EUROLEAGUE

"Τώρα θέλουμε τον κόσμο"

"Τώρα θέλουμε τον κόσμο"
Ομαδικη Ταου

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Βίρτους και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες παρέα με τον κόσμο

Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός προπονητής τόνισε: " Τώρα είναι η ώρα του κόσμου να βοηθήσει την ομάδα. Όταν έρχονται δυο συνεχόμενες ήττες, το πρόβλημα που δημιουργείται σε μια ομάδα δεν είναι τόσο πολύ αγωνιστικό, όσο ψυχολογικό και για να ξεπεράσουμε αυτές τις ήττες χρειαζόμαστε τον κόσμο μας απέναντι στη Βίρτους. Οι Ιταλοί είναι μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, που αρέσκεται στο ελεύθερο μπάσκετ και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν έχει σημασία ότι στο τελευταίο παιχνίδι της στο ιταλικό πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα γιατί πολύ απλά την Πέμπτη είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι".

Δηλώσεις έκανε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει αισθάνεται καλύτερα και ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις: " Η ήττα από τον Παναθηναϊκό μας στενοχώρησε, αλλά ήδη την έχουμε αφήσει πίσω. Το γεγονός ότι είχαμε περισσότερες μέρες να δουλέψουμε για το παιχνίδι με τη Βίρτους μας βοήθησε τόσο ομαδικά όσο και μένα προσωπικά αφού μετά τον τραυματισμό μου, αυτό που μου λείπει είναι προπονήσεις και παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη Βίρτους και να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο βράδυ, γιατί το παράδειγμα της Ολίμπια είναι ακόμα... νωπό".

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Καυκής σημείωσε: " Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα. Μετά το στραβοπάτημα που κάναμε στη Σλοβενία, θέλουμε τη νίκη για μας και για τον κόσμο μας. Η ήττα από την Ολύμπια ήταν εκτός προγράμματος, αλλά είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να δεθούμε και να βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι δύσκολα ή εύκολα θα κερδίσουμε τους Ιταλούς. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα, δεν ξέρουμε όμως πάρα πολλά γι’ αυτούς".

Τέλος, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, σχολίασε: " Είναι σημαντικός αγώνας για μας γιατί προερχόμαστε από δυο ήττες. Απέναντι στον Παναθηναϊκό παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά στη Λιουμπλιάνα ήμασταν πολύ κακοί. Η συνταγή για τη νίκη είναι πάντα ίδια. Να παίξεις δυνατά, καλή άμυνα και ελπίζω και με τη βοήθεια του κόσμου να κερδίσουμε την Μπολόνια. Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να σεβόμαστε την Μπολόνια".

Η ιστορία: Ολυμπιακός - Βίρτους 9-4

Έχουν περάσει 31 χρόνια από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός και η Βίρτους έχουν βρεθεί 13 φορές αντιμέτωποι ως τώρα με πρώτη φορά τη σεζόν 1976-77 και τελευταία, τέσσερα χρόνια πριν όταν και με τη νίκη τους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σφραγίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Η τελευταία φορά που οι Ιταλοί κέρδισαν τον Ολυμπιακό ήταν τη σεζόν 1994-95, ενώ τα πιο σημαντικά παιχνίδια των δυο ομάδων ήταν τη σεζόν 1993-94, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 της Βίρτους και προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ.

EUROLEAGUE

1976-77 Ολυμπιακός - Βίρτους 88-64, 71-61
1993-94 Ολυμπιακός - Βίρτους 89-69, 65-62, 64-77
1994-95 Ολυμπιακός - Βίρτους 89-64, 68-72
1998-99 Ολυμπιακός - Βίρτους 72-67, 55-50
2002-03 Ολυμπιακός - Βίρτους 80-66, 77-73
ΣΑΠΟΡΤΑ

1977-78 Ολυμπιακός - Βίρτους 72-78, 61-78


















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ