περισσότερο όρεξη. Ο Τζάκσον, από την πλευρά του, ήταν σταθερός. Καλά ποσταρίσματα και θέσεις για ριμπάουντ, πόντους μέσα στη ρακέτα και κερδισμένα φάουλ για να πηγαίνει στις βολές. Μια χαρά συνταγή επιτυχίας.

Η διαφορά ανέβαινε και στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους. Όμως, στην άμυνα και ειδικότερα στο αμυντικό ριμπάουντ, επικρατούσε μια νωθρή κατάσταση, την οποία εκμεταλλεύτηκε η Βίρτους και με 10 επιιθετικά ριμπάουν είχε πολλαπλές ευκαιρίες για να σκοράρει και να καταφέρει να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ 46-36. Σε ένα ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός πήρε πόντους μόλις από τέσσερις παίκτες του (Μάτσε, Τζάκσον, Γουντς, Γκριρ και Βασιλόπουλος) με τους τελευταίους να έχουν μόνο 2 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι άμυνες πήγαν... περίπατο, ενώ τα τρίποντα έπεσαν βροχή. Μάλιστα, αυτά της Βίρτους ανησύχησαν τον... σιωπηρό κόσμο του Ολυμπιακού, που είδαν την ιταλική ομάδα να πλησιάζει στους έξι πόντους. Σε εκείνο το σημείο, ο Γκριρ ευστόχησε σε ένα τρίποντο στη λήξη της επίθεσης και έκανε το σκορ 69-60, δίνοντας το σύνθημα για την αφύπνιση της ομάδας του.

Με ακόμη δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κώστα Βασιλειάδη και ένα ρυθμό που δεν είχε... φρένο, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει 32 πόντους σε αυτή την περίοδο και το σκορ να είναι 78-62 υπέρ του. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε και άρχισε... η διασκέδαση.

Με τη Βίρτους να πετάει λευκή πετσέτα, τους Γουντς, Μάτσε και Τζάκσον να συνεχίζουν να φορτώνουν το καλάθι της ιταλικής ομάδας με πόντους, τον Βασιλειάδη να είναι εύστοχος από τη γραμμή του τριπόντου και τον Γκέρσον να βάζει και τους υπόλοιπους παίκτες στο... παρά πέντε, ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια πολύ άνετη νίκη με 104-76. Μοναδική ανησυχία, ο τραυματισμός του Γουντς στο δικέφαλο, ένα λεπτο πριν το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 46-36, 78-62, 104-76

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 3 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 23 (3), Ματσιγιάουσκας 24, Μπουρούσης, Τσακαλίδης 2, Γκριρ 9 (1), Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 11 (3), Πρίντεζης 6, Τεόντοσιτς, Τζάκσον 24 (1).

Βίρτους Μπολόνια (Στέφανο Πιλαστρίνι): Χόλαντ 18, Σπένσερ 20 (6), Κονρόι 9 (2), Άντερσον 8, Κροσαριόλ 4, Τζιοβανόνι 6, Κιάτζιτς 2, Κανέλο 4, Λεστίνι, Γκάρι 5 (1).

Γκέρσον: "Επιτέλους... ασίστ"

Ο Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα, δεν είπε πολλά, αλλά τόνισε την ομαδικότητα που είχε ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι: " Ύστερα από δύο αγώνες, όπου κανείς δεν είχε διάθεση να δώσει πάσα, κάναμε ένα ματς με 18 ασίστ και αυτό είναι σημαντικό. Παίξαμε καλή άμυνα. Για την ακρίβεια, όχι καλή. Έξυπνη. Μειώσαμε τα ποσοστά ευστοχίας της Βίρτους, αν και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίς".

Με πολύ καλή εμφάνιση ο Κώστας Βασιλειάδης άφησε θετικές εντυπώσεις: " Πρέπει διαρκώς να είμαι έτοιμος γιατί όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε σε άμυνα κι επίθεση. Βέβαια, οι νίκες έρχονται με την άμυνα. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς, αλλά η νίκη της Ολίμπια επί της ΤΣΣΚΑ δείχνει ότι ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος".

Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε: "Κατά διαστήματα παίξαμε καλή άμυνα και έχουμε βελτιωθεί σε αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Με αυτή την εμφάνιση κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά θέλαμε καλύτερη προσπάθεια στα ριμπάουντ. Κάθε αγώνας που περνάει, θα είμαστε και καλύτεροι".

Τέλος, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δήλωσε: "Ακόμη νιώθω κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατό μου, αλλά θα βρω τα πατήματά μου. Χρειαζόμαστε νίκες σε όλα τα εντός έδρας ματς, μετά την ήττα από την Ολίμπια, αλλά και να διεκδικήσουμε νίκες εκτός έδρας. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς πάμε για τη νίκη".


























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ