NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Πορζίνγκις γίνεται αυτό που θέλουν οι Μάβερικς

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με την φανέλα των Μάβερικς
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με την φανέλα των Μάβερικς Ⓒ 2021 RON JENKINS/ASSOCIATED PRESS

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είναι καλά και γίνεται ο παίκτης που θέλουν οι Μάβερικς, ο Τάιλερ Χίρο πετάει φλόγες και οι Μπλέιζερς ανεβαίνουν αθόρυβα. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα. 

Οι Μάβερικς πήραν το ματς της βραδιάς με ηγέτη τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο Τάιλερ Χίρο διεκδικεί δύο βραβεία και οι Νάγκετς απλώς δεν μπορούν να μείνουν υγιείς.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 4 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Μάβερικς με τους Κλίπερς αποφάσισαν να κρατήσουν λίγο παραπάνω τον κόσμο στο “Staples Center” - το οποίο σύντομα θα αλλάξει όνομα - αφού χρειάστηκε να παίξουν παράταση για να μπορέσουν τελικά οι Μαβς να πάρουν την νίκη με 112-104. Κι ας έπρεπε νωρίτερα να φτάσουν κοντά στο να βγάλουν τα μάτια τους, αφού 1.5 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με 102-92, αλλά είδαν τους Κλίπερς να στέλνουν τον αγώνα την παράταση με τρίποντο του Πολ Τζορτζ, ισοφαρίζοντας σε 103-103.

Οι Μάβερικς όμως στο έξτρα πεντάλεπτο έδειξαν χαρακτήρα, κράτησαν στον 1 πόντο τους Κλίπερς, είδαν και τον Κρίσταπς Πορζίνγκις να σημειώνει 7 από τους 9 πόντους της ομάδας (περισσότερα για τον Λετονό σε λίγο) και πήραν την νίκη.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Τάιλερ Χίρο έδωσε συνέχεια σε μία μαγική σεζόν, οδηγώντας τους Χιτ στην νίκη με 100-92 μέσα στο Ντιτρόιτ, σταματώντας στους 31 πόντους με 12/21 σουτ (4/8 τρίποντα), 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 33 λεπτά συμμετοχής, δείχνοντας ότι είναι σε τρομερή κατάσταση.

Ο Τάιλερ Χίρο έκανε πολύ κόσμο να τον λοξοκοιτάξει πριν την έναρξη της σεζόν όταν δήλωσε πως θεωρεί ότι βρίσκεται στο επίπεδο των Λούκα Ντόντσιτς, Τρέι Γιανγκ και Τζα Μοράντ. Δεν είναι σίγουρο αν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Έπειτα από 17 αγώνες ωστόσο έχει 22.1 πόντους,5.6 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 2.8 λάθη μέσο όρο με 46.5% στα σουτ και 40.2% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής, βάζοντας υποψηφιότητα για δύο βραβεία - αυτό του κορυφαίου 6ου παίκτη και του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Αυτή τη στιγμή αξίζει και τα δύο και αν καταφέρει να τα κατακτήσει θα γράψει ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Έπειτα από την εξαιρετική παρουσία του στα playoffs του 2020 ως ρούκι, ο Χίρο ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη που στο τέλος πέρασε από κάτω του πέρυσι, έχοντας μία μέτρια σεζόν, ασχέτως αν είχε καλύτερα νούμερα από ότι στην πρώτη του χρονιά. Φέτος ο ίδιος ανέβασε μόνος του τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη. Και δείχνει να τον περνάει με άνεση.

Ο Πορζίνγκις γίνεται αυτό που θέλει το Ντάλας

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής την περσινή σεζόν, αφού ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Πολλοί είπαν ότι ο Λούκα Ντόντσιτς αξίζει έναν καλύτερο παίκτη για Νο2. Ελάχιστοι θεώρησαν ως ελαφρυντικό ότι ο άλλοτε παίκτης των Νικς ξεκίνησε την σεζόν στα… πιτς λόγω τραυματισμού και ότι σαν μεγάλο κορμί ήθελε χρόνο, αλλά και στο γεγονός ότι ο Ρικ Καρλάιλ απλώς τον έβαζε στο τρίποντο για να ανοίξει το γήπεδο. Φέτος όμως ο Λετονός δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Στον αγώνα με τους Κλίπερς ο Πορζίνγκις είχε 30 πόντους και 7 ριμπάουντ και κυριάρχησε στην παράταση. Έφτασε τα 7 συνεχόμενα παιχνίδια με +20 πόντους, στο καλύτερο σερί της καριέρας του. Έδωσε έτσι συνέχεια σε μία εξαιρετική σεζόν, όπου μέχρι στιγμής έχει 21.1 πόντους, 8.2 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής. Ο Πορζίνγκις ενδεχομένως να μην γίνει τελικά σούπερ σταρ. Είναι όμως ο ιδανικός συμπαίκτης για τον Ντόντσιτς. Αν συνεχίσει έτσι, τότε οι Μάβερικς έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Οι Νικς παραμένουν ο Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χαιντ του NBA

Υπάρχουν πολλές ομάδες στο φετινό NBA που γενικά είναι αλλοπρόσαλλες και διπρόσωπες (οι Γκρίζλις, οι Πέισερς και οι Μπλέιζερς έρχονται πρόχειρα στο μυαλό). Οι Νικς ωστόσο έχουν κατακτήσει αυτή τη στιγμή με άνεση το βραβειο “Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ” του NBA, δείχνοντάς το αυτό και στην νίκη τους με 106-100 επί των Λέικερς, ακόμα και μέσα στο ίδιο ματς.

Οι Νικς κατάφεραν πάλι να τρελάνουν κόσμο, βγάζοντας δύο πρόσωπα. Ένα κυρίαρχο σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όπου έφτασαν ακόμα και στο +25 και ένα… χλωμό στην τρίτη περίοδο όταν έβαλαν τους Λέικερς στο παιχνίδι. Τα ηρωικά σουτ του Ιμάνουελ Κουίκλι έσωσαν την παρτίδα στο τέλος, αλλά αυτά τα πάνω-κάτω τρομάζουν.

Οι Νικς έχουν αυτή τη στιγμή ρεκόρ 10-8 και βρίσκονται στην 6η θέση της Ανατολής. Έχουν όμως το ίδιο ρεκόρ με τους Σέλτικς (Νο7), τους Μπακς (Νο8) και τους Σίξερς (Νο9) που τους ακολουθούν, με τους Καβαλίερς και τους Χοκς (μετρούν πέντε σερί νίκες) να βρίσκονται ένα βήμα πιο πίσω με ρεκόρ 9-9. Αν εξαιρέσει κάποιος τους χτυπημένους από τραυματισμούς Καβαλίερς, όλες οι άλλες ομάδες έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι είναι καλύτερες. Οι Νεοϋορκέζοι πρέπει να σοβαρευτούν.

Οι Λέικερς δεν πρέπει να ανησυχούν... σωστά;

Στην σκιά της απουσίας του ΛεΜπρόν Τζέιμς (δέχθηκε έναν αγώνα τιμωρία λόγω του σκηνικού με τον Αϊζάια Στιούαρτ), οι Λέικερς γνώρισαν ακόμα μία ήττα, χάνοντας με 106-100 από τους Νικς στην Νέα Υόρκη. Το ρεκόρ τους πλέον είναι 9-10 και βρίσκονται στην 9η θέση της Δύσης. Ενώ τα σημάδια όμως είναι ανησυχητικά, στο Λ.Α πιστεύουν ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Είναι όμως τόσο απλό;

Οι Λέικερς έχουν ισχυρές προσωπικότητες. Τα προβλήματά τους όμως, ειδικά στην άμυνα, είναι εμφανή. Στο πιο ανταγωνιστικό NBA των τελευταίων χρόνων δεν συγχωρούνται τα λάθη. Με την τριάδα των Γουόριορς, Σανς και Τζαζ να ξεμακραίνει στην βαθμολογία, οι Λέικερς μπορούν να πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τις 5 ομάδες που ακολουθούν και βρίσκονται από πάνω τους (Μάβερικς με ρεκόρ 10-7, Κλίπερς με ρεκόρ 10-8, Μπλέιζερς με ρεκόρ 10-8, Γκρίζλις με ρεκόρ 9-8 και Νάγκετς με ρεκόρ 9-8). Πρέπει να το δείξουν όμως και μέσα στο παρκέ. Ένα είναι σίγουρο: Πιο κάτω δεν μπορούν να πάνε, αφού οι υπόλοιπες ομάδες στην Δύση είναι από κακές έως μέτριες (Γουλβς, Θάντερ, Κινγκς, Σπερς, Πέλικανς). Το θέμα όμως είναι να πάνε πιο πάνω.

Οι Μπλέιζερς ανεβαίνουν αθόρυβα

Πιστοί στις συνήθειές τους να ξεκινούν ράθυμα την σεζόν, οι Μπλέιζερς αρχίζουν να ανεβαίνουν τώρα που τελειώνει ο Νοέμβριος. Έπειτα από την επικράτησή τους επί των Νάγκετς (119-100) έφτασαν τις 4 σερί νίκες, όλες εντός έδρας. Πλέον έχουν ρεκόρ 10-8 και βρίσκονται στην 6η θέση της Δύσης, αποτελώντας τον ορισμό της ομάδας έδρας, αφού έχουν ρεκόρ 9-1 στο Πόρτλαντ και 1-7 μακριά από αυτό.

Οι Μπλέιζερς δεν κάνουν θόρυβο φέτος. Ψάχνονται. Ο Ντέμιεν Λίλαρντ ξεκίνησε άσχημα την σεζόν λόγω του τραυματισμού του. Σταδιακά όμως βρίσκει πατήματα. Στα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει σουτάρει με ποσοστό άνω του 47% (σουτάρει με 39.3% φέτος). Αν ξαναγίνει… Λίλαρντ και οι ρολίστες της ομάδας συνεχίσουν έτσι, το Πόρτλαντ θα έχει πάλι λόγους να χαμογελά.

Οι Νάγκετς απλώς δεν μπορούν να μείνουν υγιείς

Όταν οι Νάγκετς έφτασαν στα playoffs του 2020 μέχρι τους τελικούς της Δύσης, όπου αποκλείστηκαν πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-1 από τους Λέικερς, όλοι μιλούσαν για την ομάδα του μέλλοντος και ότι ήταν μία καλή εμπειρία για αυτούς, με την τριάδα των Νίκολα Γιόκιτς, Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ να εξασφαλίζει την επιτυχία. Το πρόβλημα όμως στον αθλητισμό και στο NBA είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έχεις ξανά μία ευκαιρία. Ο τραυματισμός του Τζαμάλ Μάρεϊ την περσινή σεζόν (ρήξη χιαστού) που τον κρατάει εκτός και φέτος είναι η απόδειξη. Το θέμα όμως για το Ντένβερ είναι ότι πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε έναν παίκτη υγιή.

Τον τραυματισμό του Μάρεϊ ακολούθησε το πρόβλημα στην μέση του Μάικλ Πόρτερ (ίσως χάσει την σεζόν). Στην συνέχεια τραυματίστηκε ο Νίκολα Γιόκιτς στον αριστερό καρπό και δεν έχει χρονοδιάγραμμα επιστροφής. Κόντρα στους Μπλέιζερς τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο ο Πι Τζέι Ντόζιερ. Μία ομάδα γεμάτη νιάτα και υποσχέσεις βρίσκεται σε κρίση επειδή οι καλύτεροι παίκτες της πέφτουν κάτω ο ένας μετά τον άλλο. Αυτή όμως είναι και η σκληρή πραγματικότητα του NBA.

Στο Ντένβερ ελπίζουν να ανατραπεί η κατάσταση. Πιστεύουν ότι έχουν χρόνο. Αν συνεχίζουν όμως οι τραυματισμοί να στερούν αγώνες από τους καλύτερους παίκτες τους θα ξεμείνουν από χρόνο. Κρίμα ή όχι, αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Κλέι Τόμπσον ανεβάζει στροφές

Μιλώντας για τραυματισμούς, ο Κλέι Τόμπσον σαφώς και μπορεί να μιλήσει για το θέμα περισσότερο σχεδόν από κάθε άλλον στο NBA. Έπειτα από 2.5 χρόνια και δύο σοβαρούς τραυματισμούς ωστόσο, ο σταρ των Γουόριορς μοιάζει επιτέλους έτοιμος να επιστρέψει.

Ο Κλέι Τόμπσον προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες του έπειτα από τον Ιούνιο του 2019. Δεν έχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα, αλλά υπολογίζεται ότι κοντά στα Χριστούγεννα θα είναι διαθέσιμος. Αν είναι σε καλή κατάσταση, οι Γουόριορς θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνοι. Οι ουδέτεροι φίλοι του NBA έχουν λόγο να χαμογελούν.

Η Νέα Υόρκη δεν ξεχνάει τον Καρμέλο Άντονι

Το κοινό των Νικς δεν ξεχνάει τους παίκτες που ίδρωσαν και μόχθησαν για την ομάδα. Ο Καρμέλο Άντονι μόχθησε, ίδρωσε, μάτωσε για τους Νικς από το 2011 έως το 2017. Και οι φίλοι της ομάδας δεν το ξέχασαν αυτό, προσφέροντάς του ένα standing ovation στον αγώνα με τους Λέικερς

Ο κόσμος μπορεί να πει πολλά για το αν η εξαετής παρουσία του Καρμέλο Άντονι στους Νικς ήταν πραγματικά τόσο πετυχημένη ώστε να δικαιολογεί τον θόρυβο που δημιουργήθηκε. Με αυτόν στην θέση του ηγέτη οι Νεοϋορκέζοι προκρίθηκαν μόλις 3 φορές στα playoffs και έφτασαν μόνο μία φορά μέχρι τον δεύτερο γύρο. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι ο Μέλο δεν τα έδωσε όλα. Ήταν ένας παίκτης που έδωσε ελπίδα σε μία ομάδα με ιστορία, που τελευταία φορά προκρίθηκε σε τελικούς περιφέρειας το 2000 και σε τελικούς ΝΒΑ το 1999. Και αυτό έχει ανεκτίμητη αξία για κάποιους.

Καλώς τον Γκρεγκ Μπράουν ΙΙΙ

Ο Γκρεγκ Μπράουν ΙΙΙ είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Λογικό δεδομένου ότι επιλέχθηκε στο Νο43 του NBA Draft 2021 από τους Πέλικανς, που τον έστειλαν αμέσως τους Μπλέιζερς. Στο Πόρτλαντ ο Μπράουν παίζει ελάχιστα, έχοντας 2.3 πόντους και 1.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 5 λεπτά συμμετοχής. Στον αγώνα με τους Νάγκετς πάτησε παρκέ μόλις για 7η φορά φέτος. Και πρόσφερε την φάση της βραδιάς με ένα τρελό κάρφωμα, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του. Είναι δεδομένο ότι πλέον ο κόσμος τον έμαθε. Γκρεγκ Μπράουν ΙΙΙ, καλώς ήλθες στο NBA:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ