ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Επιστροφή Σπανούλη στο ΣΕΦ: Το ματς-γιορτή που θα γίνει το 2023 και η φανέλα στην οροφή

Ο Βασίλης Σπανούλης με τα δύο τρόπαια της EuroLeague
Ο Βασίλης Σπανούλης με τα δύο τρόπαια της EuroLeague EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός περιμένει το Περιστέρι, το ΣΕΦ θα υποδεχθεί με χαρά τον Βασίλη Σπανούλη για πρώτη φορά ως αντίπαλο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί στο άμεσο μέλλον το παιχνίδι προς τιμήν του και η γιορτή για την απόσυρση της φανέλας με το όνομά του.

Συνήθως τα εντός έδρας ματς της Basket League δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αιώνιους, εκτός κι αν παίζουν μεταξύ τους. Το απόγευμα της Κυριακής όμως στο ΣΕΦ (19.15, ΕΡΤ 3), το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Περιστέρι δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα.

Όχι μόνο γιατί είναι το πρώτο εντός έδρας των ερυθρολεύκων τη φετινή σεζόν, όχι γιατί η ομάδα τους είναι αήττητη ως τώρα σε όλους τους αγώνες της, αλλά κυρίως διότι στον αντίπαλο πάγκο θα βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης. Ο εμβληματικός πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, που πλέον ως κόουτς του Περιστερίου θα βρεθεί για πρώτη φορά - από τον Ιούνιο του 2010 - αντιμέτωπος με τους ερυθρόλευκους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κόσμος ήδη δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα εισιτήρια, στις εξέδρες αναμένονται περισσότερο από 7-8000 θεατές - οι αισιόδοξοι προβλέπουν ακόμα και 10000 - και το παιχνίδι θα έχει και το χαρακτήρα γιορτής. Ο Σπανούλης σαφώς θα αποθεωθεί, ο Ολυμπιακός θα τον υποδεχθεί όπως ακριβώς του αρμόζει, όμως ό,τι συμβεί αύριο, δεν ματαιώνει όλα όσα έχει σχεδιάσει η ΚΑΕ για να τιμήσει τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η γιορτή για τον Σπανούλη και η φανέλα με το όνομά του στην οροφή του ΣΕΦ

Με άλλα λόγια, το παιχνίδι που έχουν προαναγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβρη - στην εκδήλωση για το αντίο του Σπανούλη στο Φάληρο - ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν πρόκειται να διαγράφεται επειδή ήδη ο 40χρονος προπονητής άρχισε νέα καριέρα. Ο αγώνας - γιορτή προς τιμήν του Σπανούλη θα διεξαχθεί κανονικά τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Βάσει του πλάνου έπρεπε να είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα, το Eurobasket 2022 και το συμπιεσμένο πρόγραμμα δεν επέτρεψαν να γίνει φέτος, αλλά θέμα ματαίωσης δεν υπάρχει. "Θα γίνει φιλικό μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2022, δεν έχουμε επιλέξει αντίπαλο ακόμη. Θα είναι σίγουρα μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριου του 2022", είχε πει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στις 27/9/2021, αλλά πλέον όλα μεταφέρθηκαν για τον Σεπτέμβρη του 2023.

Πρόκειται να διοργανωθεί όπως ακριβώς αρμόζει στον Σπανούλη και εκεί θα ανέβει και η φανέλα με το όνομά του στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το 7 δεν θα αποσυρθεί ακριβώς - λόγω της ιδιαιτερότητας του αριθμού - αλλά επί της ουσίας κανείς δεν θα ξαναφορέσει αυτό το νούμερο. Όπως δεν έχει συμβεί από τη στιγμή που σταμάτησε το μπάσκετ.

Ίδια γιορτή και για τον Γιώργο Πρίντεζη

Ίδια γιορτή θα γίνει και για τον Γιώργο Πρίντεζη στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να αποσυρθεί και η φανέλα με το δικό του όνομα και να ανέβει στον ουρανό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί που βρίσκονται τα λάβαρα με τις κατακτήσεις όλων των τίτλων του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και πλέον δεν υπάρχουν εκείνα με τις παρουσίες σε Final Four.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ