EUROLEAGUE

Το τρίτο και το σημαντικότερο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στην... τρίτη μάχη των πλέι-οφ της Ευρωλίγκα (21.45) με φόντο το Βερολίνο. Αποστολή του SPORT 24 σε Σιένα-Μαδρίτη. Πρόβλημα με Βούισιτς (vid)


Οι "ερυθρόλευκοι" (21.45, ΣΚΑΪ) με όπλο το 2-0 από τα παιχνίδια του ΣΕΦ, θέλουν μια νίκη στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ για να κάνουν το "sweep" και να επιστρέψουν στους καλύτερους "4" μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Οι "πράσινοι" (21.45, NovaSports) που έχασαν στο 2ο ματς το πλεονέκτημα έδρας, θα προσπαθήσουν να το ανακτήσουν με ένα "διπλό" στη Σιένα. Το σκορ στις δύο σειρές μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά είναι κοινή η διαπίστωση ότι ο τρίτος προημιτελικός είναι κι ο σημαντικότερος!

Πρόβλημα με Βούισιτς

Η ατυχία χτύπησε τον Ολυμπιακό που ίσως να στερηθεί των υπηρεσιών του Νίκολα Βούισιτς για το τρίτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με τη Ρεάλ.

Ο Κροάτης σέντερ αισθάνεται ενοχλήσεις στο γοφό κι η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Συγκεκριμένα θα "κατέβει" κανονικά με την 12άδα, χωρίς να είναι σίγουρο το αν θα αγωνιστεί.

Το SPORT 24 στη Σιένα και στη Μαδρίτη

Μείνετε συντονισμένοι με το SPORT 24 που έχει απεσταλμένο τόσο στη Σιένα (Παναγιώτης Ψαρρέας), όσο και στη Μαδρίτη (Γιάννης Φιλέρης). Πριν το παιχνίδι θα μεταφέρουν το κλίμα από τα δύο γήπεδα και σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, θα προσφέρουν ανταποκρίσεις από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια τους να "κλείσουν" εισιτήριο για το Βερολίνο.

Για το 3-0...

Με το σκορ 2-0 και την ψυχολογία σε πολύ καλά επίπεδα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται προ των πυλών του τρίτου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και του πρώτου επί ισπανικού εδάφους. Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη "βασίλισσα" (Τρίτη, 21:45) σε ένα ματς με αύριο, που όμως κανείς από την ομάδα του Πειραιά δεν το θέλει!

Εμείς πάμε στην Ισπανία έχοντας στο μυαλό μας ότι η σειρά είναι στο 0-0 και ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας πιέσει από την αρχή ως το τέλος. Ο έλεγχος του ρυθμού, των ριμπάουντ και των λαθών θα είναι και πάλι τα στοιχεία εκείνα που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το νικητή του αγώνα" τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

"Το άγχος είναι μ’ αυτούς κι εμείς απλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας για 40 λεπτά. Να είμαστε ήρεμοι, να μην ενθουσιαστούμε ή να απογοητευτούμε με την εξέλιξη του παιχνιδιού και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο που σίγουρα θα είναι έξτρα βοήθεια για τη Ρεάλ, αλλά νομίζω ότι έχουμε δείξει πως δεν επηρεαζόμαστε τόσο πολύ από τις έδρες" πρόσθεσε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι έχουμε και πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, αλλά καλό θα είναι να μην φτάσουμε ως εκεί. Πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι, να προσέξουμε τη ζώνη της Ρεάλ και να έχουμε ψυχραιμία στα κρίσιμες στιγμές του αγώνα" συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Πλάθα: "Βήμα-βήμα..."

Ο Χοάν Πλάθα και ο Τόμας Βαν ντε Σπίγκελ τόνισαν πως η Ρεάλ δικαιούται να κερδίσει το τρίτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αμφότεροι ζήτησαν μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και ένα κατάμεστο Βισταλέγκρε!

Ο προπονητής της Ρεάλ δήλωσε: " Στην Αθήνα δείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε μια ομάδα με ρόστερ σαν αυτό που έχει ο Ολυμπιακός, το οποίο μας δίνει αυτοπεποίθηση. Νομίζω, ότι αξίζουμε να κερδίσουμε το τρίτο ματς, αλλά για να το κάνουμε είναι σημαντικό να μην σκεφτόμαστε το τέταρτο ή το πέμπτο. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα, βήμα και με βάση την προσπάθεια που κάναμε στα δύο παιχνίδια, δικαιούμαστε να νικήσουμε στο τρίτο. Η ατμόσφαιρα από τον κόσμο θα είναι πολύτιμη!".

Για τη ρεβάνς...

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό την Ιταλία με τις λέξεις "συγκέντρωση", "χαρακτήρα" και "πρέπει" να είναι το ίδιο απαραίτητες με τα... διαβατήρια.

"Κάθε φορά πρέπει να ξεχνάμε το προηγούμενο παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο" ήταν τα πρώτα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Αν θέλουμε να πάμε στο φάιναλ-φορ πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε ένα τουλάχιστον ματς στην Ιταλία. Για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να δείξουμε χαρακτήρα"

πρόσθεσε.

Η έδρα της Σιένα, ωστόσο, δεν είναι κι η... ευκολότερη στην Ευρώπη. "Είναι δύσκολα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε εκεί. Ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε".

Πιανιτζάνι: "Δεν είμαι μαθητής του Ομπράντοβιτς"

Η Σιένα κατάφερε να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού και τώρα έχει αυτή την κατάσταση στα χέρια της. Η ιταλική ομάδα, πήρε και... ρεπό (αναβλήθηκε ο αγώνας της για το ιταλικό πρωτάθλημα) και τώρα περιμένει την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για το πρώτο ματς (Τρίτη, 21:45).

"Μπορούμε να προκριθούμε και στην Αθήνα!" τόνισε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι που μίλησε και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς λέγοντας: " Όχι, δεν είμαστε της ίδιας σχολής, ούτε αισθάνομαι μαθητής του. Ο Ζοτς είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο και η μονομαχία δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά ανάμεσα στη Σιένα και τον Παναθηναϊκό".

Το τρέιλερ του SPORT 24 για το Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός
















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ