EUROLEAGUE

To SPORT 24 στο "Palasport Mens Sana"

To SPORT 24 στο "Palasport Mens Sana"
Μασκότ

Το SPORT 24 βρίσκεται στο "Palasport Mens Sana" και σας μεταδίδει ζωντανά το Σιένα-Παναθηναϊκός

18:45: Καλησπέρα σας από το... άδειο προς το παρόν γήπεδο της Σιένα που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά για το παιχνίδι που θα κρίνει ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four.
18:47: Διαβάζοντας το κείμενο του Λέλο Τζινανέσκι στην "Corriere di Siena" παρατηρούμε τον τρόπο που βλέπουν οι οπαδοί της Σιένα το αποψινό ματς. Αφού πρώτα τα "έχωσε" στους οπαδούς του "τριφυλλιού" και τα αντικείμενα που έριξαν προς τον πάγκο της Μοντεπάσκι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ματς, έγραψε: " Το όνειρο της Σιένα προχωρά ως εξής: Δεν θα παραδοθούμε ποτέ, παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάμε ξανά στο Φάιναλ Φορ, όπως πέρυσι στη Μαδρίτη".

"Στη Σιένα έχουμε ακόμα θέληση να ονειρευόμαστε, να χαιρόμαστε και να υποστηρίζουμε την ομάδα μας. Είναι θαυμάσια η ιστορία των τελευταίων ετών. Τόσο όμορφη που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και τα όνειρα των οπαδών. Ακόμα και απόψε δεν είμαστε φαβορί. Σε όλη την Ευρώπη μάς θέλουν να χάνουμε τη σειρά από τον ΠΑΟ".

"Σίγουρα ξεκινάμε από την ισοπαλία. Το 0-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα. Με πέντε άνδρες σε κάθε πλευρά που θα βγουν στο παρκέ, με τη θέληση, την καρδιά και το επίπεδο οι 12 ήρωες μας, με τις αλχημείες του Σιμόνε δεν θα γίνουν αμβροσία για τους Θεούς του Παναθηναϊκού



".

19:07: Στα αποδυτήρια βρίσκεται ήδη η αποστολή του Παναθηναϊκού με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να περνάει μόλις μπροστά μας. Νωρίτερα περίπου 200 οπαδοί της Μοντεπάσκι είχαν "υποδεχθεί" με συνθήματα και αντικείμενα το πούλμαν της ομάδας. Α ρε Λέλο (ο Τζινανέσκι που λέγαμε πιο πάνω), άρχισαν νωρίς τα όργανα και αυτή τη φορά. Ακολουθεί το τρίτο φάουλ του Μπατίστ που αφήνει τη θέση του στον Πέκοβιτς.

19:16: Λίγα λόγια για το γήπεδο: Το "Palasport Mens Sana" βρίσκεται στην "Βία Σκλάβο" της Σιένα. Χτίστηκε το 1976 και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 6.500 θεατές. Είναι γεγονός ότι η διαρύθμισή του είναι λίγο περίεργη αλλά αποτελεί μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρωλίγκας. Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας βέβαια, σχεδιάζει να χτίσει ένα σύγχρονο καινούριο κλειστό, αλλά η κατασκευή του βρίσκεται προς το παρόν υπό σκέψη.

19:18: Οι πόρτες άνοιξαν και οι ενθουσιώδεις Ιταλοί φίλαθλοι άρχισαν να γεμίζουν τις κερκίδες, αναμένεται καυτή ατμόσφαιρα.

19:21: Ενώ το γήπεδο γεμίζει, ο Ντρου Νίκολας βγαίνει για σουτ και οι Ιταλοί τον αποδοκιμάζουν έντονα. Από την άλλη πλευρά μόνο ο Τόμας Ρες είναι στο παρκέ.

19:28: Με τα σφυρίγματα των οπαδών να μας... τρυπάνε τα τύμπανα, οι Σάκοτα-Νίκολας από πλευράς ελληνικής ομάδας και οι ΜακΙντάιρ, ΜακΝτόναλντ, Λαβρίνοβιτς και Ρες προθερμαίνονται εντός των γραμμών του γηπέδου.

19:30: Το πάνω διάζωμα έχει σχεδόν γεμίσει. Στον πάγκο του Παναθηναϊκού οι Βεργίνης και Σερμαντίνι παρακολουθούν αμέριμνοι τους συμπαίκτες τους να σουτάρουν.

19:31: Οι αποδοκιμασίες γιγαντώνονται. Ο λόγος; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάθεται στον πάγκο και τα λέει με τον Βεργίνη. Μάλλον δεν τον συμπαθούν και πολύ οι Ιταλοί.

19:38: Έφτασαν και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητικοί συντάκτες. Σχεδόν μία ώρα απέμεινε για τη μεγάλη "μάχη" και οι Περπέρογλου-Χατζηβρέττας βρίσκονται στπ παρκέ. Από την άλλη πλευρά Στόουνρουκ, Φίνλεϊ και Σάτο έκαναν την εμφάνισή τους.

19:44: Έντονες αποδοκιμασίες για τους Τσαρτσαρή, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ που βγαίνουν από τα αποδυτήρια.

19:46: Πάντως πρέπει να παραδεχθούμε τους Ιταλούς για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και όλοι το τηρούν. Άντε να δούμε και στην Ελλάδα πότε θα αλλάξουν τα πράγματα...

19:51: Τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο πρώην γενικός γραμματέας της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς που αναμένεται στο γήπεδο.

19:57: Για την ιστορία, η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού σε αυτό το γήπεδο ήταν στις 16 Νοεμβρίου του 2005 με 82-78. Επίσης, η Μοντεπάσκι έχει να χάσει εντός έδρας από τις 19 Δεκεμβρίου του 2007, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-69. Άρα... δύσκολα τα πράγματα!

20:02: Διαιτητές του αγώνα είναι οι: Καρλ Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Ντάνιελ Ιερεζουέλο (Ισπανία), Ντοζάι Σρνταν (Κροατία).

20:09: Ο Κριστόφ Λαβρίνοβιτς που ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε μείνει για σουτ, αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Στις κερκίδες οι Ιταλοί δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτα να κάνουν θόρυβο με σφυρίχτρες και τύμπανα.

20:12: Εκκωφαντική ατμόσφαιρα στο γήπεδο με την είσοδο του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες δίνουν όρκο νίκης στο κέντρο του γηπέδου και ξεκινούν λέι απ. Την ίδια ώρα οι οπαδοί της Σιένα τους προτρέπουν να προβούν σε... σεξουαλικές πράξης.

20:15: Σχεδόν γεμάτες πλέον οι κερκίδες. Στο παρκέ και η δωδεκάδα της Σιένα που αποθεώνεται από τους οπαδούς. "Μενσάνα-Μενσάνα" το πρώτο σύνθημα. Ακολουθούν κι άλλα.

20:20: Οι μαζορέτες της Μοντεπάσκι περνούν από μπροστά μας με... ελαφριά ενδυμασία και "ζεσταίνουν" ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Στην "αντίπερα όχθη" οι οπαδοί αποθεώνουν τον Χένρι Ντόμερκαντ. Προφανώς θέλουν να του τονώσουν την ψυχολογία αφού στα προηγούμενα ματς δεν έδειξε τον καλό του εαυτό.

20:24: Ο εκφωνητής του γηπέδου ανακοινώνει την εξέλιξη της φάσης των "8" της Ευρωλίγκας και την εξέλιξή τους. Επίσης εξηγεί ότι ο αποψινός αγώνας είναι μία προσφορά του ελληνικού υπουργείου τουρισμού.

20:25: Απόντες από το αποψινό παιχνίδι είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Το sold-out μάλιστα απέτρεψε και κάποιος φίλους της ομάδας, φοιτητές από τη Φλωρεντία να έρθουν για να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς.

20:27: Πέντε carabinieri είναι πάνω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού για να αποτρέψουν τα συνήθη φαινόμενα "λουσίματος" των παικτών και του Ομπράντοβιτς. Να δούμε αν θα τα καταφέρουν...

20:30: Ένα τέταρτο απέμεινε για την έναρξη της αναμέτρησης ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπαίνει στο γήπεδο και κάθεται στον πάγκο της ομάδας του. Οι 6.000 οπαδοί που βρίσκονται στο γήπεδο τον αποδοκιμάζουν έντονα, ειδικότερα αυτοί που είναι πίσω από τον πάγκο.

20:37: Με τον "Ζοτς" συνεχίζουν να ασχολούνται οι οπαδοί της Μοντεπάσκι, αναμένοντας με αγωνία την έναρξη του ματς.

20:40: Ξεκινάει η παρουσίαση των ομάδων. Όπως αναμενόταν τα ονόματα των παικτών του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να ακουστούν από τα σφυρίγματα. Φυσικά όταν έρχεται η σειρά του Ομπράντοβιτς επικρατεί πανδαιμόνιο. Από την άλλη πλευρά χωρίς κάποια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με κλειστά φώτα και προβολείς, πραγματοποιείται η παρουσίαση των γηπεδούχων υπό τους ήχους του "Jump" του Eddie Van Halen. Την ίδια ώρα ο Μπατίστ μιλάει για αρκετή ώρα στον Διαμαντίδη που ακούει προσεκτικά.

20:45: Ο αγώνας αρχίζει. Ο Παναθηναϊκός ξεκιναέι με Σπανούλης, Νίκολας, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής και Μπατίστ. Η Σιένα με ΜακΙντάιρ, Καουκένας, Σάτο, Έζε και Στόουνρουκ.

20:45: Οι οπαδοί ρίχνουν χαρτάκια με το τζάμπολ, αλλά σε ένα δευτερόλεπτα έχουν τελειώσει. Δεν έχουν δει "Αλεξάνδρειο" δυστυχώς.

Το πρώτο δεκάλεπτο
Το σκορ ανοίγει με ένα καλάθι του Μάικ Μπατίστ από μέση απάντηση αλλά η απάντηση έρχεται με τρίποντο του Στόουνρουκ. Ο Τσαρτσαρής με δύσκολο καλάθι δίνει εκ νέου προβάδισμα στο "τριφύλλι", αλλά το ντέρμπι συνεχίζεται με τον Σάτο να σημειώνει γκολ-φάουλ για το 5-4.

Οι Ιταλοί δεν σταματούν να φωνάζουν αλλά ο Νίκολας είναι ψύχραιμος, όπως και ο Μπατίστ που δίνει ψυχολογική τόνωση με κάρφωμα που παγώνει το γήπεδο. Με τον Σπανούλη γίνεται ένα γρήγορο 0-4 αλλά ο Έζε απαντάει μετά από ασίστ του ΜακΙντάιρ. Η συνέχεια είναι ιδανική για το "τριφύλλι", αφού ο Μπατίστ καρφώνει και πάλι, ενώ ο Σπανούλης με τρίποντο κάνει το σκορ 9-15 με 2' και 52'' να απομένουν.

Αμέσως ο Πιανιτζάνι ζητάει τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες. Παράλληλα γίνονται και οι πρώτες αλλαγές αφού περνούν οι Διαμαντίδης και Ντόμερκαντ. Ο Νίκολας χάνει ευκαιρία για το +8, όπως και ο Μπατίστ για το +7 και ο Πιανιτζάνι περνάει τον Λαβρίνοβιτς για πρώτη φορά στο ματς. Αμέσως η Σιένα σκοράρει με τον Στόουνρουκ και ο Ζοτς βάζει τον Σάρας.

Περνάει στο παιχνίδι και ο Φώτσης αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πάθει καθίζηση. Δέχεται σερί 6-0 και πλέον είναι πίσω με 16-15 σκορ με το οποίο ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος.

Το δεύτερο δεκάλεπτο
Ξανά μπροστά ο ΠΑΟ με δράστη τον Φώτση που σκοράρει για τρεις (16-18). Με 5-0 ξεκινούν οι "πράσινοι" αφού σκοράρει και ο Νίκολας που κλέβει και την μπάλα. Ο Αμερικάνος με τρίποντο κάνει το 16-23 και το επιμέρους σκορ για την ελληνική ομάδα είναι 0-8. Αφού χάνει ακόμα μία επίθεση η Μοντεπάσκι ο Πιανιτζάνι παίρνει τάιμ άουτ και πάλι και αυτό δίνει την ευκαιρία στις μαζορέτες να χορέψουν "Κόνγκα" με λαχανί περιβολή!

Για πρώτη φορά στο +9 οι φιλοξενούμενοι, αφού ο Γιασικεβίτσιους μετά από καλή άμυνα στον Σάτο και στη συνέχεια σκοράρει. Ενώ ο Φίνλεϊ κερδίζει φάουλ στη συνέχεια (κάνει το 18-25 με βολές), ο Ομπράντοβιτς αποφασίζει να δώσει ανάσες στον Μπατίστ την θέση του οποίου παίρνει ο Πέκοβιτς. Δυστυχώς ο "Σάρας" χάνει λέι απ και ο Ντόμερκαντ που είναι σε καλή κατάσταση απόψε μειώνει σε 21-25.

Για ακόμα μία φορά η διαφορά των Πρωταθλητών Ελλάδας καλύφθηκε από τους Ιταλούς αφού ο Ντόμερκαν μείωσε σε 23-25 με βολές (αφού πρώτα ο Σπανούλης είχε χρεωθεί με αμφισβητούμενο φάουλ). Ο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ και στην επανεκκίνηση του ματς ο Περπέρογλου έβαλε τρίποντο και ο Πέκοβιτς κάρφωσε για να γίνει το 23-30.

Ο Φώτσης με ακόμα ένα τρίποντο φέρνει τον ΠΑΟ για πρώτη φορά στο +10. Ανεβάζει ρυθμούς οι Πρωταθλητές και με το πρώτο καλάθι του Διαμαντίδη φτάνουν στο +12. Ο Σπανούλης κάνει το 23-37 και το γήπεδο προσπαθεί με χειροκρότημα να ξυπνήσει τους παίκτες της Σιένα που συνεχίζουν τις βιαστικές επιλογές. Η διαφορά ανεβαίνει στους 16 με καλάθι του Πέκοβιτς και ο ΜακΙντάιρ αναλαμβάνει με τρίποντο να "σπάσει" το 0-14 του Παναθηναϊκού.

Ο Κέτσμαν μπαίνει για την άμυνα στα 25 δευτερόλεπτα και ο Νίκολας βλέποντας ότι έχει φάουλ να δώσει. Κάνει ένα στον ΜακΙντάιρ και ακολουθεί τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση της Μοντεπάσκι. Το πικ εν ρολ βγαίνει αλλά ο Έζε δεν μπορεί να συγκατήσει την μπάλα και το σκορ ημιχρόνου είναι 26-39. Για πρώτη φορά οι οπαδοί δεν φωνάζουν.

Το τρίτο δεκάλεπτο
Χρειάστηκε 1' και 30'' για να μπει το πρώτο καλάθι στο δεύτερο μέρος. Το έβαλε ο Σπανούλης με το γνωστό του ασταμάτητο μπάσιμο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πάει μία χαρά -μην τη ματιάσουμε- και ο Τσαρτσαρής φέρνει την ομάδα για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο +17 (26-43). Τα λέιζερ υπάρχουν και στην Ιταλία, ο εκφωνητής λέει στους Ιταλούς να τα σταματήσουν αλλά ο Σπανούλης δεν δίνει σημασία σε οτιδήποτε από τα παραπάνω και κάνει το 26-45 με βολές.

Σε ζώνη γυρνάει ο Πιανιτζάνι (2-3) και ο Σπανούλης κάνει το λάθος, αλλά στην επίθεση της Σιένα ο Τσαρτσαρής κόβει στα ίσα τον Λαβρίνοβιτς. Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο ο ψηλός απόψε με καλή δουλειά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Ο ίδιος κάνει το 28-47 με βολές. Μπατίστ και Τσαρτσαρής χρεώθηκαν με τα τρίτα τους φάουλ και με βολές οι Ιταλοί μείωσαν σε 31-47 με βολές αλλά από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" διατηρούν τον έλεγχο και αυξάνουν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 (33-53) με τρίποντα από τους Νίκολας και Γιασικεβίτσιους.

Με εύστοχες βολές κι από τις δύο πλευρές συνεχίστηκε το ματς, αλλά οι Πέκοβιτς-Γιασικεβίτσιους έχουν κέφια και φέρνουν την ομάδα τους στο 37-60 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τελευταία περίοδος
Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα πλέον θα χάσει το ματς. Ο Σπανούλης χωρίς άγχος πλέον κάνει το 37-62 στην πρώτη επίθεση του δεκαλέπτου. Ο Πέκοβιτς με καλάθι από κάτω κάνει το 37-64 και μάλλον οι Ιταλοί έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται το ματς της Πέμπτης αφού τέτοια ανατροπή μάλλον ούτε αυτοί είναι ικανοί να κάνουν. Ο Μάικ Μπατίστ σκουπίζει με πετσέτα το παρκέ μετά από πέσιμο-κλέψιμο του Σπανούλη και ο Σάρας ευστοχεί για το 39-67. Η διαφορά αποκτά μεγάλη έκταση και ο Πιανιτζάνι έχει καθίσει στον πάγκο έχοντας αποδεχθεί την εξέλιξη της βραδιάς.

Ένα τρίποντο του ΜακΙντάιρ μείωσε στους 23 (44-67) αλλά πλέον ήταν αργά. Οι οπαδοί τον χειροκρότησαν και ο Αμερικάνος συνέχισε να σκοράρει για να κάνει το 46-67 αλλά με το σκορ 49-69 1' και 40'' πριν τη λήξη του γήπεδο άρχισε να αδειάζει. Το τελικό 53-72 έφερε στο 2-1 τους Πρωταθλητές Ελλάδας και η αποψινή εμφάνιση δίνει ελπίδες ακόμα και για το 3-1 μέσα εδώ.


















































































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ