EUROLEAGUE

Ο Ν. Ζήσης στο SPORT 24

''Θίχτηκε ο εγωισμός μας κι αντιδράσαμε'' εκμυστηρεύτηκε στο SPORT 24 ο Νίκος Ζήσης

"Θίχτηκε ο εγωισμός μας και αντιδράσαμε. Κάναμε το 1-1, αλλά η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ δεν βρίσκεται στην τσέπη κανενός", εκμυστηρεύτηκε ο "μεγάλος μικρός" της Εθνικής και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας...

"Πεισμώσαμε!", ήταν η πρώτη λέξη που δραπέτευσε από το στόμα (ή την ψυχή;) του ανακουφισμένου γκαρντ της ΤΣΣΚΑ. "Πεισμώσαμε γιατί ξέραμε ότι η αξία της ομάδας μας δεν ήταν για να χάσουμε 2-0 και να αποκλειστούμε από το Final Four της Μαδρίτης. Μπάσκετ είναι, βέβαια, και ο Ολυμπιακός όπως έλεγα και προτού αρχίσει η σειρά των πλέι οφ, έχει βελτιωθεί θεαματικά τον τελευταίο καιρό λόγω της έλευσης του Παναγιώτη Γιαννάκη και ειδικά στην αμυντική λειτουργία του.

Η δική μας ομάδα, όμως, κτίστηκε για να φτάσει και να διεκδικήσει το τρόπαιο στη Μαδρίτη και μετά την ήττα στο σπίτι μας ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για να σώσουμε την παρτίδα"

, σχολίασε ο Νίκος Ζήσης.

"Φανταζόμαστε πόσο ισχυρή πίεση θα αισθανθήκατε τις τελευταίες ώρες, πόσο συχνά ο Σεργκέι Κούσενκο σας επισκεπτόταν στον ύπνο σας κραδαίνοντας το σπαθί του σαμουράι έτοιμος να σας αποκεφαλίσει!", αστειευτήκαμε και εκείνος είχε έτοιμη την απάντηση.

"Δεν ήταν μόνο η διοίκηση που ασκεί πίεση στην ομάδα, αλλά ο περίγυρος, ο κόσμος που ακολουθεί την ομάδα και εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. Αντιλαμβάνεσαι τι θα σήμαινε το να έμενε έξω μια ομάδα που έχει στοιχίσει τόσα εκατομμύρια ευρώ; Υπήρχε, λοιπόν, τεράστια πίεση και στο ΣΕΦ παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η ΤΣΣΚΑ διαθέτει παίκτες με σπουδαία προσωπικότητα και κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 προκαλώντας τη διεξαγωγή και τρίτου ματς", υπερθεμάτισε ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος συνέβαλε καταλυτικά στην αναχαίτιση του Λιν Γκριρ (8 π.).

"Οπως το είπες! Συνέβαλα. Δεν τα κατάφερα μόνος μου. Ο Γκριρ είναι εκπληκτικός παίκτης και δεν σταματιέται με άμυνα 'ένας εναντίον ενός'. Χρειάζονται βοήθειες και είχε σχεδιαστεί ειδικό πλάνο για να μπορέσουμε να τον περιορίσουμε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Οπως είπε και ο Θοδωρής (Παπαλουκάς) μετά το ματς στο ΣΕΦ, η ραγδαία αλλαγή της ΤΣΣΚΑ δεν σημειώθηκε στο εκτελεστικό κομμάτι, αλλά στην άμυνα.

Συμφωνώ ότι πετύχαμε κάποια μεγάλα σουτ με τον Σισκάουσκας και τον Λάνγκτον που άγχωσαν τον Ολυμπιακό, αλλά το στοιχείο που μας όπλισε με αυτοπεποίθηση ήταν η άμυνά μας, η οποία ήταν... άμυνα ΤΣΣΚΑ. Και φυσικά οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Θοδωρή, ο οποίος εξασφάλισε την τέλεια οργάνωση, ώστε να βγουν αρκετά ελεύθερα σουτ"

, υπογράμμισε ο Ζήσης, που είχε έναν λόγο παραπάνω να τα δώσει όλα στην αμυντική αποστολή του έπειτα από την... προσωπική ήττα (όσο δόκιμη είναι αυτή η φράση σε ένα ομαδικό σπορ) από τον Γκριρ στην τελευταία φάση του πρώτου αγώνα.

Ο στόχος, λοιπόν, της ρωσικής ομάδας επετεύχθη. "Από την αρχή της χρονιάς θέλαμε να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Μετά τα δύο πρώτα αποτελέσματα στη σειρά με τον Ολυμπιακό, επιστρέψαμε ξανά στο σημείο του αρχικού σχεδιασμού και στο χέρι μας είναι να πάρουμε άλλη μια νίκη και να φτάσουμε εμείς στο Φάιναλ Φορ.

Οσο, όμως, τετριμμένο και αν ακουστεί, είμαι πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πιο επικίνδυνος στη Μόσχα όπως και εμείς στο ΣΕΦ. Μια λαβωμένη ομάδα είναι πάντοτε αποφασισμένη να ξεπεράσει τα όριά της και δεν το λέω αυτό για να το πω, αλλά θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Μετά τις δύο σερί ήττες στην αρχή του Top 16 ποιος περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα σημείωνε τέσσερις σερί νίκες για να φτάσει στα πλέι οφ; Και όμως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ανέτρεψαν τα προγνωστικά και θα έλθουν να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη στα ίσια!"



, κατέθεσε με σιγουριά την άποψή του ο Ελληνας γκαρντ, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα ξαναφορέσει την πανοπλία του για την τρίτη μάχη απέναντι σε έναν διψασμένο αντίπαλο...









TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ