ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαμαντίδης: "Παίζουμε την ύπαρξή μας"

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2008 / ÔÅËÉÊÏÓ)<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (CUP 2008  / FINAL)
Διαμαντίδης INTIME SPORTS

Η συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση θα δώσει τη νίκη υποστήριξε ο Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δηλώσεις του στο blog που διατηρεί σε συνεργασία με τη WIND έδειξε πως οι "πράσινοι" είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. " Αύριο πετάμε για την Ιταλία, όπου ουσιαστικά θα παίξουμε -κόντρα στη Σιένα- για την ύπαρξή μας στην Ευρωλίγκα", ανέφερε ο διεθνής γκαρντ και συνέχισε: " Είμαστε συνηθισμένοι ως ομάδα να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε τέτοια παιχνίδια και διαθέτουμε τόσο την εμπειρία όσο και την ποιότητα για να ανταπεξέλθουμε στην κρισιμότητά τους, ακόμα και υπό πίεση.

Μπροστά μας παρουσιάζονται δύο ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας και μαζί το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Θα αγωνιστούμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα την οποία ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά. Στην κανονική περίοδο χάσαμε από τη Σιένα με δική μας υπαιτιότητα, στα τελευταία λεπτά. Μπορούμε να νικήσουμε στην Ιταλία, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να αποσυντονίσουμε τους Ιταλούς. Να ελαττώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα λάθη και να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και στις δύο άκρες του γηπέδου. Θα ταξιδέψουμε στη Σιένα ξέροντας ότι θα παίξουμε δύο ματς, αλλά το καθένα από αυτά θα τα προσεγγίσουμε σα να είναι νοκ άουτ.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για να στεκόμαστε στο ματς της περασμένης Πέμπτης. Αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ, δεν αλλάζει, ούτε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο. Κοιτάμε μπροστά. Αναλύσαμε όλες αυτές τις μέρες τα λάθη μας, συζητήσαμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα τα επαναλάβουμε.

Εγώ νιώθω πολύ καλύτερα και γι’ αυτό έπαιξα και την Πέμπτη. Ο τραυματισμός με κράτησε μερικές μέρες έξω, αλλά κυρίως με αποσυντόνισε αγωνιστικά. Προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου μέσα από τις ομαδικές και τις ατομικές προπονήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι έτσι θα γίνει







".

Την Τετάρτη 1 Απριλίου ο Αντώνης Φώτσης έχει γενέθλια και η νίκη επί της Σιένα την Τρίτη (31/3) θα ήταν το καλύτερο δώρο. Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο διεθνής φόργουορντ στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ότι έχει γίνει μέχρι τώρα στη σειρά με τη Σιένα που είναι 1-1;


" Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία, γιατί είχαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας. Κερδίσαμε το πρώτο, αλλά χάσαμε το δεύτερο παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε με 15 πόντους. Η Σιένα κατάφερε να κάνει το καμ μπακ και να πάρει τη νίκη που θέλαμε, οπότε τώρα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε τουλάχιστον ένα πράγμα: Να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να παλέψουμε και τα σαράντα λεπτά".

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν βάσει πλάνου για τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου του δεύτερου αγώνα. Τι πήγε στραβά;


" Πάθαμε μπλακ άουτ. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στο πρώτο παιχνίδι με την Σιένα. Τότε δεν μας κόστισε, αλλά μας κόστισε στο δεύτερο. Τους δώσαμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στο παιχνίδι και όταν συμβαίνει αυτό δεν είσαι πάντα τυχερός. Κάποιες φορές το πληρώνεις και έρχεται η ήττα".

Πόσο πληγώθηκε ο εγωισμός και η περηφάνια σας και τι ήταν το πρώτο πράγμα που είπατε στα αποδυτήρια;


" Κοιτάξτε, όλα τα παιδιά στην ομάδα έχουν εμπειρία από μεγάλες νίκες, αλλά και ήττες… Είναι σπουδαίοι παίκτες. Όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή η ήττα δεν ήταν κάτι καλό, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα μας πληγώσει τόσο πολύ. Ξέρουμε τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Θα πάει εκεί να κάνουμε την δουλειά μας και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για αυτό. Όλοι μας συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μιλήσαμε, αναλύσαμε την κατάσταση και πάμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα".

Τι σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο στην Σιένα;


" Ότι δεν τα παρατάει. Ακόμη και όταν είναι πίσω 15-15 πόντους, παίζει και μάχεται μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό έκαναν στο δεύτερο παιχνίδι και πήραν αυτό που ήθελαν".

Κάποιοι υποστήριξαν ότι η Σιένα είχε κίνητρο στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ αμφισβήτησαν το κίνητρο του Παναθηναϊκού.


" Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του κινήτρου μας. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Το κίνητρό μας υπάρχει και πηγάζει από κάθε παίκτη που θέλει να παίζει φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τίτλους. Είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε και να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα".

Τα συμπεράσματα από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην σειρά;



" Δεν ήμασταν τόσο κακοί στα δύο παιχνίδια. Παίξαμε καλά και αυτό που μας κόστισε ήταν ότι δεν παίξαμε στο ίδιο επίπεδο και τα σαράντα λεπτά. Χαλαρώσαμε λίγο και σε αυτό το επίπεδο κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται…Δεν μπορείς να δίνεις στον αντίπαλό σου την ευκαιρία να κάνει το καμ-μπακ, γιατί θα χαρεί να το κάνει…".

Το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο και στα δύο παιχνίδια. Παρόλα αυτά η δεύτερη νίκη δεν ήρθε. Ποια είναι η ιδιαίτερη σχέση σας με τους φίλους της ομάδας σου;


" Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι αγαπούν την ομάδα. Δεν περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια για να το συνειδητοποιήσουμε. Η στήριξή τους μας δίνει κουράγιο, ακόμη και όταν δεν καταφέρνουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Τώρα, όμως, είναι στο χέρι μας να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη τους".

Επέστρεψες στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για 3η φορά. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου;


" Ήξερα την ομάδα και δεν είχαν αλλάξει πολλά από την τελευταία ορά που αγωνιζόμουν για αυτή. Ο προπονητής είναι ο ίδιος, το τεχνικό τιμ, το προσωπικό, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα, ενώ επιπλέον γνώριζα τους περισσότερους παίκτες. Νιώθω χαρούμενος που γύρισα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το μόνο που θέλω και ελπίζω είναι να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους δύο στόχους που της έχουν απομείνει".

Είσαι ένας από τους παίκτες που το 2000 βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Τι θυμάσαι;


" Είναι λίγο μακρινό αυτό, ε; (γέλια). Είναι ένα από τα πράγματα που είναι αδύνατον να ξεχάσεις. Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα είναι ότι καλύτερο μπορεί να περιμένει ένας παίκτης για την ομάδα του. Και όταν δεν συμμετέχεις απλά σε αυτό, αλλά παίρνεις και τον τίτλο, είναι κάτι που κρατάς στο μυαλό σου για πάντα. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να βιώσω ξανά ανάλογες στιγμές στο μέλλον, ίσως στο Βερολίνο".

Την Τετάρτη έχεις τα γενέθλιά σου.Τι δώρο θα ήθελες;



" Μια νίκη στην Σιένα θα ήταν το τέλειο δώρο".





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ