EUROLEAGUE

Γιαννάκης: "Η εμπειρία νίκησε"

Γιαννάκης: "Η εμπειρία νίκησε"
Γιαννάκης-Μεσίνα

Στην απειρία του Ολυμπιακού, στάθηκε ο Γιαννάκης, που μίλησε για τη δεύτερη ευκαιρία της ομάδας του στη Μόσχα

" Σήμερα είδαμε μία ομάδα να θέλει πάρα πολύ να κερδίσει, την δική μου, χωρίς όμως να μπορέσει να χειριστεί αυτό το "θέλω" με υπομονή και μία πολύπειρη ομάδα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα έχουμε ακόμα μία ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντί τους, στο επόμενο ματς. Κέρδισαν δίκαια, αλλά ο επόμενος θα είναι κάτι διαφορετικό γιατί θα μάθουμε πολλά από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε το αποψινό παιχνίδι. Η εμπειρία νίκησε αλλά συνεχίζουμε και έχουμε ακόμα μία ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε".

" Όταν δεν έχεις διαχειριστεί πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια είναι δύσκολο. Πάντα πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και να έχουμε ηρεμία. Ακόμα δεν έχουμε μάθει να μην κοιτάμε το σκορ. Μάθαμε κάτι απόψε και νομίζω ότι θα μας χρησιμεύσει στη συνέχεια".

Σε ερώτηση σχετικά με το σύστημα των πλέι οφ, απάντησε: " Προσωπικά νομίζω ότι οι επαγγελματικές ομάδες είναι φτιαγμένες για να παίζουν κάθε δύο μέρες καλά παιχνίδια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς".

Τέλος, ο "Δράκος", ευχαρίστησε τον κόσμο και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά ενόψει της επόμενης αναμέτρησης: " Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όσο μπορούμε υπερήφανους. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανυπομονησία, όταν παίζεις τόσο μεγάλους αγώνες και πιστεύω ότι με τη δουλειά θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις".

Mπουρούσης: " Θα πάμε να κερδίσουμε στη Μόσχα"
Ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Ξεκινήσαμε καλά όμως ο ενθουσιασμός μας έκανε να χαλαρώσουμε. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι θέλουμε πολύ να πάμε στο φάιναλ φορ και θα πάμε στη Μόσχα και θα κάνουμε ότι καλύτερο. Θα προετοιμαστούμε όσα καλύτερα γίνεται τις μέρες που έχουμε μπροστά μας και θα πάμε να κερδίσουμε".

Ο Γιώργος Πρίντεζης που ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ανέφερε: " Δυστυχώς φάνηκε ότι η τρέλα και η θέληση που είχαμε για να πάρουμε το παιχνίδι δεν μας βγήκε. Δεν μπορέσαμε να κοντρολάρουμε τον ρυθμό όταν πήραμε τη διαφορά κάτι που έκανε πολύ καλά η ΤΣΣΚΑ. Το παιχνίδι που παίζουμε θέλει συγκέντρωση για 40 λεπτά και εμείς δεν το κάναμε. Το άγχος μεταφέρεται αλλά θα δουλέψουμε καλά, έχουμε μπροστά μας τον Πανιώνιο και θα δούμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εκεί".

Μεσίνα: " Στους γηπεδούχους η πίεση"
Ως το πρώτο ημίχρονο για την πρόκριση στο Final Four, χαρακτήρισε τη νίκη της ΤΣΣΚΑ, ο προπονητής της ομάδας, Έτορε Μεσίνα, που τόνισε ότι στα πλέι οφ πάντα η γηπεδούχος ομάδα έχει την πίεση με το μέρος της.

" Ήταν προφανώς μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έρθει στη Μόσχα και να νικήσει. Τον σεβόμαστε πολύ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, έπαιξαν με μεγάλη συγκέντρωση και θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό τιμ γιατί προετοίμασε το παιχνίδι αυτές τις μέρες που έλειψα. Ευχαριστώ τη διοίκηση που μας στήριξε. Γι' αυτήν και τον κόσμο πρέπει να νικήσουμε το επόμενο ματς".

" Πάντα στα πλέι οφ έχεις πίεση για να νικήσεις όταν παίζεις εντός έδρας. Το πάθαμε εμείς στη Μόσχα και ο Ολυμπιακός απόψε. Συμβαίνει αυτό, θεωρώ ότι ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός είναι ομάδες Final Four και όποια ομάδα προκριθεί θα το αξίζει".

Παπαλουκάς: " Ποιο καλοκαίρι, το επόμενο ματς"
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς υπογράμμισε: " Δείξαμε χαρακτήρα μέσα σε τόσο κόσμο με τόσο παλμό και τον Ολυμπιακό να προηγείται με 12 πόντους από νωρίς, αντιδράσαμε σωστά. Πρώτη φορά στα χρόνια που είμαι στην ΤΣΣΚΑ είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας και το χάσαμε. Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι δεν υποτιμήσαμε τον Ολυμπιακό αλλά δεν παίξαμε καλή άμυνα. Σήμερα ήμασταν συγκεντρωμένοι και ανταποκριθήκαμε σωστά. Όλοι γνωρίζουμε τις δύσκολες ώρες που περνάει ο προπονητής μας και αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γι' αυτόν".

Όσο για το αν ο Ολυμπιακός θα είναι ο επόμενος σταθμός του το καλοκαίρι; " Ποιο καλοκαίρι; Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό".

Ο Νίκος Ζήσης από την πλευρά του υποστήριξε: " Κάναμε λίγα λάθη μέχρι το 38' και αυτό είναι πολύ σημαντικό μέσα σε ένα γεμάτο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός πήρε τη διαφορά αλλά αντιδράσαμε όπως έπρεπε. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, μην ξεχνάμε το 1997 ο Ολυμπιακός με δύο νίκες εκτός έδρας απέκλεισε την Παρτιζάν".
























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ