EUROLEAGUE

Παπαλουκάς: "Ραντεβού στην Αθήνα"

Παπαλουκάς: "Ραντεβού στην Αθήνα"
Παπαλουκάς

Δίψα για το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο έχει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που αποφεύγει τις προβλέψεις

Θοδωρή συγχαρητήρια! Από τον Σεπτέμβριο είχες δηλώσει ότι θέλεις να είσαι στο φάιναλ φορ της Αθήνας και να υπερασπιστείς στην πατρίδα σου, μαζί με την ομάδα σου, το στέμμα σας.

" Έτσι είναι, ήταν ο μεγάλος μας στόχος από την αρχή της σεζόν και η αλήθεια είναι ότι ως Έλληνας είχα ένα κίνητρο επιπλέον. Θα μου στοίχιζε να είχα πάει σε τόσα Final Four και να έλειπα από αυτό της Αθήνας! Κάναμε καλή σεζόν, είχαμε διάρκεια (σ.σ ρεκόρ 21-2), ξεπεράσαμε την κακή μας εμφάνιση στο Τελ Αβίβ και τώρα κοιτάμε το μέλλον. Η Μάλαγα είναι ο αντίπαλός μας στον ημιτελικό και θα προετοιμαστούμε, για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Πέντε συνεχόμενες συμμετοχές στο Final Four δεν είναι εύκολο πράγμα...

" Το ξέρω ότι ο πολύς κόσμος θυμάται μόνο τον πρώτο, τους πρωταθλητές. Η αλήθεια είναι, όμως, πως το πιο δύσκολο πράγμα όταν είσαι σε υψηλό επίπεδο είναι η διάρκεια. Είμαστε 5 συνεχόμενα χρόνια στους κορυφαίους και αυτό δείχνει τα πάντα για τον τρόπο που δουλεύει η ΤΣΣΚΑ".

Οι περισσότεροι προβλέπουν τελικό Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ. Τι πιστεύεις εσύ;

" Δεν προβλέπω! Δεν σκέφτομαι έτσι. Όταν οι μεγάλες ομάδες πηγαίνουν στα Final Four, ουσιαστικά είναι προετοιμασμένες για 2 μεγάλα παιχνίδια με τρεις επίδοξους αντιπάλους. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε την Μάλαγα και πως αν τα καταφέρουμε θα πρέπει να νικήσουμε και κάποιον εκ των Ταού ή Παναθηναϊκό για να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Από την άλλη, εμείς οι παίκτες οφείλουμε να κοιτάζουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι, βήμα – βήμα, διαφορετικά μπορείς εύκολα να αποπροσανατολιστείς και να χάσεις τον στόχο σου. Με ενδιαφέρει μόνο η ΤΣΣΚΑ, να είμαστε σε καλή κατάσταση και να είμαι και εγώ έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα μου. Τώρα έχουμε μπροστά μας το φάιναλ φορ στο κύπελλο Ρωσίας και μετά θα σκεφτούμε την Αθήνα".

Σίγουρα το κοινό δεν θα είναι μαζί σας, ιδίως αν έχουμε τελικό ΤΣΣΚΑ–Παναθηναϊκός.

" Ούτε στην Πράγα ήταν μαζί μας, οι περισσότεροι ήταν φίλοι της Μακάμπι. Μπάσκετ παίζουμε εμείς στο γήπεδο. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι να απολαύσει ο κόσμος τα παιχνίδια και να βγει καλή εικόνα προς τα έξω για την διοργάνωση και την χώρα μας".

Θοδωρή, πέρυσι κατακτήσατε την Ευρωλίγκα και είχες την διάκριση να γίνεις ο πρώτος Έλληνας παίκτης, MVP σε Final Four. Ονειρεύεσαι να συμβεί το ίδιο σε λίγες μέρες στην Αθήνα;

" Ονειρεύομαι να γίνω πρωταθλητής Ευρώπης για 2η διαδοχική σεζόν! Γιατί αξίζει σε μια ομάδα με την διάρκεια και την συνέπεια της ΤΣΣΚΑ, να τα καταφέρει ως επιπλέον επισφράγισμα των προσπαθειών μας όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι, όμως πολύ δύσκολο γιατί το επίπεδο είναι υψηλό και όλες οι ομάδες πολύ δυνατές. Αυτό είναι το σημαντικό και όχι αν θα κερδίσω κάποια ατομική διάκριση. Αν τα καταφέρουμε και παίξω καλά θα είναι όλα μια χαρά, αν δεν κατακτήσουμε το τρόπαιο, δεν θα έχει καμία σημασία η δικιά μου απόδοση. Δεν παίζουμε... τένις, παίζουμε μπάσκετ"!

Τα τελευταία χρόνια δείχνεις εθισμένος στους τίτλους. Νιώθεις ακόμα την ίδια δίψα για διάκριση;

" Ναι, μου αρέσει να κερδίζω αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι επιτυχίες και οι τίτλοι εξαρτώνται πάρα πολύ από την ομάδα που βρίσκεται ο κάθε αθλητής και είμαι τυχερός που αποτελώ αναπόσπαστο κομμάτι της ΤΣΣΚΑ όλα αυτά τα χρόνια. Όσο νιώθω χαρούμενος και γεμάτος που παίζω, δεν πρόκειται να χάσω την επιθυμία για νίκες γιατί το μπάσκετ είναι ο τρόπος ζωής μου"!

" Ραντεβού στην Αθήνα"...























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ