EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Συγκέντρωση και χαρακτήρα"

"Συγκέντρωση όχι για 39 λεπτά αλλά για 40 λεπτά και χαρακτήρα νικητή" τόνισε ο Ομπράντοβιτς

"Κάθε φορά πρέπει να ξεχνάμε το προηγούμενο παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο" ήταν τα πρώτα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Αν θέλουμε να πάμε στο φάιναλ-φορ πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε ένα τουλάχιστον ματς στην Ιταλία. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να δείξουμε χαρακτήρα"

πρόσθεσε.

Η έδρα της Σιένα, ωστόσο, δεν είναι κι η... ευκολότερη στην Ευρώπη. "Είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε εκεί. Ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε".

Για να συνεχίσει: "Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Έχουμε μελετήσει τι έγινε στα δύο παιχνίδι με τη Σιένα, όπου χάσαμε ένα σημαντικό προβάδισμα. Είναι εύκολο να καταλάβεις τι φταίει όταν έχεις μια διαφορά 16 πόντων και τη χάνεις.

Τα λάθη, η έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά και το γεγονός ότι είχαμε να δώσουμε φάουλ αλλά δεν τα δώσαμε με αποτέλεσμα να δεχτούμε εύκολους πόντους, δείχνουν τι φταίει. Δεν θέλουμε συγκέντρωση για 39 λεπτά, αλλά για 40".



Αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι Ιταλοί σημείωσαν αρκετούς πόντους στα δύο πρώτα παιχνίδια τόνισε: "Δεν με ενδιαφέρει πόσους πόντους θα βάλει η Σιένα, αρκεί εμείς να βαλουμε έναν παραπάνω".

Πέκοβιτς: "Μπορούμε να τα καταφέρουμε"

Ο Νίκολα Πέκοβιτς σχολίαζοντας την αποστολή του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι "μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε στη Σιένα. Είναι μια καυτή έδρα, αλλά έχουμε την εμπειρία να τα βγάλουμε πέρα σε αυτά τα γήπεδα.

Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Έχουμε δει τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς. Το πιο μεγάλο ήταν οτι χάσαμε μια διαφορά 16 πόντων στο γήπεδο μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε".



Από τη μεριά του ο Κώστας Τσαρταρής πρόσθεσε ότι "παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας".



Η ιδιομορφία των αγώνων (δύο "κολλητά" παιχνίδια στην Ιταλία) ανάγκασαν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει όλους τους παίκτες στην αποστολή. Συγκεκριμένα 15 παίκτες μπήκαν στο αεροπλάνο, ανάμεσα στους οποίους κι οι Σερμαντίνι και Βεργίνης.

Πιανιτζάνι: "Μπορούμε και πάλι στο ΟΑΚΑ"



Μετά το "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ η Σιένα έγινε το φαβορί για αυτό κι ο Σιμόνε Πιανιτζάνι σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας εξήγησε ότι η ομάδα του έχει την... πολυτέλεια να χάσει ένα εντός έδρας παιχνίδι, καθώς μπορεί να κερδίσει και πάλι στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε ότι: "Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πάλι στο ΟΑΚΑ. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να συναντήσουμε πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που συναντήσαμε στο δεύτερο παιχνίδι. Η δεύτερη αναμέτρηση ήταν χειρότερη από την πρώτη. Στον πάγκο μας έπεσαν τα πάντα".

Για τα σφυρίγματα, πάντως, δεν θέλησε να πει κάτι: "Δεν θέλω να μιλήσω για την διαιτησία. Το μόνο που θα πω είναι ότι είμαστε τυχεροί που αγωνιζόμαστε στην Ευρωλίγκα και όλη η Ευρώπη παρακολουθεί αυτά τα ματς και μπορεί να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει".



Ακόμη ο προπονητής της Σιένα απάντησε για τις φήμες που θέλουν την γερμανική αστυνομία να... προτιμά τη Σιένα από τον Παναθηναϊκό για την αποφυγή επεισοδίων. "Αυτή την αντιμετώπιση, πάντως, εγώ δεν την είδα στον αγώνα της Πέμπτης".

Όσο για το κλειδί της πρόκρισης; Κατά τον Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν είναι άλλο από τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας.
"Είναι σημαντικό να βρούμε το χέρι μας στην περιφέρεια. Έχουμε ανάγκη να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας από την γραμμή του τριπόντου.

Είναι σημαντικό το ότι θα αγωνιστούμε στην έδρα μας. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο ανάμεσα στους παίκτες και τους οπαδούς μας, γιατί οι τελευταίοι έχουν καταλάβει την αξία όλων όσων έχει πετύχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια" κατέληξε.






















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ